Hokejové prestupy: Slovák sa vrátil do Nitry, Vošvrda ukončil kariéru, Poprad má McFaddena

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hokejové prestupy: Slovák sa vrátil do Nitry, Vošvrda ukončil kariéru, Poprad má McFaddena
Aktualizované
Slovák sa vrátil do Nitry.
Slovák sa vrátil do Nitry.TASR
Už tradične sa 1. mája otvorilo prestupové okno v hokejovom svete a kluby môžu oficiálne predstavovať nové posily. Nezaháľa sa ani na Slovensku či v Česku.

31. MÁJ

UKONČENIE KARIÉRY - Skúsený český brankár Tomáš Vošvrda ukončil hráčsku kariéru. Na Slovensku pôsobil počas piatich sezón, obliekal dresy Popradu, Liptovského Mikuláša a Michaloviec.

PRESTUP - Hokejový Poprad postupne zbrojí pred novou sezónou. Najnovšou tvárou v tíme je kanadský obranca Garrett McFadden, ktorý v skončenej sezóne hrával za Reading Royals v ECHL. Ako kapitán tímu nazbieral 41 bodov za 6 gólov a 35 asistencií v 71 zápasoch základnej časti. V play-off pridal gól, 9 bodov v 11 dueloch.

"Po sezóne som sa rozprával s agentom a riešili sme môj prechod do Európy. Pre Poprad som sa rozhodol preto, lebo je to pekné miesto na hokej a život. Zároveň cítim, že by som mohol byť jedným z pilierov tímu," ozrejmil svoje rozhodnutie rodák z kanadského mesta Owen Sound.

McFadden strávil juniorskú kariéru v tíme Guelph Storm, ktorý pôsobí v OHL. V roku 2014 sa tešil z víťazstva v tejto súťaži. Následne jeho kariéra pokračovala v univerzitnej súťaži v drese Acadia University. Jeho posledným pôsobiskom bol Reading Royals v ECHL, za ktorý odohral 99 zápasov v základnej časti a získal v nich 54 bodov.

PRESTUP - Skúsený slovenský útočník Marek Slovák sa po titule s Košicami vracia do materského klubu HK Nitra, podpísal zmluvu na dve sezóny s opciou na tú ďalšiu. Celkovo má v našej lige na konte 793 zápasov, v nich si pripísal 598 kanadských bodov.

PODPIS - Carolina Hurricanes podpísala nováčikovský kontrakt s rodákom z Texasu Justinom Robidasom, ktorého draftovala v 5. kole draftu 2021. Útočník Quebecu Remparts vyhral bodovanie play-off juniorskej QMJHL vďaka 27 bodom v 18 dueloch. Jeho otcom je bývalý obranca Dallasu a Chicaga Stéphane Robidas, v súčasnosti asistent trénera Montrealu, za ktorý kedysi aj hral.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Obranca Nathan Clurman má za sebou prvý celý ročník v AHL v tíme Colorado Eagles. V 57 zápasoch nazbieral 15 bodov (3+12), predchádzajúcu sezónu strávil v ECHL a vypršal mu nováčikovský kontrakt. Avalanche sa rozhodli s rodákom z Colorada predĺžiť zmluvu. Ročná dvojcestná zmluva znie na 775, respektíve 100-tisíc amerických dolárov.

29. MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Brankár Roman Petrík ostáva v HK MŠK Indian Žiar nad Hronom.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Hokejisti HKM Zvolen odštartovali v pondelok prípravu na novú sezónu pod vedením trénera Petra Oremusa a jeho asistenta Andreja Kmeča.

Extraligista zároveň informoval, že ukončil zmluvu s Petrom Hraškom a Václavom Stupkom, z legionárov nepočíta so službami Jakea Patersona, Cartera Turnbulla, Joela Messnera a Shanea Hannu.

Káder HKM rozšírili v príprave zvolenskí juniori, ktorí bývajú už tradične zapojení do tréningového procesu. "Verím, že chalani na sebe zapracujú a znova sa medzi nimi nájde niekto, kto sa uchytí a presadí sa v prvom tíme," povedal Peter Oremus podľa oficiálnej webstránky klubu. 

Po skončení uplynulej sezóny sa vyjadril k tvorbe tímu aj generálny manažér Ladislav Čierny, prioritou klubu bolo udržať čo najviac hráčov zo strieborného kádra. "Riešime ešte posily, ale gro tímu budú tvoriť slovenskí hráči s patričným zastúpením našich odchovancov," povedal majster sveta z roku 2002.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Vedenie hokejového klubu HK Poprad predĺžilo zmluvu s kapitánom Patrikom Svitanom, Tomášom Záborským a ďalšimi desiatimi hráčmi z minuloročného tímu. V drese "kamzíkov" nastúpia v ročníku 2023/2024 aj obrancovia Boris Brincko, Ben Betker, Jakub Meliško, Oldrich Kotvan, Adam Drgoň, Daniel Brejčák a útočníci Samuel Mlynarovič, Peter Kundrik, Matej Paločko a Andrej Kukuča.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Michalovce oznámili, že v jej drese nebude pokračovať šestica Peter Galamboš, Samuel Chalupa, Radovan Puliš, Patriks Zabusovs, Vitalijs Pavlovs a Kristaps Bazevičs.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský reprezentant Mário Lunter by sa mal po konci v Mladej Boleslavi vrátiť do Tipos Extraligy.

PRESTUP - Veľké meno získala Mladá Boleslav, do ktorej smeruje majster sveta, bronzový zo ZOH a trojnásobný majster Fínska Juhamatti Aaltonen.

28. MÁJ

PRESTUP - Do svojej ofenzívy získala veľmi zaujímavé meno Žilina, kde mieri krídelník Juraj Bezúch.

27. MÁJ

SKÚŠKA - Mladý obranca Michal Bystroň zabojuje o zmluvu na skúške v Dukle Trenčín.

26. MÁJ

PRESTUP - Klub mení aj slovenský forvard Roman Faith. Po pôsobení v Košiciach, Bratislava Capitals, Michalovciach a naposledy v Nový Zámkoch bude hráčom Banskej Bystrice.

PRESTUP - Útočník Jacob Elmer, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil vôbec po prvý raz mimo zámoria a za Corgoňov nazbieral 16 bodov (9+7) v 26 dueloch základnej časti a päť (2+3) v ôsmich súbojoch play-off, prestupuje do Dánska. Po novom bude hájiť farby Odense Bulldogs.

