V šatni nechcel spraviť dusno. Halák Slovanu v tejto sezóne nepomôže, kariéru ešte nekončí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V šatni nechcel spraviť dusno. Halák Slovanu v tejto sezóne nepomôže, kariéru ešte nekončí
Halák by rád pokračoval, čaká však na vývoj situácie v ďalších mesiacoch.
Halák by rád pokračoval, čaká však na vývoj situácie v ďalších mesiacoch.Profimedia
V noci z 15. na ráno 16. februára ohlásil hokejový Slovan Bratislava prestupovú bombu v podobe príchodu Jaroslava Haláka (38). O viac ako dva týždne neskôr je všetko inak. Slovenský gólman klubu z hlavného mesta do konca aktuálnej sezóny nepomôže.

Halák to uviedol v rozhovore pre sobotňajšie vydanie Denníka Šport. "Dohodli sme sa v posledný deň prestupového obdobia, čo bol už dosť hraničný dátum v sezóne. Po podpise som si zhodnotil všetko pre a proti. Nechcel som spraviť dusnú atmosféru v šatni Slovana, predsa len tím bojuje o play-off a zrejme ho čaká už predkolo."

"Viem, že Denis Godla je jasná jednotka a klub mu môže vďačiť za posun v tabuľke. Nechcel som rozbiť koncepciu mužstva. Preto som zhodnotil, že bude lepšie, keď neprídem. Aj preto, že som nechytal desať mesiacov súťažný zápas," skonštatoval bývalý gólman Montrealu, Washingtonu, St. Louis či celkov z New Yorku - Islanders i Rangers.

Defintívnu bodku za kariérou to však neznamená, hoci víťaz 295 duelov v základnej časti NHL si je dobre vedomý, že v máji oslávi 39. narodeniny, čo je už pokročilý vek na brankára. "Zatiaľ ešte nie, nič som neoznámil, ani sa nerozhodol, čo bude v najbližšej budúcnosti. Všetko je ešte otvorené."

Ako to vyzeralo počas sezóny s vývojom situácie v zámorí? "Objavila sa ponuka z Caroliny. Išiel som tam na skúšku, z mojej strany to vyšlo podľa predstáv, čo sa týkalo chytania. Potvrdil som si, že stále na to mám, len vedenie Hurricanes sa rozhodlo trochu inak. Nechcel som ísť na farmu a nakoniec sme nič nepodpísali. Nechcem ani povedať, že by potom nič neprišlo, ale postupne som to uzavrel, čo sa týka NHL."

"Ak by prišla ponuka, začnem znova trénovať naplno a nebol by problém sa do toho dostať. Aj keď dobre viem, že už nie je veľká šanca získať normálnu zmluvu. Tým, že teraz neodchytám celú sezónu, tak by som zrejme šiel do kempu niektorého z klubov len na skúšku," poznamenal Halák pre Denník Šport.