Úradujúci majster doma opäť padol. Musíme sa naučiť vyhrávať vyrovnané zápasy, hlási Ceman

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úradujúci majster doma opäť padol. Musíme sa naučiť vyhrávať vyrovnané zápasy, hlási Ceman

Košičania opäť nepotešili domácich fanúšikov.
Košičania opäť nepotešili domácich fanúšikov.TASR
HC Košice prehrali deväť z uplynulých 11 domácich duelov v Tipos Extralige a bilanciu duelov v Steel aréne si nevylepšili ani v nedeľňajšom stretnutí s Michalovcami. Tabuľkový konkurent im na tretej priečke odskočil na rozdiel štyroch bodov.

Podľa trénera Košíc Dana Cemana je načase, aby sa jeho zverenci "naučili víťaziť v zápasoch, ktoré sú vyrovnané do záverečných minút". Práve v závere, presnejšie v 59. minúte, totiž rozhodli Michalovčania, keď sa druhýkrát v súboji presadil Radovan Puliš.

Útočník Zemplínčanov si pripísal svoj druhý a tretí gól v ročníku, po 25 dueloch má bilanciu tri góly a 16 asistencií: "Dlho som nezažil sezónu, v ktorej by som mal také gólové suchoty ako teraz. Moje góly prišli vtedy, keď mali a dúfam, že naďalej nimi budem pomáhať tímu."

Košice - Michalovce 2:3

Tradičnou oporou michalovského tímu bol brankár Stanislav Škorvánek, ktorý inkasoval dvakrát z 23 striel. Viackrát, najmä počas košických presiloviek, podržal svoj tím a pomohol mu k 27. víťazstvu v sezóne: "Využili sme svoje šance. Do tretej tretiny sa išlo za stavu 2:2 a bolo jasné, že to bude o jednom góle. Šťastie sa napokon priklonilo na našu stranu."

Pre Michalovce to bolo šieste víťazstvo v rade, z toho piate pod vedením Tomeka Valtonena, ktorý koncom januára vystriedal Petra Kúdelku. Od trénerskej výmeny ešte Michalovčania nestratili ani bod, v tabuľke sa posunuli na druhé miesto a v päťzápasovej víťaznej sérii zdolali tímy z prvej šestky - dvakrát Košice, raz Zvolen, Spišskú Novú Ves a Nitru.

Fínsky kormidelník bol po dueli spokojný s výsledkom a zlepšením hry svojich zverencov: "Začiatok zápasu bol z našej strany pomalý. Mali sme aj veľa vylúčení. Postupne sa naša hra zlepšila. Na konci sme mali viac šťastia."

Tabuľka Tipos Extraligy.
Tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Košičania nenadviazali na nedávne dve vystúpenia na klziskách súperov, v ktorých ani raz neinkasovali. Pred takmer 5 200 divákmi viedli 1:0 aj 2:1, no napokon prehrali s Michalovcami aj tretí domáci zápas v prebiehajúcej sezóne. Strata bodov potvrdila ich dlhodobo nevýraznú bilanciu na domácom klzisku, na ktorom získali iba o jeden bod viac než vonku (38:37).

Podľa trénera Cemana bude dôležité, aby sa tím pred blížiacou sa vyraďovačkou naučil víťaziť v tesných dueloch. "Dnes to bol vyrovnaný súboj. V prvej tretine sme mali viacero presiloviek i šancí, triafali sme konštrukciu bránky. V druhej časti sa hralo hore-dole, no naďalej zostal vyrovnaný stav. V tretej časti mali oba tímy šance, mohlo sa to prikloniť na hociktorú stranu," zdôraznil Ceman.

Mikúš v Košiciach gólovo ožil.
Mikúš v Košiciach gólovo ožil.TASR

Košickému kormidelníkovi spravil radosť útočník Tomáš Mikúš, ktorý opäť potvrdil očakávania od posily. Od nedávneho príchodu z Nových Zámkov sa prezentoval tromi gólmi v dvoch zápasoch na klziskách súperov a gólovo sa predviedol aj v debute pred košickým publikom. Po troch zápasoch má na konte už päť "košických" gólov.

"Samozrejme, že to poteší, ale nedá sa z toho príliš radovať, keď mužstvo prehrá. Dnes sme robili to, čo sme mali robiť, no treba dať kredit aj súperovi. Myslím si, že sme hrali dobre a vo viacerých úsekoch hry sme boli lepší. Stroskotali sme na maličkostiach," poznamenal Mikúš.