Valtonen sa do Michaloviec vrátil víťazne, rozhodol Wilkins. Košice nestrelili ani gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Valtonen sa do Michaloviec vrátil víťazne, rozhodol Wilkins. Košice nestrelili ani gól

Michalovce v dohrávke zdolali Košice.
Michalovce v dohrávke zdolali Košice.TASR
V dohrávke 33. kola slovenskej hokejovej Tipos Extraligy vyhrali hokejisti Michaloviec na svojom ľade nad Košicami 3:0.

Michalovce - Košice 3:0

Domácich prvýkrát v sezóne viedol ich staronový kormidelník Tomek Valtonen, ktorý spoločne s asistentom Danielom Sedlákom nahradili Petra Kúdelku s Tomášom Surovým. Brankár michalovského tímu Stanislav Škorvánek oslávil stredajšie 28. narodeniny tretím čistým kontom v sezóne a 13. v extraligovej kariére.

Pre "oceliarov" to bola prvá prehra na klziskách súperov po piatich víťazstvách, resp. od 26. decembra. V drese michalovského tímu absolvoval úspešnú premiéru americký útočník Josh Wilkins, ktorý v 13. minúte otvoril skóre.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore

Pre viaceré absencie v ofenzíve zaradil tréner Košičanov Dan Ceman premiérovo do zostavy 17-ročného útočníka Tobiasa Faitha. Domáci mali v prvej tretine viac z hry a do vedenia išli v presilovke, keď sa zblízka presadil nepokrytý Wilkins.

Košičanom sa v druhej tretine nepodarilo vyrovnať ani počas dvoch presiloviek a od 33. minúty bol náskok domácich už dvojgólový. Daugavinšovu prihrávku zužitkoval Bindulis - 2:0. Michalovčanov viackrát podržal brankár Škorvánek a jeho náprotivok Riečický tretíkrát inkasoval po 13 sekundách hry v tretej časti.

Tvrdou strelou z väčšej vzdialenosti ho prekonal Santos - 3:0. Košičanom sa ani v tretej časti nepodarilo prekvapiť defenzívu domácich. Tí naďalej ostali na priebežnom 4. mieste tabuľky, no na tretích Košičanov strácajú už iba dva body.