Lehečka dostal ponuku hrať Laver Cup. Pocta, ale museli sme odmietnuť, vraví tréner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lehečka dostal ponuku hrať Laver Cup. Pocta, ale museli sme odmietnuť, vraví tréner

Jiří Lehečka do Vancouveru necestoval.
Jiří Lehečka do Vancouveru necestoval.Profimedia
Laver Cup sa počas víkendu (22. až 24. septembra) hrá v kanadskom Vancouveri a po odhlásení viacerých hráčov sa medzi náhradníkmi tímu Európy ocitol aj Jiří Lehečka (21).

Tradícia merania síl medzi hviezdami Európy a zvyšku sveta sa začala v roku 2017 v pražskej O2 Aréne a vďaka tomu bol vtedy Tomáš Berdych jedným z lídrov tímu. Odvtedy žiadny český tenista na Laver Cupe nehral.

Tento rok nehrajúci kapitán Tímu Európy Björn Borg pôvodne nominoval Holgera Runeho, Stefanosa Tsitsipasa, Andreja Rubľova, Caspera Ruuda, Huberta Hurkacza, Alejandra Davidovicha Fokinu, Gaëla Monfilsa a Arthura Filsa. Po tom, čo sa Rune a Tsitsipas ospravedlnili, sa však medzi náhradníkmi objavili aj mená Stana Wawrinku a Jiřího Lehečku.

"Je to tak, ponuku sme dostali a uvažovali sme o tom, ale vyhodnotili sme, že by to nebolo správne rozhodnutie, pretože Jiří má po Davis Cupe menšie zdravotné problémy s nohou a nechceli sme riskovať, aby letel cez celý svet do Kanady a späť," vysvetlil pre českú mutáciu Flashscore Správ tréner Michal Navrátil.

Pozvánka na Laver Cup však český tím určite potešila. "Je to pocta, ale museli sme účasť odrieknuť. Turnaj je stále prestížnym podujatím, aj keď čas uteká a bez Rogera Federera či Rafaela Nadala to nebude mať taký zvuk. V minulosti tam boli hráči do 10. miesta v rebríčku a tento rok sú tam aj Arthur Fils či Alejandro Davidovich Fokina, ktorého teraz Jiří porazil v Davisovom pohári," dodal Navrátil.

Lehečka po návrate z Valencie, kde s českým tímom senzačne vyhral jednu z daviscupových skupín v konkurencii Srbska a Španielska, len v stredu prvýkrát trénoval a pripravuje sa na turnaje v Astane a Šanghaji.

"Odchádzame v nedeľu, najbližšie je na programe Štokholm, ktorý sme uprednostnili pred Antverpami," načrtol plán najbližších týždňov najlepšieho českého tenistu súčasnosti.