25. MÁJ

PRESTUP - Novou posilou extraligového hokejového klubu HK Poprad sa stal útočník Jakub Urbánek, ktorý naposledy pôsobil v Banskej Bystrici.

"S Popradom som komunikoval už dlhšiu dobu a keď mi prišla ponuka, tak som neváhal a rozhodol sa ju prijať. Pod Tatrami chcem nadviazať na výkony z konca sezóny 2021/22, keď mi to riadne sypalo. A čo sa týka tímových ambícií, tie sú v Poprade vždy vysoké a preto verím, že ich naplníme," povedal po svojom príchode Urbánek pre klubový web.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Americký hokejista Kyle Okposo podpísal v stredu novú ročnú zmluvu s Buffalom na 2,5 milióna dolárov. Pre tridsaťpäťročného útočníka to bude ôsma sezóna v drese Sabres. Okposovi sa na konci prebiehajúcej sezóny končí lukratívny sedemročný kontrakt.

Napriek tomu, že Buffalo predĺžilo obdobie bez postupu do play-off na dvanásť sezón, tím vykazoval známky konkurencieschopnosti. Sabres chýbali na zaistenie si miestenky do vyraďovačky dva body. Buffalo zaznamenalo 42 víťazstiev a 91 bodov, čo bolo najviac od ročníka 2010/11.

Herný progres vnímal aj Okposo: "Som nesmierne hrdý na to, že môžem byť súčasťou tohto tímu. Je skvelé vidieť, ako ďaleko sme sa dostali."

Hokejista odohral v základnej časti profiligy 984 zápasov, v ktorých nazbieral 592 bodov (230+362). Pred sezónou prebral kapitánske céčko po Jackovi Eichelovi, ktorého klub vymenil do Vegas.

24. MÁJ

PRESTUP - Do kádra hokejistov HK GROTTO Spišská Nová Ves pribudol kanadský útočník Olivier Archambault. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach. Tridsaťročný hokejista strávil uplynulú sezónu v talianskom klube HC Pustertal, ktorý je účastníkom nadnárodnej ICEHL. Odohral 42 stretnutí, v ktorých strelil 14 gólov a pridal 31 asistencií a stal sa najproduktívnejším hráčom tímu.

Archambaulta v roku 2011 draftoval klub zámorskej NHL Montreal Canadiens v 4. kole zo 108. miesta. V profilige sa však nikdy nepredstavil.

PRESTUP - Slovenský obranca Branislav Pavúk vymenil Liptovský Mikuláš za Banskú Bystricu, kde vystužil defenzívne rady. Podpísal ročný kontrakt. V minulej sezóne počas 32 zápasov získal štyri body za asistencie.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Kanadský Tyler Beskorowany, na Slovensku známy z pôsobenia v Banskej Bystrici, po úspešnej sezóne v Belfaste ostáva v tomto tíme. Počas predošlého ročníka priviedol tím k titulu aj víťazstvu v pohári. Navyše bol štatisticky najlepším gólmanom EIHL a dostal sa do All-Stars tímu.

22. MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Vedenie hokejového klubu HC MIKRON Nové Zámky si uplatnilo opcie na útočníka Richarda Ondrušeka a obrancov Branislava Ligasa a Michala Romana.

Odchovanec novozámockého hokeja Ondrušek nastúpil v uplynulej sezóne v 55 zápasoch, v ktorých si vytvoril osobné maximum, keď získal 22 kanadských bodov za 12 gólov a 10 asistencií. "Podarilo sa nám splniť vopred stanovené ciele a verím, že v nadchádzajúcom ročníku ich posunieme ešte vyššie," poznamenal o uplynulom ročníku, ktorý sa pre Novozámčanov skončil po štvrťfinálovej prehre so Zvolenom.

Obranca Ligas sa v ročníku 2022/2023 premiérovo dostal do reprezentačného A-mužstva. V 52 ligových zápasoch mal bilanciu dva góly a 11 asistencií. "Verím, že sa nám opäť podarí postúpiť do play off, ideálne z čo najlepšieho miesta. Z osobného hľadiska by som rád spravil ďalší krok vpred a stal sa výraznejšou postavou na hokejovej mape," nechal sa počuť Ligas, ktorý má pred sebou tretiu sezónu v novozámockom drese.

Pre obrancu Romana bude ročník 2023/2024 štvrtý vo farbách Nových Zámkov. V predošlom nazbieral 7 bodov (2+5) v 43 stretnutiach. "Užíval som si zápasy v play off a naším cieľom preto zostáva dostať sa tam znovu a spraviť všetko pre tímový úspech. Z osobného hľadiska by som rád posunul svoju hru," povedal Roman.

21. MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Žiar nad Hronom začal s predstavovaním hráčov na novú sezónu, prvou trojicou je Adam Kobolka, Marek Pač a Martin Magdolen.

PRESTUP - HK Poprad sa dohodol na zmluve s 26-ročným kanadským útočníkom Tylerom Coulterom. Produktívny center prichádza pod Tatry po pôsobení v Innsbrucku, kde získal 42 bodov počas 48 zápasov.

"Rozhodol som sa podpísať zmluvu s Popradom po referenciách od viacerých kamarátov, ktorí už na Slovensku pôsobili a na mesto a klub povedali len to dobré. Do Popradu prichádzam iba s dvoma cieľmi - dostať sa do play-off a potom v ňom uspieť," ozrejmil Kanaďan.

Coulter strávil juniorskú kariéru v rodnom meste Brandon, s ktorým v roku 2016 vyhral ligu WHL. Následne pôsobil tri zo štyroch sezón v zámorskej súťaži ECHL. Predošlú sezónu odohral v nórskom Stjernene, kde sa stal siedmym najproduktívnejším hráčom súťaže. V aktuálne skončenom ročníku nastupoval za rakúsky Innsbruck.

UKONČENIE KARIÉRY - Kandaský brankár Justin Pogge ukončil profesionálnu hráčsku kariéru. Slovenským fanúšikom je známy hlavne z pôsobenia v Slovane Bratislava počas sezóny 2016/17. Odchytal sedem zápasov v NHL z Toronto, pôsobil hlavne v AHL, Švédsku a Nemecku.

