Zvolen strelil Nitre deväť gólov, Slovan doma ešte nevyhral. Poprad i Košice opäť prehrali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen strelil Nitre deväť gólov, Slovan doma ešte nevyhral. Poprad i Košice opäť prehrali

Aktualizované
Na snímke gólová radosť hráčov Zvolena.
Na snímke gólová radosť hráčov Zvolena.TASR
Hokejisti HC 19 Humenné vyhrali v úvodnom zápase nedeľného 6. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Spišskej Novej Vsi po samostatných nájazdoch.

HC 19 Humenné - HK Spišská Nová Ves 5:4 sn

Humenné siahalo na plný bodový zisk druhý raz po sebe, ale napriek tomu, že vyhrávalo 3:1 i 4:2, tak hostí zachránil Anthony Nellis, ktorý celkovo štvrtým hetrikom sezóny poslal duel do predĺženia. Pri každom presnom zásahu mu asistoval s trinástimi bodmi najproduktívnejší hráči súťaže Olivier Archambault. O osude duelu rozhodli vôbec prvýkrát v tejto sezóne samostatné nájazdy, v ktorých uspeli domáci a zaznamenali druhú výhru po sebe, zatiaľ čo Spišská Nová Ves prehrala druhýkrát v rade. Rozhodol Pereskokov.

HK Poprad - HC Nové Zámky 3:6

Poprad prehral už tretí zápas po sebe a klesol na deviate miesto tabuľky. Nové Zámky vyhrávali od jedenástej minúty a svoj náskok len zvyšovali. Dvakrát sa presadil útočník Troy Loggins, pridal aj jednu asistenciu. Kanaďan Marc-Olivier Roy má vďaka dvom prihrávkam na konte už jedenásť bodov a nachádza sa na druhej priečke produktivity súťaže. "Býci" sú v tabuľke s dvanástimi bodmi na tretej priečke, takže odčinili piatkovú prehru proti Banskej Bystrici. "Kamzíkom" pretrváva problém s legionármi, ktorí ešte nestrelili ani jeden gól.

HC 05 Banská Bystrica - HK 32 Liptovský Mikuláš 3:1

Liptáci síce zásluhou Berryho išli do vedenia, ale z ich strany to bolo všetko. Počas druhej tretiny otočila skóre prvá domáca formácia. Najskôr Andrej Bíreš a následne Rastislav Gašpar dostali k priaznivejšiemu výsledku Banskú Bystricu. Do prázdnej bránky tretiu výhru "baranov" po sebe dokončil Wilkins. Domáci sú razom už na štvrtom mieste tabuľky.

HC Košice - HK Dukla Michalovce 4:5

Hostia išli do vedenia v 4. minúte, keď Suja využil nepozornosť košickej obrany a zblízka prekonal Janusa - 0:1. O osem minút vyrovnal Krivošík, ktorý potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča Košíc. V 23. minúte hostia využili presilovku a po rýchlej kombinačnej akcii sa presadil Santos. Dôležitý gól na 1:3 strelil o štyri minúty Daugavinš, ktorého strela zo strednej vzdialenosti prekvapila brankára Janusa.

Domáci sa vrátili do zápasu po strele Krivošíka v 32. minúte, ktorú tečoval Ferenc - 2:3. Góly Hearda a Santosa v 3. tretine znamenali už trojgólový náskok hostí (2:5). Ani za tohto stavu sa domáci nevzdali a gólmi Pollocka a Fejesa v presilovkách znížili na 4:5. Vyrovnať už nedokázali, nepomohla im k tomu ani hra bez brankára počas krátkej presilovky.

Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 2:3

Hokejisti Slovana prehrali s Duklou, stále tak čakajú na svoje prvé domáce víťazstvo v sezóne. Predtým prehrali na svojom klzisku s Michalovcami 2:8 a so Zvolenom 2:5. Trenčím týmto triumfom ukončil sériu troch prehier.

HK Nitra - HKM Zvolen 3:9

Zvolen sa postaral o najvyšší strelený počet gólov jedného tímu v tejto sezóne Tipos Extraligy, pretože Nitre nedal žiadnu šancu a na jej ľade sa presadil až deväťkrát. Dvakrát sa trafili Zuzin, Kašlík aj Šiška. Hostia natiahli víťaznú sériu už na päť duelov, nazbierali 16 bodov a upevnili si pozíciu lídra. "Corgoni" prehrali v piatom z uplynulých šiestich zápasov a s dvoma bodmi sú v tabuľke poslední.