Hrať futbal nezabudol. Haller sa v prípravnom zápase proti Bazileju zaskvel hetrikom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hrať futbal nezabudol. Haller sa v prípravnom zápase proti Bazileju zaskvel hetrikom

Tri góly, to je vynikajúca bilancia navrátilca.
Tri góly, to je vynikajúca bilancia navrátilca.Profimedia
Sébastienovi Hallerovi (28) sa vydaril druhý zápas po návrate do futbalového diania po absolvovaní liečby rakoviny semenníkov. Útočník Borussie Dortmund strelil v piatkovom prípravnom stretnutí v španielskej Marbelle proti FC Bazilej hetrik, na ktorý mu stačilo iba sedem minút a 32 sekúnd. Pomohol ním k suverénnemu víťazstvu 6:0.

Reprezentant Pobrežia Slonoviny premenil v 81. minúte pokutový kop, o päť minút neskôr pridal svoj druhý gól a hetrik zavŕšil v 88. minúte presným zásahom po rohovom kope. Duel trval 109 minút, aby mohlo na trávniku dostať priestor viac hráčov. Dortmund je v Španielsku momentálne na zimnom sústredení, kde sa pripravuje na štart jarnej časti nemeckej Bundesligy.

Haller odohral prvý zápas po absolvovaní liečby už v utorok, keď nastúpil v prípravnom dueli proti Fortune Düsseldorf (5:1). Futbalista predtým podstúpil dve operácie a chemoterapiu v súvislosti so zákerným ochorením, ktoré mu diagnostikovali ešte v júli uplynulého roka.

Haller prišiel do Dortmundu vlani v lete z Ajaxu Amsterdam, avšak do súťažného zápasu v drese Borussie ešte nenastúpil. Borussia odohrá svoj prvý duel v jarnej časti sezóny 22. januára, keď na domácej pôde privíta Augsburg.