Súboj o prvé miesto vyhrali Spišiaci, Zámky ukončili sériu prehier. Humenné zdolalo Poprad

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj o prvé miesto vyhrali Spišiaci, Zámky ukončili sériu prehier. Humenné zdolalo Poprad

Aktualizované
Spišská Nová Ves znova potvrdila, že je v najlepšej forme zo všetkých tímov.
Spišská Nová Ves znova potvrdila, že je v najlepšej forme zo všetkých tímov.TASR
V piatkovom programe 16. kola Tipos Extraligy sa odohralo päť stretnutí, pretože duel medzi Slovanom a Nitrou bol preložený na 15. novembra. Hlavným ťahákom bol priamy súboj o prvé miesto tabuľky, kde po výhre ostáva Spišská Nová Ves.

Banská Bystrica - Nové Zámky 1:4

Nové Zámky mali po ceste problémy a pre ich meškanie sa stretnutie začalo o pätnásť minút neskôr, ale na ľade to vôbec nebolo poznať, keďže hostia dominovali a ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Jeden z gólov strelil americký útočník Loggins, pre ktorého bol desiaty v sezóne. "Býci" tak na štvrtom mieste tabuľky preskočili práve "baranov". Tí prehrali druhýkrát v rade.

Košice - Liptovský Mikuláš 4:1

Košice skvele vstúpili do stretnutia. V prvej minúte sa presadil Lamper a v druhej aj Krivošík. V polovici úvodnej tretiny sa Lamper presadil druhý raz a domáci si priebeh kontrolovali. Nakoniec stanovili konečný výsledok zásahom do prázdnej bránky, takže aj Krivošík ukončil duel ako dvojgólový hráč. "Oceliari" si upevnili tretie miesto, Liptáci ostávajú siedmym tímom tabuľky. Za hostí nastúpil už aj obranca Vasiljev. Rus sa stal 399. hráčom draftovaným do NHL, ktorý zasiahol do zápasu v najvyššej slovenskej súťaži.

Spišská Nová Ves - Zvolen 4:3 pp

Priamy súboj o prvé miesto mohol byť jasnou záležitosťou domácich, ktorí vyhrávali už o tri góly, ale Zvolen v tretej tretine dokázal vyrovnať v rozmedzí šiestich minút. Mitch Hults jeden gól sám strelil a na dva prihrával. Predĺženie ale rozhodol domáci Archambault, ktorý svojím 24. bodom potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča súťaže. Spišská Nová Ves má na prvom mieste 35 bodov, druhý Zvolen o dva menej a tretie Košice 32.

Humenné - Poprad 4:3

Humenné ukončilo sériu piatich prehier po sebe a doma porazilo Poprad, pričom víťazný gól strelil v poslednej minúte riadneho hracieho času ruský útočník Pereskokov. Dvakrát sa presadil Horvát. Nováčik viedol 2:0, lenže Poprad otočil skóre na 2:3. Horvát vyrovnal v 54. minúte a nakoniec prišlo rozhodnutie v samom závere, dokonca päť sekúnd pred koncom. Hosťom nepomohli ani tri body Dmowskeho (1+2), či dva od Coultera (0+2) a Kukuču (1+1). Humenné napriek tomu ostáva s dvanástimi bodmi na poslednom mieste tabuľky.

Trenčín - Michalovce 4:1

Trenčín vyhral už tretí zápas po sebe a poskočil v tabuľke na ôsme miesto, zatiaľ čo Michalovce sú v kríze, pretože natiahli šnúru prehier už na štyri a nachádzajú sa na predposlednej jedenástej priečke.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore