Molčan vo Francúzsku skončil, Hrunčáková v Číne. Zverev si v Čcheng-tu zahrá o titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Molčan vo Francúzsku skončil, Hrunčáková v Číne. Zverev si v Čcheng-tu zahrá o titul
Aktualizované
Zverev si v Čcheng-tu zahrá o druhý tohtoročný titul.
Zverev si v Čcheng-tu zahrá o druhý tohtoročný titul.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 25. septembra?

22:30 -  Alex Molčan nestačil na harde vo Francúzskom Orleans na van Asscheho. Slovenský tenista podľahol 69. hráčovi rebríčka v troch setoch za dve hodiny a osemnásť minút 6:1, 6:7, 3:6.

17:29 - Petra Kvitová vstúpila do turnaja WTA 250 v čínskom Ning-po víťazstvom 7:6, 6:1 nad nemeckou kvalifikantkou Annou-Lenou Friedsamovou, hoci v prvom sete neudržala náskok 5:1. Druhá nasadená Češka si o štvrťfinále zahrá proti Kazaške Julii Putincevovej.

Zostrih zápasu Friedsmanová - Kvitová
Flashscore

16:10 - Jošihito Nišioka vstúpil do turnaja ATP v Ču-chaji s kanárom, ale zatiaľ ďalší set nestratil. V semifinále japonský tenista prevalcoval nebezpečného Aslana Karaceva dvakrát 6:4 a po piaty raz v kariére postúpil do finále na tejto úrovni. Po Šen-čene 2018 a Soule 2022 sa bude biť o svoju tretiu trofej, keď nastúpi proti najvyššie nasadenému Karenovi Chačanovovi.

Zostrih zápasu Nišioka - Karacev
Flashscore

16:00 - Zápas Alexa Molčana s dvojkou podujatia Lucom van Asschem na halovom challengeri v Orleans sa posúva o dvadsať minút na 17:50. V programe hlavného turnaja je duel písaný ako druhý v poradí, odklad na utorok by nemal hroziť.

15:35 - Alexander Zverev našiel spôsob, ako po siedmy raz v rade poraziť Grigora Dimitrova a vylepšil vzájomnú bilanciu na 7-1. V semifinále v čínskom Čcheng-tu zvíťazil 6:3, 7:6 a druhýkrát v tejto sezóne postúpil do finále. O svoj druhý tohtoročný a celkovo 21. titul bude bojovať proti Romanovi Safiullinovi. "Celkovo som s dnešným dňom veľmi spokojný. Myslím si, že to bol zápas na vysokej úrovni, čo je vždy, keď hrám s Grigorom."

Zostrih zápasu Zverev - Dimitrov
Flashscore

14:36 - Linda Fruhvirtová ukončila v čínskom Ning-po vďaka skreču súperky sériu deviatich prehier a zaznamenala prvé víťazstvo po troch mesiacoch. Rebecca Masárová vzdala jej vzdala duel za stavu 6:1, 2:6, 0:1. Česká tínedžerka sa bude usilovať o svoje druhé tohtoročné štvrťfinále proti nasadenej štvorke Anne Blinkovovej.

14:00 - Slovenka Viktória Hrunčáková skončila na turnaji WTA v čínskom meste Ning-po v prvom kole. Úspešná kvalifikantka prehrala so štvrtou nasadenou Ruskou Annou Blinkovovou v dvoch setoch 2:6 a 5:7, keď v druhom dejstve nevyužila náskok 3:1.

Zostrih zápasu Hrunčáková - Blinkovová
Flashscore

13:39 - Karen Chačanov hrá od French Open v Ču-chaji len druhý turnaj po zdravotnej prestávke a po víťazstve 7:5, 6:4 nad Sebastianom Kordom postúpil do svojho prvého finále v sezóne. Najvyššie nasadený hráč je tak blízko k svojmu prvému triumfu po piatich rokoch a celkovo piatemu. V utorok sa stretne s Jošihitom Nišiokom alebo krajanom Aslanom Karacevom.

Zostrih zápasu Chačanov - Korda
Flashscore

13:10 - Roman Safiullin postúpil do svojho prvého finále na okruhu ATP bez straty jediného setu. Dvadsaťšesťročný Rus zdolal v semifinále v Čcheng-tu svetovú osemnástku Lorenza Musettiho 6:3, 6:4 bez toho, aby mu ponúkol jediný brejkbal. O svoj najväčší titul sa stretne s Alexandrom Zverevom alebo Grigorom Dimitrovom.

13:00 - Norbert Gombos nepotvrdil papierové predpoklady a nedostal sa do hlavnej súťaže na challengeri vo francúzskom Orleans. Vo finále kvalifikácie podľahol za 99 minút domácemu Tristanovi Lamasinemu 6:7 a 2:6.

12:37 - "Úprimne som nečakala, že dnes budem hrať tak dobre. Bola som pripravená na naozaj ťažký zápas. So svojím výkonom som veľmi spokojná. Zároveň som sa však necítila fyzicky najlepšie," povedala obhajkyňa titulu Ľudmila Samsonovová po suverénnom víťazstve nad Tatianou Mariovou v Tokiu.