20. MÁJ

PRESTUP - Kanadský obranca Matt Murphy prichádza do Slovana z rakúskeho tímu Black Wings Linz, kde odohral záverečnú časť minulej sezóny. Dvadsaťosemročný obranca začal sezónu 2022/2023 v organizácii Iowa Wild v AHL so striedavým štartom v Iowa Heartlanders v ECHL. Slovenskú Extraligu si už zahral krátko v drese DVTK.

"Matt je skúsený two-way obranca, ktorý mal solídne čísla v AHL a taktiež v ECHL. Posledné zápasy minulej sezóny odohral v rakúskom Linzi, kde sme si všimli jeho štýl hry. Je to dobre stavaný obranca, ktorý dobre využíva svoj dlhý dosah s hokejkou. V zložitých defenzívnych situáciach vie zachovať chladnú hlavu a nespanikáriť. Vďaka jeho fyzickým predpokladom je silný v osobných súbojoch a v predbránkovom priestore. Matt má dobré hokejové myslenie a dobrú rozohrávku, určite nám bude platný aj v ofenzívnych činnostiach a presilových hrách," povedal športový riaditeľ HC Slovan Bratislava Oto Haščák.

19. MÁJ

PRESTUP - Skúsený útočník Tomáš Matoušek sa vracia do materskej Banskej Bystrice, kde získal dva majstrovské tituly. Celkovo odohral v drese s baranom na hrudi 246 stretnutí, v ktorých zaknihoval 73 kanadských bodov (28+45). Krátko pôsobil v Litvínove, vyskúšal si KHL a posledné sezóny bol súčasťou Slovana Bratislava.

PRESTUP - Do kádra hokejistov HK Nitra mieri Čech Jakub Kubeš. Jeho doterajšia kariéra sa odvíjala najmä v Česku, no za sebou má aj tri sezóny v najvyššej poľskej súťaži. V ročníku 2022/2023 si v štyroch zápasoch v drese Linzu vyskúšal aj medzinárodnú IceHL. V druhej najvyššej českej súťaži odohral v ročníku 2022/2023 vo farbách Přerova a Prostějova celkovo 35 zápasov.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Mladí útočníci Šimon Lopušan a Samuel Rehák ostávajú v kádri žilinských "vlkov".

18. MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Litovský hokejista Nerijus Ališauskas bude aj v sezóne 2023/2024 pôsobiť v HK GROTTO Spišská Nová Ves. Pre obrancu, ktorý v júni oslávi 32. narodeniny, to bude tretia sezóna v najvyššej slovenskej súťaži. Prvýkrát v nej nastúpil v ročníku 2020/2021 vo farbách Slovana Bratislava. V drese Spišiakov odohral sezónu 2022/2023, v ktorej si pripísal 61 štartov. Nazbieral v nich 14 kanadských bodov za 3 góly a 11 asistencií.

PRESTUP - Dukla Trenčín vystužila svoju ofenzívu, do ktorej prichádza slovenský útočník Peter Lichanec. Posledné tri sezóny strávil v Českej republike, kde obliekal dres Dukly Jihlava či extraligového Olomouca. Poslednú sezónu odohral v tíme VHK Vsetín. Počas základnej časti v 49 zápasoch nazbieral 19 bodov (9+10). 

PRESTUP - Útočník Matej Macek si prvýkrat v kariére vyskúša Extraligu. Zo Žiliny odchádza do Banskej Bystrice. V minulom ročníku zaznamenal 35 bodov (21+14) v 44 zápasoch základnej časti, ku ktorým pridal aj 18 bodov (12+6) v neúspešnej vyraďovacej časti.

"Teším sa na novú výzvu. Bude to moja prvá sezóna v extralige, čiže niečo nové pre mňa, ale určite vydám zo seba maximum a budem sa chcieť zlepšovať každým jedným tréningom a zápasom, aby som bol prínosom pre tím," povedal Macek.

17. MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Súčasťou žilinského kádra ostáva aj útočník Peter Melcher.

PRESTUP - Slovan Bratislava angažoval kanadského stredného útočníka Bretta Findlaya. Realizačný tím s ním ráta na pozíciu centra jedného z prvých dvoch útokov.

30-ročný hráč pôsobil v zámorí v ECHL, kde v tíme Alaska Aces získal Kelly Cup, neskôr v AHL v klube Toronto Marlies. Po príchode do Európy patril niekoľko sezón medzi najproduktívnejších hráčov HC Bolzano v nadnárodnej IceHL.

16. MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Osemnástym hráčom so zmluvou na novú sezónu v Spišskej Novej Vsi je obranca Adam Žiak, ktorý predĺžil spoluprácu v rodnom meste.

PRESTUP - Slovenský útočník Andreas Štrauch sa dohodol na zmluve s Banskou Bystricou. Minulú sezónu si rozdelil medzi Spišskú Novú Ves a Liptovský Mikuláš.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Mladý slovenský útočník Alex Čiernik nepokračuje vo švédskom tíme Södertälje. Mal by hrať za Västerviks.

ŠPEKULÁCIA - Kanadský obranca Shane Hanna opúšťa Zvolen. Jeho novým pôsobiskom by mal byť nemecký tím Starbulls Rosenheim, ktorý v tejto sezóne vyhral tretiu najvyššiu súťaž.

15. MÁJ

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Slovenský obranca Martin Štajnoch nebude pokračovať v rakúskom Salzburgu a musí si hľadať nový klub.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Útočník Patrik Števuliak bude aj naďalej súčasťou Nových Zámkov.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Banská Bystrica oznámila predĺženie zmlúv so šiestimi hráčmi: "S Ivanom Ďatelinkom a Andrejom Bírešom, o ktorého predĺžení zmluvy na 2 roky sme informovali už počas uplynulej sezóny, pokračujú v Banskej Bystrici aj Patrik Bačík, Rastislav Gašpar, Dominik Sojka, Matúš Holenda a brankár Filip Belányi, klub si ďalej uplatnil opciu aj na obrancu Patrika Lužu. S niektorými hráčmi z predošlej sezóny prebiehajú stále rokovania o ich pokračovaní," píše klub na svojom webe.

"Som veľmi rád, že zostávam v Banskej Bystrici, rozhodne aj kvôli trénerom a hráčom, čo pokračujú ďalej. Myslím si, že počas sezóny sme ukázali, hlavne v závere základnej časti, kde mohla byť Bystrica po sezóne. To, že sme to nepotvrdili vo štvrťfinále, považujem za nedokončenú úlohu," uviedol Luža pre klubový web.

"Barani", ku ktorým prišiel obranca vlani z Michaloviec, si naňho uplatnili opciu. Banská Bystrica skončila v uplynulom ročníku najvyššej súťaže po základnej časti na štvrtom mieste, vo štvrťfinále play-off nestačila na Spišskú Novú Ves, s ktorou prehrala 3:4 na zápasy.

Gašpar zaznamenal v základnej časti 29 bodov (10+19) v 50 zápasoch, v play-off pridal ďalších päť (1+4). "Teším sa, že môžem znova hrať s týmito chlapcami. Chcem si to opäť užiť a verím, že sa mi bude dariť viac – nepadalo mi to tam tak, ako v predošlých sezónach," povedal Gašpar.

PRESTUP - Slovenský hokejista Miroslav Mucha si po deviatich rokoch v zámorí vyskúša európsky angažmán. Dvadsaťpäťročný útočník zamieril do českej extraligy, keď podpísal ročnú zmluvu s opciou s klubom HC Bílí Tygři Liberec.

"Miro je pracovitý, rýchly a húževnatý hráč, od ktorého si sľubujeme zvýšenie konkurencie v útočných radoch. Veríme, že u nás rozvinie svoje hokejové kvality a vypýta si ďalšie štarty v slovenskej reprezentácii," povedal Pešán.

Mucha odišiel do zámoria ako 17-ročný a v USA absolvoval štúdium na strednej aj vysokej škole. V uplynulých piatich sezónach pôsobil v univerzitnej lige NCAA vo farbách Lake Superior State University.

V ročníku 2022/2023 bol kapitán tímu a v 38 zápasoch nazbieral 17 kanadských bodov za 7 gólov a 10 asistencií. V troch zápasoch si v drese Greenville Swamp Rabbits vyskúšal aj ECHL. V rokoch 2020 - 2022 nastúpil v ôsmich zápasoch v reprezentačnom A-tíme Slovenska.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Mladí obrancovia Marko Stacha a Martin Vitáloš sa dohodli na pokračovaní v Nitre až do konca sezóny 2024/25.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Kapitán Róbert Varga ostáva členom Žiliny aj v novom ročníku 2023/24.

14. MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Žilina pokračuje v predstavovaní podpisov na novú sezónu. Ďalším hráčom, ktorý ostáva pod Dubňom, je útočník Patrik Koyš.

14: MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Útočník Róbert Džugan pokračue v Spišskej Novej Vsi, ktorá doposiaľ má podpísaných sedemnásť hráčov  postupne ich bude predstavovať ďalej. Podpísal dvojročnú zmluvu.

Džugan začal sezónu 2022/2023 v Prešove, počas nej prišiel výmenou do materskej Spišskej Novej Vsi. V ročníku odohral celkovo 40 zápasov, v ktorých si pripísal 9 kanadských bodov za 3 góly a 6 asistencií.

"Robov podpis bola pre nás jedna z priorít, čo sa týka budúcnosti nášho tímu. ´Džugy´ od svojho návratu z Prešova zaznamenal veľký progres a v play off bol dôležitá súčasť nášho úspechu. Svojím korčuľovaním, dôrazom a agresívnym forčekingom presne zapadá do dnešného moderného hokeja. Verím, že svojou pracovitosťou a povahou ´bulldoga´ to môže dotiahnuť do reprezentácie a neskôr aj do zahraničia. Verím, že bude pokračovať v progrese a ako odchovanec pomôže nášmu klubu dosiahnuť ďalšie tímové úspechy," poznamenal generálny manažér Spišiakov Richard Rapáč.

13. MÁJ

PRESTUP - Do HK Spišská Nová Ves prichádza obranca Igor Merezhko, ktorý je kapitánom ukrajinskej reprezentácie. Podľa klubu z východu republiky malo o tohto hráča záujem viacero extraligových tímov.

25-ročný bek odohral predošlý ročník za dánsky Odense Bulldogs, kde bol s 13 gólmi a 23 asistenciami druhým najproduktívnejším bekom tamojšej súťaže. Počas kariéry si zahral aj v Rakúsku, kanadskej WHL či VHL. V minulosti bol aj na skúške v tíme NHL Calgary Flames.

"Igor je prototyp moderného ofenzívneho obrancu, o ktorého sme mali dlhodobý záujem a sme radi, že sa jeho podpis konečne podaril. Je to dobre stavaný pravák s výborným pohybom a zároveň aj strelou z prvej. Verím, že sa stane rozdielovým hráčom v presilových hrách a podporí ofenzívu nášho mužstva. Práve to bola jedna z vecí, ktorá nám minulú sezónu od obrancov chýbala," povedal generálny manažér Spišiakov Richard Rapáč.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Skúsený slovenský útočník Jaroslav Markovič pokračuje vo francúzskom Epinale, kde predĺžil zmluvu aj na sezónu 2023/24.

12. MÁJ

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Skúsený útočník Dalibor Bortňák pokračuje v Spišskej Novej Vsi: "Je víťazným typom hráča s výbornou hrou v defenzíve a oslabeniach, ktoré rozhodujú vyrovnané zápasy. V rozhodujúcich fázach sezóny sme jeho prednosti využívali pri bránení najlepších hráčov súpera a ja verím, že predĺženie tejto spolupráce bude minimálne také úspešne, ako tomu bolo minulú sezónu," povedal generálny manažér klubu Richard Rapáč.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Obranca Ivan Ďatelinka predĺžil zmluvu s HC 05 Banská Bystrica o ďalšiu sezónu: "V Banskej Bystrici sme doma a ja som veľmi rád, že sme sa dohodli na ďalšej spolupráci. Verím, že sa tu do novej sezóny poskladá kvalitný tím, ktorý bude hrať o popredné priečky," povedal.

PRESTUP - Dominik Jendek podpísal ročný kontrakt s HK Poprad. Do tímu "kamzíkov" pribudol po tom, čo sezónu 2022/2023 odohral v drese Banskej Bystrice.

