Hrunčáková úspešná v debli, Molčan nie. Chačanov a Zverev triumfovali v Číne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hrunčáková úspešná v debli, Molčan nie. Chačanov a Zverev triumfovali v Číne
Aktualizované
Chačanov s triumfom po piatich rokoch.
Chačanov s triumfom po piatich rokoch.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 26. septembra?

19:30 - Vo Francúzskom Orleans sa nedarilo vo štvorhre Alexovi Molčanovi. S Čechom Macháčom boli "hladkou" prekážkou pre Pela/Arendsa, ktorí ich zdolali za 53 minút 6:1, 6:3.

19:02 - "Posledný rok som mal s tímom veľmi ťažké obdobie. Ale comeback pokračuje, vrátil som sa do prvej desiatky a získali sme dva tituly. Sme na ceste späť," povedal Alexander Zverev o triumfe v Čcheng-tu.

Reakcia po triumfe Zvereva
Flashscore

18:39 - "Dúfal som, že tu odohrám veľa zápasov, aby som sa do toho opäť dostal. Tri mesiace som bol mimo hry a veľmi mi to chýbalo, takže som bol veľmi hladný po návrate. Vyhrať po niekoľkých rokoch titul práve tu v Číne je naozaj výnimočný pocit. Táto trofej je pre moju rodinu," povedal Karen Chačanov po svojom triumfe.

Pozápasový rozhovor s Chačanovom
Flashscore

17:00 - Alexander Zverev otočil finále podujatia ATP 250 v čínskom Čcheng-tu, hoci prehrával o set a brejk a bol len dve loptičky od prehry. Najvyššie nasadený hráč napokon porazil najvyššie nasadeného Romana Safiullina, ktorý vo finále debutoval, za tri hodiny 6:7, 7:6, 6:3. Svoju finálovú bilanciu vylepšil na 21-11 a získal druhý titul za dva mesiace.

Zostrih zápasu Zverev - Safiullin
Flashscore

16:40 - V čínskom Ning-pe po vypadnutí vo dvojhre pokračuje na turnaji WTA 250 slovenská tenistka Viktória Hrunčáková. Spolu s Holanďankou Arantxou Rusovou zvládli deblový duel so Santamariovou/Sizikovou v dvoch setoch 6:2, 6:4.

15:29 - Kateřina Siniaková sa v čínskom Ning-po dočkala prvého víťazstva od úvodného kola Wimbledonu. Úradujúca šampiónka trávnatého podujatia v Bad Homburgu zmietla Američanku Alžbetu Mandlíkovú 6:0, 6:4 a po skalpe dcéry slávnej bývalej českej tenistky prerušila sériu siedmich prehier. O postup do štvrťfinále bude usilovať proti nasadenej trojke Sorane Cirsteaovej, s ktorou prehrala všetky štyri predchádzajúce zápasy.

15:23 - Karen Chačanov odohral v čínskom Ču-chaji po takmer trojmesačnej prestávke len svoj druhý turnaj a ukončil tak takmer päťročné čakanie na ďalší triumf. Víťaz prestížneho Masters v Paríži z roku 2018 stratil na turnaji ako nasadená jednotka iba jeden set a vo finále zdolal japonského tenistu Jošihita Nišioku 7:6, 6:1. Na tvrdom povrchu získal aj svoj piaty titul na tejto úrovni.

Zostrih zápasu Chačanov - Nišioka
Flashscore

15:08 - Wang Si-jü si v sobotu zahrala svoje prvé finále na turnaji WTA v Kantone, keď vyradila najvyššie nasadenú Magdu Linetteovú. Na ďalšom domácom turnaji v Ning-po sa však 22-ročná Číňanka rozlúčila už v prvom kole, keď prehrala 6:7, 4:6 s Naďou Podoroskou.

12:44 - Linda Fruhvirtová v pondelok v Ning-po prerušila sériu deviatich prehier vo dvojhre a prešla aj cez prvé kolo súťaže štvorhry. Spolu s Austrálčankou Dariou Savilleovou prekonali krajanku Anastasiu Detiucovú a Poľku Katarzynu Piterovú nasadené ako štvrté 7:6, 6:1 po eliminácii dvoch setbalov.

12:03 - Sorana Cirsteová mala v úvodnom kole turnaja v čínskom Ning-po nečakané problémy s Claire Liuovou. Nasadená trojka vo všetkých troch setoch prehrávala o brejk, zápas zlomila v druhej polovici záverečného dejstva, keď vyhrala päť gemov v rade a po takmer trojhodinovej bitke zdolala Američanku 7:5, 4:6, 6:3.

11:24 - Varvara Gračovová, ktorá nedávno zmenila občianstvo z ruského na francúzske, sa v posledných mesiacoch naďalej trápi na betóne. Nasadená päťka skončila v Ning-po v prvom kole po prehre dvakrát 5:7 s kvalifikantkou a 164. hráčkou rebríčka Valeriou Saviničovou, čím si pripísala štvrtú prehru v rade. V úvodnom sete nevyužila celkovo päť setbalov.

09:53 - Na turnaji ATP 500 v čínskom Pekingu je ohlásené skvelé obsadenie, nasadených hráčov je len 10. Svetovú dvojku a úradujúceho wimbledonského šampióna Carlosa Alcaraza čaká v prvom kole kvalifikant. Finalista nedávneho US Open a nasadená dvojka Daniil Medvedev sa v prvom kole stretne s Tommym Paulom.

08:02 - O postup do štvrťfinále turnaja WTA 500 v Tokiu si Linda Nosková zahrá s Anastasiou Pavľučenkovovou. Tá na úvod deklasovala dvakrát 6:1 svetovú dvadsiatku Donnu Vekičovú z Chorvátska.

07:24 - Linda Nosková potvrdila úlohu favoritky proti domácej hráčke Himene Sakacumeovej na turnaji WTA 500 v Tokiu. Osemnásťročná Češka zdolala japonskú náhradníčku 6:2, 7:5 a na piatej zo šiestich akcií po Wimbledone uspela v prvom zápase. O štvrťfinále si zahrá s Donnou Vekičovou alebo Anastasiou Pavľučenkovovou.

06:40 - Koniec v prvom kole dvojhry postihol v pondelok i Alexa Molčana, aj on však bude na challengeri vo francúzskom Orleans bojovať v debli. Jeho partnerom je Čech Tomáš Macháč. Dvojica si zmeria sily s favorizovaným holandským duom Arends/Pel (od 17:00).

06:35 - Po vypadnutí v dvojhre skúsi šťastie na turnaji WTA 250 v čínskom Ning-pe Slovenka Viktória Hrunčáková spoločne s Holanďankou Arantxou Rusovou. V prvom kole budú čeliť americko-ruskému páru Santamariová/Sizikovová najskôr od 12:00.

06:00 - Roman Safiullin sa v utorok predstaví vôbec vo svojom prvom finále na okruhu ATP, potreboval na to 26 pokusov. O prvý titul bude hrať proti Nemcovi Alexandrovi Zverevovi.

01:00 - Petra Kvitová sa krátko po svojom víťaznom vstupe do turnaja v čínskom Ning-pe prebojovala už do štvrťfinále. Bez boja išla ďalej cez Kazašku Julia Putincevovú, ktorá zo súťaže odstúpila po víťazstve nad Austrálčankou Dariou Savilleovou.