Slovan mal vážny záujem o Tičara, trh neprial. Ako sa zrodil príchod Haláka?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan mal vážny záujem o Tičara, trh neprial. Ako sa zrodil príchod Haláka?

Ako ďaleko sa v tejto sezóne dostane Slovan?
Ako ďaleko sa v tejto sezóne dostane Slovan?TASR
Hokejisti Slovana Bratislava neprežívajú ideálnu sezónu, ale v klube veria, že v play-off sa môže situácia otočiť a ročník bude mať šancu dopadnúť nakoniec úspešne.

Pred koncom prestupového obdobia bol hlavnou témou príchod Jaroslava Haláka, ktorý ale ešte nepodpísal zmluvu. "Jeho príchod by znamenal návrat atraktívneho a stále kvalitného brankára, ktorý popri nesporných športových kvalitách môže do nášho mužstva v najdôležitejšej fáze sezóny priniesť aj istú mentálnu vzpruhu. S možnosťou angažovať ho sme koketovali už od nášho príchodu do klubu v roku 2020," povedal pre klubový web člen predstavenstva Pavol Hofstädter.

O tom, či a kedy Halák skutočne nastúpi v extralige za Slovan Bratislavy, sa rozhodne v priebehu najbližších dní. Samotný hráč sa v súčasnosti nachádza v Bostone a na Slovensko by mohol pricestovať najskôr na prelome februára a marca. Počas aktuálneho ročníka nenastúpil ani raz a bol voľným hráčom. 

"Samozrejme, boli sme si plne vedomí jeho túžby pokračovať v NHL a dosiahnuť významné štatistické míľniky v kariére. Náš kontakt sa zintenzívnil v posledných dvoch týždňoch. V tejto chvíli sme sa dohodli na administratívnej realizácii transferu. Zároveň sme sa džentlmensky dohodli, že ak sa Jarovi vyskytne šanca pokračovať v NHL, prirodzene mu nebudeme brániť. Jaro je od prvého momentu k nám a celému klubu otvorený a úprimný. Kontrakt podpíše až po absolvovaní lekárskej prehliadky," pokračoval v rozprávaní.

Niekoľko dní dozadu odišiel z mužstva kanadský brankár Jared Coreau, ktorý si to nasmeroval na sever do Švédska. "Jareda takmer dva mesiace limitovalo zranenie. Nebolo isté, či by sa mu neobnovilo a bol by do konca sezóny schopný chytať. Počas jeho absencie sa jasnou jednotkou stal Denis Godla. Aj vďaka jeho výkonom sa mužstvo postupne dostávalo na víťaznú vlnu a mierne sa posúva v tabuľke vyššie," podotkol Hofstädter.

Zostávajúce zápasy Slovana v základnej časti.
Zostávajúce zápasy Slovana v základnej časti.Flashscore

"Jared to prirodzene všetko citlivo vnímal a nebol spokojný s pozíciou náhradníka. Jasne nám to komunikoval, že v takomto prípade si želá uvoľnenie spod kontraktu, aby bol pred ukončením transferov voľný. Navyše sme vzápätí na neho dostali ponuku. V danej situácii nedávalo obom stranám žiadny zmysel, aby sme pokračovali v spolupráci. Korektne sme sa rozlúčili," nadviazal.

Slovan sa chcel v závere prestupového obdobia posilniť aj v defenzíve a ofenzíve, lenže možností bolo málo. "Môžem prezradiť, že sme mali veľký záujem o Roka Tičara, ktorý by zvýšil konkurenciu potrebnú na poste centra v hornej šestke. Hoci sme sa veľmi snažili, nenašli sme porozumenie v jeho klube Viedeň Capitals aj po tom, ako stratil šancu na play-off. Pokiaľ ide o obrancu, tam nám už trh neponúkal také alternatívy, ktoré by trénerom dávali zmysel," prezradil.

Postavenie Slovana v tabuľke.
Postavenie Slovana v tabuľke.Flashscore

Dobrý pocit panuje v Slovane aj zo zlepšených výsledkov. "Extraliga je v tejto sezóne tak vyrovnaná, že obzvlášť v play-off bude záležať najmä na aktuálnej forme jednotlivých mužstiev. Na to sa sústreďujeme. Možné je ešte úplne všetko," dodal Pavol Hofstädter pre hcslovan.sk.