Jendek prišiel do Banskej Bystrice v lete 2022 po sezóne, ktorú odohral v drese Modrých Krídiel v Slovenskej hokejovej lige a Sudbury Wolves v zámorskej juniorskej súťaži OHL. Po návrate do extraligy, v ktorej predtým hral za Slovan Bratislava, mal v drese Banskej Bystrice 24 bodov (9+15) v 54 zápasoch. Zároveň si premiérovo vybojoval aj reprezentačnú pozvánku.

"Nad popradskou ponukou som vôbec neváhal. Chcem sa kariérne posúvať a s týmto klubom niečo dosiahnuť," povedal 22-ročný útočník, od ktorého v klube očakávajú, že bude prínosom vďaka svojmu korčuľovaniu a fyzickým predpokladom.

"Dominik je mladý a perspektívny útočník, ktorý vie hrať na pozícii krídelníka, ale aj centra. Je dobre silovo stavaný a má výborné korčuľovanie. Myslím si, že má predpoklad na to, aby sa v budúcnosti posunul ešte ďalej. Je zodpovedný, vie tvrdo pracovať a má motiváciu a cieľ, čo je základ aj pre nás. Sme radi, že ho tu máme a veríme, že bude prínos pre naše mužstvo," povedal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

PRESTUP - Dvojnásobný majster sveta a držiteľ zlata zo ZOH, útočník Sakari Manninen sa vracia po roku v AHL do Európy. Na ročnom kontrakte sa dohodol so švajčiarskom klubom Genève-Servette.

PRESTUP - Do Slovana Bratislava sa z Popradu vracia útočník Samuel Petráš.

PRESTUP - Dukla Trenčín zatiaľ predstavila jasne najviac hráčov spomedzi slovenských tímov a teraz k nim pribudli ďalší dvaja. Z Liptovského Mikuláša sa do materského klubu vracajú odchovanci Marek Hudec a Tomáš Bokroš.

PRESTUP - Finalista českej Extraligy HK Mountfield Hradec Králové oficiálne predstavil útočníka Alexa Tamášiho, o ktorého prestupe z Banskej Bystrice do tohto pôsobiska sa hovorilo už dlhšie. Obe strany sa dohodli na dvojročnej zmluve.

"Sledovali ho už počas minulej sezóny a zaujali nás jeho výkony v slovenskej Extralige, ale predovšetkým v národnom tíme. Je to kvalitný center, ktorý má na tejto pozícii nahradiť odchádzajúcich hráčov. Vidíme v ňom perspektívu a očakávame, že nám pomôže so zlepšením produktivity," povedal generálny manažér Aleš Kmoníček.

Tamáši strávil doterajšiu kariéru v Banskej Bystrici, pričom absolvoval krátke hosťovania v Detve, Liptovskom Mikuláši a Bratislava Capitals. V uplynulých dvoch ročníkoch sa zaradil k lídrom "baranov". V sezóne 2021/2022 si vybojoval premiérovú účasť na MS a v tíme SR nechýba ani na tohtoročnom šampionáte v Rige a Tampere.

V základnej časti extraligového ročníka 2022/2023 odohral 45 zápasov, v ktorých si ziskom 28 kanadských bodov (13+15) vytvoril osobné maximum. Banskobystrický tím obsadil v základnej časti 4. miesto, no v play off vypadol už v prvom kole v sedemzápasovej sérii so Spišskou Novou Vsou. Tamáši mal vo vyraďovacej časti bilanciu jeden gól a jedna asistencia.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Fínsky obranca Konsta Mesikämmen na Slovensku pôsobil v Trenčíne aj Michalovciach, sezónu 2022/23 začal v Liptovskom Mikuláši. Následne sa presunul do maďarského Ferencvárošu, s ktorým vyhral majstrovský titul, ale v klube pokračovať nebude.

11. MÁJ

PRESTUP - Kanadský brankár Matt Tomkins na začiatku svojej kariéry nezažiaril v Chicagu, ale po dvoch sezónach vo Švédsku, odkiaľ sa dostal aj na ZOH a MS, dostal šancu od Tampy Bay. S organizáciou podpísal dvojročný dvojcestný kontrakt, začať by mal na farme.

PRESTUP - Druhého podpísaného hráča na novú sezónu predstavila Žilina. Je ním lotyšský obranca Eduards Hugo Jansons, ktorý pod Dubňom už hrával v závere ročníka 2021/22. Minulú sezónu strávil v poľskom Jastrzebie.

10. MÁJ

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Skúsený už 42-ročný slovenský útočník Rudolf Huna po dvoch sezónach skončil vo francúzskom Briancone a ostal bez klubovej príslušnosti.

PRESTUP - Kanadský útočník Kristoff Kontos opúšťa Banskú Bystricu a posilnil švédsky druholigový tím AIK Štokholm, kde sa stretne s krajanom a spoluhráčom spod Urpína Brandenom Troockom, s ktorým vytvorili na klziskách Tipos Extraligy nebezpečnú dvojicu.

PREDĹŽENIE ZMLÚV - Vedenie HK Dukla Trenčín oznámilo, že v žlto-červenom drese bude aj počas sezóny 2023/24 pokračovať dvanásť hráčov, ktorými sú Connor LaCouvee, David Borák, Michal Drábek, Matúš Hlaváč, Denis Hudec, Andrej Krajčovič, Martin Nemčík, Šimon Petráš, Phil Pietroniro, Marek Sloboda, Peter Sojčík a aj Tomáš Starosta.

"Vedenie spoločne s trénerským tímom v týchto dňoch aktívne pracuje na obsadení pozície kvalitného centra a kvalitného obrancu," píšu "vojaci" na sociálnych sieťach.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Jasno o novom ročníku má obranca Andrej Hatala, ktorý podpísal zmluvu v Nových Zámkoch aj na sezónu 2023/24. Odchovanec Trenčína pôsobí na juhu Slovenska s pauzou vo Zvolene od roku 2018.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Útočník Bruno Mráz sa dohodol na novom ročnom kontrakte s tímom Vlci Žilina. Najproduktívnejší hráč play-off Tipos SHL tak ostáva pod Dubňom.

PRESTUP - Americký obranca Ian Scheid sa stal posilou HC Slovan Bratislava. 27-ročný bek posledné dve sezóny odohral za Straubing v nemeckej DEL-ke, s ktorým si zahral aj Ligu majstrov, pričom predtým nastupoval v NCAA, ECHL aj AHL.

