Udalosti Tipos Extraligy: Luxus Popradu, siedma prehra Spišskej a strelec Mikúš

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Luxus Popradu, siedma prehra Spišskej a strelec Mikúš

Zverenci trénera Wojnara neuspeli už siedmy raz po sebe.
Zverenci trénera Wojnara neuspeli už siedmy raz po sebe.TASR
Po reprezentačnej prestávke sa v stredu vrátila na scénu slovenská hokejová Tipos Extraliga, ktorá znova písala zaujímavé príbehy. Flashscore Správy mapujú 43. kolo v tradičných udalostiach.

Poprad si buduje luxusný náskok

Do fantastickej formy sa dostal Poprad, ktorý vyhral posledných sedem zápasov a na čele tabuľky má šesťbodový náskok pred druhými Michalovcami. Postupne si buduje doslova luxusný "trhák". Do 19. novembra prehral 11 z 19 duelov, potom ale vyhral až 22 z 26 súbojov. Po príchode súčasného trénera Bjorkstranda sa tím neskutočne zdvihol a srší z neho obrovské sebavedomie.

"Kamzíci" môžu vytvoriť aj najdlhšiu víťaznú sériu aktuálneho ročníka, momentálne tento zápis držia s desiatimi úspechmi v rade Košice. Podtatranci majú navyše "ľahký" žreb, pretože v najbližších troch stretnutiach hrajú s tromi tabuľkovo najhoršími tímami. Cestujú do Humenného a Nových Zámkov, potom hostia Liptovský Mikuláš.

Výsledky 43. kola.
Výsledky 43. kola.Flashscore

Spišská Nová Ves prehrala siedmykrát po sebe

Sedem prehier v rade je už slušná kríza, na takú si Spišská Nová Ves od svojho návratu do extraligy nepamätá. Doteraz bola rekordnou séria šiestich neúspechov, ktorá trvala od 30. decembra 2021 do 16. januára 2022. "Rysy" sa v tabuľke z prvého miesta prepadli na tretiu priečku, na vedúci Poprad strácajú už osem bodov a pred štvrtými Košicami majú náskok iba dvoch.

"Prestalo sa nám v niektorých veciach dariť. Nefunguje nám koncovka, s jedným gólom sa ťažko vyhráva. Musíme zdvihnúť hlavy, v piatok máme Zvolen, verím, že sa chytíme," povedal asistent Martin Saluga. Reprezentačná prestávka mužstvu nepomohla tak, ako mala. K tomu ešte nevyšiel príchod brankára Bartošáka. 

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Michalovce po zmene trénera iba vyhrávajú

Odvolanie trénera Kúdelku sa v Michalovciach stretlo s veľkou nevôľou fanúšikov a nutno povedať, že tí mali do veľkej miery pravdu. Navyše sa tak stalo po výhre proti Slovanu, ale odkedy prišiel Tomek Valtonen, tak Dukla nazbierala plný počet bodov. Momentálne tím zo Zemplína ťahá sériu piatich výhier po sebe.

Poľsko-fínsky kouč hneď pri svojom debute sledoval, ako jeho zverenci uspeli proti Košiciam 3:0, rovnakým skóre zdolali aj Zvolen. Prvý gól inkasovali až v Spišskej Novej Vsi, takže nepriestrelnosť Škorvánka a Glosára trvala 137 minút a 32 sekúnd. Michalovce naposledy zdolali aj "rysy" a Nitru, a to zhodne 4:2. Nachádzajú sa na druhom mieste.

Hráč kola: Tomáš Mikúš

Už bývalý kapitán Nových Zámkov Tomáš Mikúš počas reprezentačnej pauzy odišiel do Košíc, aby mal šancu bojovať o majstrovský titul. Svoj debut v drese nového zamestnávateľa zažil práve na ľade "býkov" a aby toho nebolo málo, tak k výhre 4:0 prispel hneď dvomi gólmi. Od 20. decembra pritom v 15 stretnutiach skóroval iba raz a celkovo za tento čas nazbieral len dva body. Zaujímavé je, že v tejto sezóne sa dvakrát presadil aj v drese Zámkov proti Košiciam, stalo sa tak v decembri.

Program piatkového 44. kola.
Program piatkového 44. kola.Flashscore