Udalosti Tipos Extraligy: Prvá výhra nováčika, výmena stráží a úspešný vstup Růžičku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Prvá výhra nováčika, výmena stráží a úspešný vstup Růžičku

Zvolen je novým lídrom Tipos Extraligy.
Zvolen je novým lídrom Tipos Extraligy.TASR
Piatkové 5. kolo hokejovej Tipos Extraligy prinieslo v šlágri kola výhru Zvolena nad Spišskou Novou Vsou, s čím prišla aj zmena na čele tabuľky. Z posledného miesta poskočilo vďaka premiérovej výhre Humenné, klesla tam Nitra. Žiarili aj brankári a nový tréner Slovana mohol oslavovať tri body už pri svojej premiére.

Premiérové víťazstvo nováčika

Humenné čakalo na prvé body až do piateho kola a nakoniec z toho bola hneď výhra. Nováčik rozhodne pracoval na hre vo svojom obrannom pásme. Podržal ho brankár Stanislav Galimov, ktorý si pripísal 35 úspešných zákrokov a za svoj chrbát pustil iba jeden puk v podaní Mlynaroviča, ale na jeho vyrovnávajúci zásah odpovedal už po 39 sekundách víťazným gólom Jakub Linet.

V predošlých štyroch stretnutiach inkasovali východniari dokopy 23 gólov, čo je priemer takmer šiestich na jeden duel. Polemizovať o tom, kde bola najväčšia slabina tímu, nie je veľmi potrebné. Tento aspekt hry Humenné v Poprade zlepšilo, no bude v tom musieť pokračovať, pretože je to alfou a omegou v boji o udržanie sa medzi elitou. Tešiť ich však môže fakt, že už nie sú poslední. Vystriedali ich Nitrania.

Výsledky 5. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 5. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Výmena stráží vo Zvolene

Na opačnom póle tabuľky sa tiež menila situácia. Spišská Nová Ves prvýkrát prehrala na ľade Zvolena tesne 2:3 a práve "bryndziari" ju vystriedali na čele. Zverenci trénera Oremusa sú navyše jediným tímom, ktorý bodoval v každom stretnutí. Spišiaci o toto privilégium prišli. Premiérovo sa nepresadil Todd Burgess, jediným hráčom s gólom v každom doterajšom stretnutí ostáva už len banskobystrický útočník Marcus Vela.

Pod Pustým hradom sa hrala vyrovnaná repríza posledného semifinále play-off, v ktorej rozhodovali presilové hry. Nellis počas jednej z nich otvoril skóre, potom prišli tri zásahy Zvolena v početnej prevahe. Posledný od Zuzina sa ukázal ako rozhodujúci. Celkovo to bol ofenzívny duel s celkovým počtom 71 striel na obe bránky.

Hosťom nepomohol ani fakt, že Archambault sa vďaka dvom asistenciám stal novým najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy a ako prvý sa dostal na hranicu desiatich bodov. Spišská má naďalej spoločne s Novými Zámkami najlepšiu defenzívu súťaže (9 inkasovaných gólov) a Marcel Melicherčík dominuje brankárom, čo sa týka úspešnosti zákrokov (94,44 %).

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Růžička začal víťazstvom

Katastrofálny úvod sezóny priniesol logické odvolanie trénera Jána Pardavého. Vedenie Slovana zareagovalo rýchlo a na lavičku doviedlo veľké meno. Čech Vladimír Růžička prvýkrát prijal ponuku viesť ako hlavný kouč tím mimo svojej rodnej krajiny. Na Slovensko má dobré spomienky, ako hráč strávil dva roky v Trenčíne. Bolo to ešte za čias Československa. Raz bol najproduktívnejším hráčom súťaže a raz skončil na druhom mieste. V piatok začal ako člen "belasých" výhrou v Nitre.

Tá sa nerodila ľahko, domáci dlho držali veľmi dobrý výsledok. Navyše vyhrávali gólom Gatesa, no Slovan podržal aj brankár Coreau a štyrmi gólmi hostia otočili priebeh otočili. Presadili sa takisto legionári O'Brien s Findlayom. Do stretnutia ešte nezasiahla najnovšia posila, obranca Shawn Lalonde.

Hráč kola: Stanislav Škorvánek

Prakticky pri všetkých piatkových víťazstvách bol na strane úspešného tímu základom výkon brankára. Chválili sme už Galimova či Coreaua, ale výborne zachytali aj Belányi, Janus či Kupsky. Spomedzi všetkých vyniká michalovský gólman Stanislav Škorvánek. Možno sa to nezdá, no Michalovce napriek výhre 6:1 dopustili až 46 striel na vlastnú bránku. Ak by až 45 z nich tento slovenský reprezentant nechytil, tak z toho mohol byť pokojne úplne iný výsledok.

Škorvánek ukončil duel s úžasnou úspešnosťou zákrokov na hodnote 97,83 %. Chýbalo mu už len čisté konto, to "pokazil" v presilovke Petráš. Po 30 odohraných zápasoch nového ročníka tak stále platí, že len LaCouvee a Kantor vychytali nulu. Zo Zemplínčanov je potrebné vyzdvihnúť ešte jedného hokejistu - útočníka Chasea Pearsona. Kanaďan zažil svoj už tretí dvojgólový súboj a so Zuzinom je na čele tabuľky strelcov.

Program nedeľného 6. kola Tipos Extraligy.
Program nedeľného 6. kola Tipos Extraligy.Flashscore