PRESTUP - Po dvoch rokoch odchádza z Nových Zámkov produktívny útočník Robby Jackson. Jeho novým pôsobiskom sa stal švajčiarsky klub HC La Chaux-de-Fonds hrajúci druhú najvyššiu súťaž. Rodák z kalifornského mesta Alameda odohral v Tipos Extraligy celkovo 104 zápasov a zaznamenal 99 bodov za 54 gólov a 45 asistencií.

9. MÁJ

ŠPEKULÁCIA - Majster z Košíc má ísť aj po Zechovi Cooperovi. Stále ešte len 24-ročný obranca si už pôsobenie na Slovensku vyskúšal, v sezóne 2020/2021 obliekal dres Nitry. V 15 meraniach síl vtedy 10-krát bodoval (2+8). V AHL má za sebou 144 vystúpení a 38 bodov (5+33).

ŠPEKULÁCIA - Slovan by mohol MacKenzieho nahradiť Američanom Ianom Scheidom, ktorý pôsobil ostatné dva roky v nemeckej DEL a Mattom Murphym z Linzu. Dvadsaťosemročný Kanaďan už v slovenskej lige hral - ešte za Miškovec nastúpil do štyroch zápasov, nebodoval. Do ofenzívy ako jedna z možností prichádza do úvahy Brett Findlay

ŠPEKULÁCIA - V ostatných dňoch sa spomínajú piati slovenskí hokejisti, ktorí by mali zmeniť adresu v rámci Extraligy. Hovorí sa o prestupe Petra Hraška do Michaloviec, Tomáša Ziga do Košíc, Mateja Baču do Nitry, Olivera Turana do Popradu a Jána Sýkoru do Zvolena. Poslední dvaja menovaní strávili uplynulý ročník v Prešove, ktorý si príslušnosť medzi elitou nedokázal udržať.

PRESTUP - Na začiatku mesiaca sme písali o špekulácii, ktorá sa viazala s Mattom MacKenziem. Prestup kanadského obrancu zo Slovana Bratislava do rakúskeho Linzu bol v utorok oficiálne spečatený. Tridsaťjedenročný ofenzívny bek nazbieral v dvoch sezónach za klub z hlavného mesta 76 bodov (13+63) v 97 súbojoch základnej časti, 10 bodov (3+7) pridal v 19 stretnutiach play-off. 

8. MÁJ

ŠPEKULÁCIA - Začína sa čoraz viac hovoriť o novom pôsobisku Martina Réwaya. Podľa najnovších informácií má 28-ročný forvard namierené práve do Banskej Bystrice.

PRESTUP - Ako sme informovali 2. mája, Kanaďan Branden Troock opúšťa Banskú Bystricu a naozaj mieri do švédskeho AIK Štokholm. Dvadsaťdeväťročný útočník nazbieral v 44 dueloch základnej časti 43 bodov (29+14), v play-off odohral pred zranením jediný duel, v ktorom sa stihol presadiť. Pre Troocka bola Bystrica vôbec prvým pôsobiskom mimo zámoria.

7. MÁJ

PRESTUP - Americký hokejista Max Gerlach podpísal v nedeľu zmluvu s Popradom. Klub spod Tatier tak získal najproduktívnejšieho hráča základnej časti uplynulého ročníka Tipos Extraligy, ktorý nazbieral za zostupujúci Prešov celkovo 59 bodov (34+25) v 50 zápasoch.

"Poprad má veľa dobrých hráčov, ktorí sa v nadchádzajúcej sezóne pokúsia spraviť veľký krok k tomu, aby sme boli top tím v lige," povedal Gerlach pre oficiálnu klubovú webstránku.

Dvadsaťpäťročný útočník strávil juniorskú kariéru v kanadskej WHL a nasledujúce štyri sezóny odohral v Európe. Pôsobil vo Švédsku, Švajčiarsku, Rakúsku a pred príchodom na Slovensko si vyskúšal taliansku ligu. V minulom ročníku bol aj najproduktívnejší strelec ZČ.

"Potrebovali sme produktívneho strelca, ktorý vie skórovať v rôznych situáciách. Dokázal to aj v minulom ročníku. Máme od neho veľké očakávania, čo sa týka gólov a bodov v hre päť na päť, presilovkách i rozhodujúcich situáciách," povedal k novej posile riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi. Poprad vypadol v uplynulom ročníku v predkole play-off s Nitrou, ktorej podľahol 0:3 na zápasy.

ŠPEKULÁCIA - Obranca Boris Česánek zažil turbulentnú sezónu, počas ktorej pôsobil až v štyroch mužstvách. Po Spišskej Novej Vsi, Dubnici a Brezne ukončil ročník v Česku. S druholigovým Vsetínom sa prebojoval až do finále play-off, v ktorom jeho tím podľahol Zlínu. Teraz sa menom rodáka z Kežmarka spája s príchodom do susedného Popradu, v ktorom 22-ročný hokejista odohral svoje mládežnícke roky.

6. MÁJ

PRESTUP - Americký hokejový útočník Chris Brown si premiérovo zahrá v slovenskej najvyššej súťaži. Dohodol sa na ročnej zmluve s HC Slovan Bratislava. Skúsený 32-ročný forward má za sebou bohatú kariéru. Počas nej strávil aj štyri sezóny na hrane NHL a AHL. Za Washington Capitals, resp. Phoenix Coyotes odohral dokopy 23 stretnutí. Výraznejšiu stopu zanechal v AHL, kde naskočil až do 299 duelov.

Posledných šesť sezón White strávil v nemeckej DEL. Svoju európsku púť odštartoval v tíme Iserlhohn Roosters, následne sa na štyri roky presunul do Norimbergu. Posledný rok v Nemecku bol znovu hráčom Roosters.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský reprezentant Martin Bakoš by sa podľa všetkého mal sťahovať zo švajčiarskeho Ajoie. S klubom sa síce nedávno zachránili v tamojšej najvyššej súťaži, no útočník by mal mať namierené do extraligy pod Tatry. Jeho meno sa spája s pôsobením v Spišskej Novej Vsi.

PREDĹŽENIE  ZMLUVY - Klub zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning podpísal novú dvojročnú zmluvu na 1,6 milióna s Američanom Michaelom Eyssimontom. Dvadsaťšesťročný útočník sa stal posilou "bleskov" 1. marca, keď prišiel na Floridu zo San Jose. V 15 zápasoch základnej časti zaznamenal za Tampu dva body za gól a asistenciu. V play-off pridal v troch zápasoch rovnakú bilanciu. Tampa vypadla v prvom kole vyraďovacej časti, keď podľahla Torontu Maple Leafs v šiestich zápasoch (2:4).