Pozápasový rozhovor so Samsonovovou
Flashscore

12:23 - Vera Zvonarevová sa po desiaty raz v tomto roku prebojovala cez prvé kolo hlavnej súťaže, čo sa jej podarilo po roku a pol. Tridsaťdeväťročná ruská veteránka zdolala v čínskom Ningbo siedmu nasadenú Katie Boulterovú po viac ako troch hodinách 6:4, 4:6, 7:6. Bývalá svetová dvojka a dvojnásobná grandslamová finalistka sa vo svojom prvom štvrťfinále na vrcholnom turné od marca 2021 stretne s Klárou Tausonovou.

11:54 - Ľudmila Samsonovová urobila suverénny krok k obhajobe titulu na "päťstovke" v Tokiu. Siedma nasadená hráčka zmietla Tatianu Mariovú za hodinu hry 6:0, 6:2 a svoj šiesty zápas na tomto mieste vyhrala v dvoch setoch. O postup do štvrťfinále sa stretne s víťazkou ruského derby medzi Annou Kalinskou a Jekaterinou Alexandrovovou.

Zostrih zápasu Mariová - Samsonovová
Flashscore

10:28 - Linda Nosková odohrá v utorok zápas prvého kola na turnaji WTA 500 v japonskom Tokiu, ale nestretne sa s najvyššie nasadenou Jelenou Rybakinovou. Svetová päťka, ktorá nedostala voľný žreb na úvodné kolo a sťažovala sa na zmenu pravidiel na poslednú chvíľu, sa z turnaja odhlásila a talentovaná česká tínedžerka bude čeliť domácej lucky loserke Himeno Sakatsumeovej.

10:20 - Sofia Keninová počas dvoch týždňov trojnásobne vylepšila svoje rebríčkové umiestnenie. Bývalá svetová štvorka a šampiónka Australian Open 2020 sa vďaka finále na päťstovke v San Diegu a semifinále na turnaji WTA 1000 v Guadalajare vyšplhala z 93. na 31. miesto. Rebríčku naďalej dominujú Aryna Sabalenková a rekordér v počte týždňov na tenisovom tróne Novak Djokovič (392 týždňov).

10:06 - Po Caroline Garciovej pozná úvodnú súperku na turnaji WTA 500 v Tokiu už aj dvojka Jessica Pegulová. Najvyššie nasadená Američanka nastúpi proti Cristine Bucsovej, ktorá za hodinu a štvrť zmietla domácu kvalifikantku Rinu Saigoaovú 6:1, 6:2. Španielka bude usilovať o svoje premiérové štvrťfinále na najvyššom okruhu a prvý skalp hráčky Top 10.

07:00 - Slovenka Viktória Hrunčáková sa po zvládnutí kvalifikácie v čínskom Ning-po predstaví v prvom kole turnaja WTA 250 na harde proti štvorke Anne Blinkovovej z Ruska (najskôr od 10:30). Napriek výraznemu rebríčkovému postaveniu (128. vs. 40.) stávkové kancelárie nevidia jednoznačnú favoritku.

06:55 - Norbert Gombos si v nedeľu vybojoval postup do finále kvalifikácie na challengeri vo francúzskom Orleans, v pondelok od 10:30 bude bojovať o hlavnú fázu s domácim hráčom. Je ním 368. tenista sveta Tristan Lamasine (Gombos je v rebríčku na 273. mieste).

06:50 - Slovák Alex Molčan sa predstaví v 1. kole challengeru vo francúzskom Orleans. Žreb bol voči nemu neúprosný, keď vyfasoval za súpera druhého nasadeného a navyše domáceho Lucu van Asscheho. Zápas sa začne najskôr o 17:00.

06:10 - Anhelina Kalininová zdolala na turnaji Tokyo Open Ashlyn Kruegerovú 6:3, 6:1 a zahrá si v osemfinále. Dvadsaťšesťročná Ukrajinka sa stretne s piatou nasadenou Caroline Garciovou. "Vždy bolo mojím snom hrať v Japonsku. Bola som tu pred mnohými rokmi ako juniorka a teraz som sem prišla ako profesionálka a znamená to pre mňa veľa. Navyše, hneď v prvý hrací deň som na centre vyhrala."

Zostrih zápasu Kruegerová - Kalininová
Flashscore

02:00 - Američan David Haggerty bol opätovne zvolený za prezidenta Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Na výročnom valnom zhromaždení v mexickom Cancúne získal takmer 73 percent hlasov a čaká ho tretie štvorročné funkčné obdobie. Do čela ITF bol prvýkrát zvolený v roku 2015. Za Haggertyho hlasovalo 318 zo 436 účastníkov volieb, na zvolenie potreboval aspoň 219 hlasov. Jeho súperom bol Dietloff von Arnim, šéf Nemeckého tenisového zväzu, ktorý získal 118 hlasov.

01:00 - Šiesty ročník Laver Cupu má svojho víťaza. Minuloročný premiérový triumf obhájil Tím sveta, ktorý vo Vancouveri vyhral osem z deviatich zápasov a zdolal Tím Európy 13:2 na body. O víťazstve definitívne rozhodli vo štvorhre Frances Tiafoe a Ben Shelton, ktorí porazili Huberta Hurkacza a Andreja Rubľova 7:6, 7:6.