Udalosti Tipos Extraligy: Zámky zapadli v bahne, nahnevaný Shedden, hrdina Pereskokov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Zámky zapadli v bahne, nahnevaný Shedden, hrdina Pereskokov

Nové Zámky pretrhli v Banskej Bystrici šnúru prehier.
Nové Zámky pretrhli v Banskej Bystrici šnúru prehier.HC 05 Banská Bystrica
Hlavným ťahákom piatkového 16. kola Tipos Extraligy bol priamy súboj o prvé miesto v tabuľke, ale zaujali aj situácie zo stretnutia v Banskej Bystrici. Skvelý záver zažili hráči Humenného, ktorí doma zdolali Poprad.

Nové Zámky zapadli v bahne

Cesta Nových Zámkov na zápas do Banskej Bystrice sa poriadne skomplikovala. Problémy mali už pri odchode, tie pokračovali aj na diaľnici. Nakoniec ale na ľade dominovali, úvodné dejstvo vyhrali o tri góly a ukončili štvorzápasovú sériu prehier: "Mali sme obavy, poslednú dobu sa nám nedarilo. Zápasy sme nevyhrávali. Prišli sme neskoro, najprv nám zapadol autobus v bahne pri štadióne v Zámkoch, museli sme čakať na odťahovú službu. Po ceste nás ešte postretla zápcha, čiže sa musel začiatok duelu posunúť. Príprava nebola ideálna. Paradoxne však prvá tretina bola z našej strany dobrá," povedal asistent trénera Ľubomír Hurtaj.

Výsledky piatkového kola Tipos Extraligy.
Výsledky piatkového kola Tipos Extraligy.Flashscore

Nahnevaný Shedden

Banská Bystrica chcela ťažiť z problémov Nových Zámkov, lenže herne sa v stretnutí počas celých šesťdesiatich minút trápila, čo nechápal ani tréner Doug Shedden: "Nahnevalo ma, že oni boli celý deň v autobuse, na prípravu pred zápasom mali 20 minút a my po prvej tretine prehrávame 0:3. Povedal som hráčom, že na súpera musíme vyletieť, pretože nemal poriadnu rozcvičku a musíme byť v prvej tretine lepším tímom, čo sa nestalo. Vôbec sme to nezvládli, navyše doma, toto sa nemôže stávať. Situácia hrala v náš prospech a my sme to pokazili. Boli sme bez Turnbulla a Gašpara, vypadli nám dvaja hráči a hrali sme ako desaťroční," otvorene kritizoval Kanaďan.

Pereskokov vystrelil výhru päť sekúnd pred koncom

Humenné ukončilo päťzápasovú sériu prehier, doma porazilo Poprad tesne 4:3, pričom o víťazný presný zásah sa postaral v čase 59:55 ruský útočník Vadim Pereskokov. Ide o najneskorší víťazný gól riadneho hracieho času tejto sezóny Tipos Extraligy a o druhý najneskorší zásah celkovo. Havrila koncom septembra pečatil víťazstvo Košíc nad Liptovským Mikulášom 5:1 v čase 59:59. Doposiaľ prvenstvo držal Frank Hora, ten rozhodol duel Banskej Bystrice nad Spišskou Novou Vsou 35 sekúnd pred koncom.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Hráč kola: Olivier Archambault

Kanadský útočník strelil pri výhre nad Zvolenom dva góly, na jeden prihral a postaral sa aj o víťazný presný zásah. Dominancia Spišskej Novej Vsi tak pokračuje, vyhrala aj priamy súboj o prvé miesto v tabuľke. Skúsený hokejista pokračuje vo výborných výkonoch, na konte má dokopy 24 bodov (6+18) a naďalej je najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy. Navyše dominuje v asistenciách.

Program posledného kola pred reprezentačnou prestávkou.
Program posledného kola pred reprezentačnou prestávkou.Flashscore