5. MÁJ

PRESTUP- Český reprezentačný útočník Jiří Smejkal po jednej úspešnej sezóne opúšťa Oskarshamn a skúsi šťastie v NHL. Majiteľ bronzovej medaily z posledných MS v hokeji podpísal ročný dvojcestný kontrakt s Ottawou. V prvom tíme si môže zarobiť 950 000 dolárov a na farme 82 500 dolárov.

PRESTUP - Klub zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt s Dmitrim Voronkovom. Columbus si vybral dvadsaťdvaročného útočníka zo 119. miesta draftu v roku 2019. Voronkov doteraz pôsobil v AK Bars Kazaň, počas piatich sezón v KHL odohral 182 zápasov s bilanciou 37 gólov a 37 asistencií a v 50 dueloch play- off pridal 25 bodov (15+10).

PRESTUP - Vicemajstra z Hradca Králové posilní obranca Tomáš Pavelka. Dvadsaťdeväťročný bek sa do najvyššej súťaže vracia po ročnom pôsobení vo Fínsku. Na východe Čiech podpísal dvojročný kontrakt.

"Bol jedným z mála kvalitných obrancov na prestupovom trhu, a hoci mal viacero ponúk, som rád, že bude u nás minimálne ďalšie dva roky," povedal generálny manažér klubu Aleš Kmoníček. Pavelka pred rokom odišiel zo Sparty do Lukko Rauma a na severe Európy odohral 58 zápasov vrátane play-off s bilanciou dva góly a šesť asistencií.

4. MÁJ

PRESTUP - Nové meno predstavil aj bratislavský Slovan. Útočné rady posilní bývalý hráč Banskej Bystrice Alex Výhonský. Dvadsaťosemročný prešovský odchovanec má za sebou ostatné tri ročníky vo farbách "baranov", v ktorých nastúpil do 106 meraní síl v základnej časti s bilanciou 31 bodov (14+17).

PRESTUP - Trenčín pokračuje v predstavovaní posíl. Tou najnovšou je útočník Jonathan Charbonneau. Dvadsaťosemročný Kanaďan už na Slovensku hral - za Detvu a Prešov. V 73 zápasoch základnej časti získal 61 bodov za 32 gólov a 29 asistencií. Takmer celú svoju hokejovú kariéru strávil v zámorí (NCAA, ECHL), posledný ročník pôsobil vo francúzskej lige v tíme Duc d'Angers. V 44 dueloch zaknihoval 58 bodov (27+31), sedem bodov (5+2) pridal v 10 vystúpeniach v play-off.

3. MÁJ

PRESTUP - Do Třinca spolu s Čachom prichádza aj Patrik Koch, ktorý má za sebou tri sezóny v drese Vítkovíc. V základnej časti sezóny 2022/2023 odohral 46 zápasov, do štatistík si pripísal tri góly, deväť asistencií, 69 trestných minút a 16 plusových bodov. V play-off pridal v 13 stretnutiach dva góly, dve asistencie, 17 trestných minút a jeden plusový bod. Tímu, ktorý vypadol v semifinále s Hradcom Králové, pomohol k 2. miestu po základnej časti.

KONIEC - Naopak, v kádri českého majstra končí Samuel Buček. V základnej časti odohral 36 duelov, v ktorých mal bilanciu sedem gólov a tri asistencie. V play-off nastúpil do 8 zápasov, ale v nich nebodoval.

PRESTUP - K českému majstrovi z Třinca prestupuje kapitán Trenčína Viliam Čacho. Za uplynulú sezónu odohral v žlto-červenom drese 53 stretnutí, počas ktorých nazbieral 38 bodov za 11 gólov a 27 asistencii. V súčasnosti sa s tímom slovenskej reprezentácie pripravuje na nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Lotyšsku. Novinku potvrdil starý aj nový zamestnávateľ 24-ročného Slováka.

PRESTUP - Prvou posilou Dukly Trenčín pre sezónu 2023/2024 je 23-ročný útočník Jozef Baláž. Uplynulú sezónu 2022/2023 začal v najvyššej českej lige v tíme HC Energie Karlovy Vary, odkiaľ sa presunul do HK Nitra. Pod Zoborom nazbieral počas 48 zápasov 40 bodov za 23 gólov a 17 asistencii a v základnej časti sa stal najproduktívnejším hráčom tímu. Informovala o tom Dukla na sociálnej sieti.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Lukáš Vartovník predĺžil spoluprácu s HK GROTTO Spišská Nová Ves o dve sezóny. Tridsaťštyriročný slovenský útočník odohral v Spišskej Novej Vsi prevažnú časť doterajšej kariéry. V sezóne 2020/2021 pomohol tímu k postupu do najvyššej súťaže.

Nechýbal v ňom ani v uplynulom extraligovom ročníku 2022/2023, v ktorom Spišiaci získali historické bronzové medaily. V základnej časti nastúpil do 35 meraní síl, v ktorých si do kanadského bodovania pripísal 6 bodov za 3 góly a 3 asistencie. V play-off mal v 14 dueloch bilanciu 1+2.

PRESTUP - Jakub Sedláček opúšťa bránkovisko Banskej Bystrice a vymieňa ho za Olomouc. Práve v Olomouci začínal 33-ročný gólman sezónu 2022/2023, odohral tam iba štyri duely a potom odišiel na stred Slovenska. Za "baranov" odchytal Sedláček 17 meraní síl v základnej časti s úspešnosťou zákrokov 92,7 %, ďalších päť zápasov pridal v play-off. 

PRESTUP - Český hokejový brankár Aleš Stezka podpísal ročný nováčikovský kontrakt s klubom NHL Seattle Kraken. V sezóne 2022/2023 bol opora Vítkovíc v českej extralige, ktorým pomohol k 2. miestu po základnej časti. V nej mal v 39 stretnutiach 92,4-percentnú úspešnosť zákrokov, priemer 2,14 inkasovaného gólu na zápas a päťkrát vychytal čisté konto.

V play-off nastúpil do 12 duelov s 96-percentnou úspešnosťou zákrokov, priemerom 1,24 gólu na 60 minút a dvoma čistými kontami. Vítkovice v play-off vypadli po dramatickej sedemzápasovej sérii s Hradcom Králové.

Pre 26-ročného Stezku ide o prvý kontrakt s klubom NHL. V roku 2015 ho zo 111. miesta draftoval klub Minnesota Wild, následne strávil dve sezóny v USHL, potom sa vrátil do Česka. Stezkova zmluva ukrojí z platového stropu Kraken 950-tisíc dolárov. 

2. MÁJ

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Marcus Johansson bude aj naďalej hrať v NHL za Minnesotu. Wild sa s pravým krídelníkom dohodli na novej dvojročnej zmluve v hodnote 4 milióny dolárov. Tridsaťdvaročný hokejista prišiel tento rok do tímu v deň uzávierky výmen z Washingtonu. Za Minnesotu stihol v 20 zápasoch základnej časti nazbierať 6 gólov a 12 asistencií. V play-off dal v šiestich dueloch proti Dallasu ďalšie dva góly.

PRESTUP - Slovan Bratislava začal s predstavovaním posíl. Ako prvý prichádza do hlavného mesta po zisku majstrovského titulu s Košicami obranca Ladislav Romančík. Predtým pôsobil vo švédskej juniorke, Litvínove, Kladne a Bratislave Capitals.

"Laco je dostatočne skúsený, dobre stavaný obranca. Vybrali sme si ho pre jeho fyzické predpoklady, ktoré vie účinne využiť pri defenzívnej činnosti v rovnovážnom stave, ako aj v oslabeniach. Veríme, že jeho hra prinesie mužstvu požadovanú kvalitu do defenzívy," povedal športový riaditeľ Slovana Oto Haščák.

PRESTUP - Naplnila sa aj ďalšia medializovaná informácia, pretože slovenský brankár Dávid Hrenák sa zo zámoria vracia do Európy chytať bude za český klub HC Bíli Tygři Liberec. Podpísal dvojročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu.

ŠPEKULÁCIA - Kanadský útočník Branden Troock mal po 30-gólovej sezóne v Banskej Bystrici ponuky z mnohých líg vrátane českej Extraligy či Nemecka, ale vybrať si mal švédsky AIK Štokholm hrajúci druhú najvyššiu súťaž.

ŠPEKULÁCIA - Do HK Poprad smeruje najproduktívnejší hráč minulej sezóny Tipos Extraligy. Americký útočník Max Gerlach v drese Prešova strelil 34 gólov a pridal 25 asistencií. Okrem toho by pod Tatry mali z Banskej Bystrice zamieriť Jakub Urbánek s Dominikom Jendekom.

1. MÁJ

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Slovenský reprezentant Mislav Rosandič nebude pokračovať v Hradci Králové.

ŠPEKULÁCIA - Michalovce budú na prestupovom trhu veľmi aktívne a čoskoro by mali predstaviť zaujímavé posily. Medzi ne sa podľa našich informácií zaradia fínsky útočník Hannu Kuru z Liptovského Mikuláša a dokonca Michal Kabáč, v minulej sezóne kapitán Banskej Bystrice.

ŠPEKULÁCIA - Na odchode zo Slovana Bratislava je aj obranca Matt MacKenzie. Posilniť by mal rakúsky Linz.

PRESTUP - Špekulácie sa potvrdili a do Komety Brno mieri z majstrovského Třinca skúsený útočník Tomáš Marcinko. Rovnako tak sa jeho spoluhráčom stal aj ďalší slovenský hokejista Lukáš Cingel, ktorý prichádza z Hradca Králové.

"Uplynulé mesiace boli náročné, keďže sa nám narodil aj synček. Rodina mi veľmi chýba a aj ja im. Preto sme sa to snažili riešiť najvhodnejším spôsobom aj po logistickej stránke. Prišla táto možnosť, dostal som ponuku z kvalitného tímu, je to pre mňa ďalšia nová výzva," povedal Marcinko.

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Z Brna odchádza brankár Marek Čiliak. Bude si hľadať nový klub.

PRESTUP - Brankár David Honzík vymenil Duklu Trenčín za Pardubice, kde začne v B-tíme.

ŠPEKULÁCIA - Do najvyššej českej súťaže by mali zamieriť slovenský brankár Dávid Hrenák, ktorý patrí do organizácie Los Angeles Kings, ale v tejto sezóne bol jednotkou Greenville hrajúcom ECHL. Rovnako tak k našim susedom mieri kanadský obranca Shane Hanna z HKM Zvolen.

PRESTUP - Slovenský obranca Vojtech Zeleňák nebude pokračovať v druholigovom tíme HC Frýdek-Místek, farme majstrovského Třinca, pretože získal prestížnejší angažmán vo Vítkoviciach, ktoré sa dostali do semifinále play-off extraligy.

PRESTUP - Kanadský útočník Brant Harris podľa očakávaní a medializovaných informácií opúšťa HC Slovan Bratislava a jeho novým pôsobiskom sa stal celok HC Motor České Budejovice. Podpísal zmluvu na dva roky s ročnou opciou. Tento klub si vybral napriek veľkému záujmu mnohých európskych mužstiev.

33-ročný center odohral za Slovan posledné tri sezóny. Vyhral jeden majstrovský titul a celkovo počas 163 zápasov nazbieral 179 bodov za 82 gólov a 97 asistencií. Motor okrem iného posilnil aj skúsený český obranca Milan Doudera.

PRESTUP - Z tímu "belasých" odchádza aj brankár Samuel Hlavaj. Stále iba 21-ročný mladík sa dohodol na dvojročnej zmluve s Plzňou. Za Slovan alebo jeho farmu chytal posledné dve sezóny. Tešil sa z jedného titulu. Juniorský reprezentant Slovenska je momentálne súčasťou seniorského národného tímu a bojuje o nomináciu na MS 2023.

PRESTUP - Slovenský útočník Pavol Skalický sa po troch rokoch vo fínskej Liige vracia do českého klubu BK Mladá Boleslav. Dohodol sa na ročnej spolupráci. Na severe Európy hrával za Lukko, s ktorým vyhral majstrovský titul a TPS Turku. Strelil 45 gólov, pridal 53 asistencií, absolvoval 168 stretnutí.

Do Mladej Boleslavi prichádzajú takisto brankár Jan Růžička či obranca Filip Pyrochta, ktorý pôsobil vo Švédsku.