Nezastaviteľná Sakkariová získala prvý titul WTA 1000: Najväčšie víťazstvo kariéry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastaviteľná Sakkariová získala prvý titul WTA 1000: Najväčšie víťazstvo kariéry

Sakkariová oslavuje cenný triumf.
Sakkariová oslavuje cenný triumf. Reuters
Grékyňa Maria Sakkariová (28) vo finále turnaja Guadalajara Open ukončila rozprávkovú jazdu Američanky Caroline Dolehideovej (25), získala svoju prvú trofej na okruhu WTA 1000 a ukončila štvorročné suchoty čakania na titul.

Druhá nasadená Sakkariová zdolala Dolehideovú, ktorá je vo svetovom rebríčku na 111. mieste. Po setoch 7:5 a 6:3 získala svoje druhé prvenstvo v kariére, pričom podujatie ukončila bez straty jediného setu. Od zisku svojho prvého titulu na turnaji WTA 250 v Rabate v roku 2019 prehrala šesť finále. Vlani v Guadalajare skončila druhá za Jessicou Pegulovou.

"Počuli sme toľko zlých vecí - že nikdy nevyhrám titul, že som bola hráčkou prvej päťky, ktorá získala len jeden titul," povedala Sakkariová, ktorá sa po víťazstve rozplakala a dodala:

"Bolo pre mňa veľmi ťažké prekonať to a som šťastná, že sa mi to podarilo práve tu. Chcem sa poďakovať svojmu trénerovi Tomovi, ktorý bol so mnou posledných päť rokov. Na druhú trofej sme čakali viac ako štyri roky."

Sakkariovej sa v Guadalajare podarilo získať svoj druhý titul v kariére
Sakkariovej sa v Guadalajare podarilo získať svoj druhý titul v kariéreReuters

Dolehideová - Sakkariová 5:7, 3:6

V sobotňajšom finále sa Dolehideová v tesnom úvodnom sete dostala z brejku do vedenia 5:4, ale Sakkariová vyhrala nasledujúce tri hry a získala set. Druhé dejstvo prinieslo pre grécku hráčku pozitívny stav 3:2, náskok zvýšila na 5:3 a po hodine a 43 minútach rozhodla o svojom víťazstve.

Momentálne deviata hráčka svetového rebríčka by sa podľa WTA mala po pondelňajšej aktualizácii rebríčka posunúť na šiestu priečku. Dolehideová by mala prvýkrát preniknúť do TOP 50.

Sakkariová, ktorá predtým označila Mexiko za svoj druhý domov, dostala po svojom víťazstve sombrero šampiónky a počas slávnostného odovzdávania trofeje mala na sebe aj dres mexického futbalového tímu.

Štatistiky finále Guadalajara Open
Štatistiky finále Guadalajara OpenFlashscore

"Je to najväčšie víťazstvo mojej kariéry. Som veľmi vďačná, že sa to stalo práve tu. Tento týždeň som to povedala už mnohokrát, jednoducho si tu veľmi užívam svoj čas. Dnes večer a zajtra to budú pre mňa dva veľmi šťastné dni," povedala víťazka neskôr na tlačovej konferencii.

"Som na seba naozaj hrdá a teším sa na ďalšie takéto finále. Dúfam, že nabudúce by to mohlo ísť trochu viac na moju stranu. Určite je to niečo, na čom sa dá stavať," zhodnotila zdolaná Američanka.