Poprad vyhral jedenásty raz po sebe, Slovan piatimi gólmi otočil skóre, uspela aj Spišská

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Poprad vyhral jedenásty raz po sebe, Slovan piatimi gólmi otočil skóre, uspela aj Spišská
Aktualizované
Poprad vyhral jedenásty raz po sebe.
Poprad vyhral jedenásty raz po sebe.TASR
Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v nedeľnom zápase 45. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy proti Dukle Trenčín. Poprad vyhral jedenásty raz po sebe.

Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 5:2

Trenčín mal lepší úvod, pretože Hudec sa presadil v oslabení a Immo počas presilovky, ale následne Slovan predviedol piatmi gólmi obrat. Režírovali ho hráči prvej formácie. Zhodne po tri body zaznamenali útočníci Findlay (1+2), Pecararo (0+3) a obranca Holway (0+3). V 54. minúte vyrovnal kapitán domácich Sersen. Po inkasovanom góle nastala zmena v bránke Trenčína, LaCouveeho nahradil Borák. Slovan pokračoval v aktívnej hre a dokázal otočiť stav stretnutia - v priebehu 18 sekúnd sa presadili Findlay a Fominych. V závere ešte Takáč upravil výsledok strelou do prázdnej bránky. Slovan potvrdil ôsme miesto v tabuľke, Trenčania zostali na deviatej priečke.

Nové Zámky - Poprad 1:4

Hokejisti Popradu vyhrali jedenásty zápas po sebe a už iba jeden duel im chýba, aby vyrovnali sezónne maximum Michaloviec. Tie uspeli dvanásťkrát po sebe. Hostia majú na čele tabuľky deväťbodový náskok pred druhou Spišskou Novou Vsou. Novozámčanom patrí s 52 bodmi predposledné 11. miesto. Domáci boli v hre o body až do 58. minúty, v ktorej definitívne poistil trojbodový zisk Popradu kanadský útočník Andrew Calof. Na konečných 4:1 upravil v hre bez brankára ďalší legionár Tyler Coulter.

Spišská Nová Ves - Humenné 6:3

Najvýraznejší podiel na výhre Spišskej Novej Vsi mal útočník Martin Bakoš, ktorý strelil dva góly a pridal aj dve asistencie. Humenčania zaznamenali šiestu prehru za sebou a skomplikovali si šance na záchranu, na predposledné Nové Zámky strácajú deväť bodov. Spišiaci si pripísali tri body prvýkrát od 7. januára a na prvý Poprad majú deväťbodové manko. "Rysy" položili základ úspechu v prostrednej časti hry. Domáci sa v druhom dejstve strelecky presadili štyrikrát, pričom priamo na bránku hostí smerovalo iba deväť striel. Okrem Bakoša sa vydaril duel aj najproduktívnejšiemu obrancovi súťaže, Ukrajinec Igor Merežko si pripísal tri body (2+1).

Liptovský Mikuláš - Banská Bystrica 4:2

Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš zvíťazili nad HC ´05 Banská Bystrica 4:2. Liptáci uspeli po troch prehrách za sebou a upevnili si desiatu priečku. "Barani" zaznamenali tretiu prehru v sérii a sú tesne za prvou šestkou. Domáci mali v úvodnom dejstve výraznú streleckú prevahu (19:6) a do vedenia ich poslal v 15. minúte Fekiač. Liptákom vyšiel aj začiatok prostrednej časti, keď hosťom odskočili na rozdiel dvoch gólov zásluhou Berryho a Avcina. Do prestávky duel zdramatizovali presnými zásahmi Luža s Gašparom, no v 58. minúte pridal poistku švédsky obranca Ullman, ktorý si otvoril strelecký účet v slovenskej extralige.

Zvolen - Nitra 4:3 sn

Hokejisti Zvolena bodovali v Tipos extralige vo štvrtom zápase v rade a v ôsmom z uplynulých deviatich.Dva góly domácich dal v riadnom hracom čase útočník Marek Hecl, ktorý potom rozhodol v nájazdovom rozstrele. Pod Pustým hradom predviedli oba tímy dynamický, rýchly hokej. Skóre otvorili domáci v 10. minúte Heclom z predbránkového priestoru po šikovnej prihrávke Lukoseviciusa, hostia vyrovnali o štyri minúty neskôr Newelom po rýchlej akcii a prihrávke Gatesa.

V strednom dejstve sa tešili Zvolenčania po strele Lukoseviciusa a dorážke Hecla pred odkrytou bránkou. V tretej tretine vyrovnal v presilovke Buček, lenže početnú výhodu využil aj domáci tím presnou strelou Lukoseviciusa z kruhu - 3:2. Nitrania však do tretice vyrovnali Lackom z uhla na dvakrát a zápas tak dospel do predĺženia. V ňom gól nepadol, takže rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy a v nich rozhodol Hecl.

Košice - Michalovce 2:3

 Víťazný gól strelil v 59. minúte útočník Radovan Puliš. Košičania nedokázali doma zvíťaziť nad Michalovcami ani v treťom vzájomnom zápase sezóny. Domáci išli do vedenia v 7. minúte, keď Mikúš z ostrého uhla prekonal Škorvánka. Michalovčania vyrovnali zásluhou Buca, ktorý pohotovo zužitkoval prihrávku Kabáča. Po presilovkovom góle Mikúša v druhej tretine domáci opäť viedli, no krátko na to Puliš zblízka dotlačil puk do bránky Riečického. Puliš sa napokon stal hrdinom hostí, keď strhol víťazstvo na stranu hostí.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore