Štyri výhry v rade. Tím sveta dominantne vykročil za obhajobou Laver Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štyri výhry v rade. Tím sveta dominantne vykročil za obhajobou Laver Cupu
Laver Cup je už v plnom prúde.
Laver Cup je už v plnom prúde.Reuters
Tím sveta, obhajca titulu z Laver Cupu, sa v úvodný deň podujatia vo Vancouveri ujal vedenia 4:0 nad Tímom Európy. O body sa postarali Ben Shelton (20), Francisco Cerúndolo (25) a Félix Auger-Aliassime (23), ktorí zvládli svoje dvojhry. Úspešný štart podčiarklo víťazstvo zo štvorhry.

Trojdňový turnaj je považovaný za tenisovú odpoveď na golfový Ryder Cup, fanúšikom ponúka vzácnu príležitosť vidieť najlepších hráčov tohto športu. Aktuálna edícia je však už bez takých hráčov ako Roger Federer, Rafa Nadal alebo Novak Djokovič.

Priaznivci v Rogers Arene tak mohli nahliadnuť do budúcnosti tenisu, keď semifinalista US Open Shelton zdolal debutanta Arthura Filsa z Francúzska 7:6(4) 6:1 a po prvý raz v šesťročnej histórii udelil Tímu sveta úvodný bod súťaže.

"Určite je to iný tlak," povedal Američan Shelton, ktorý udrel v tajbrejku prvého setu a potom prepol na vyšší rýchlostný stupeň, čím uzavrel víťazstvo. Na všetko sa z tribúny pozeral spoluzakladateľ turnaja a 20-násobný grandslamový šampión Federer.

"Milujem ten typ tlaku, keď hrám za tím. Vzadu v hlave máte vždy pocit, že ich nechcete sklamať. Zároveň je víťazstvo oveľa väčšie, keď ho môžete urobiť pre nich a pre Tím sveta, nielen pre seba," vravel víťaz prvého duelu.

Argentínčan Cerúndolo získal svoj druhý bod víťazstvom 6:3 a 7:5 nad Alejandrom Davidovichom Fokinom. "Pribudla nám nová krv. Je tu veľa energie. Myslím, že sme vždy mali tímového ducha, ale je tu skvelý spoločný pocit. Samozrejme, že sme prišli s plnou paľbou. Je skvelé mať náskok," povedal kapitán Tímu sveta John McEnroe.

Domáci favorit Félix Auger-Aliassime sa postaral o hetrik víťazstiev vo dvojhre, keď zdolal francúzskeho veterána Gaela Monfilsa 6:4 a 6:3.

Skazu Európanov dokonala štvorhra. Proti Filsovi s Rubľovom sa postavili Američania Frances Tiafoe a Tommy Paul. Na objavenie víťazov boli potrebné tri sety, dva z nich vyhrali rodáci z USA a svojim kolegom zabezpečili ďalší bod po výhre 6:3, 4:6 a 10:6.

Laver Cup získa tím, ktorý ako prvý nazbiera 13 bodov. V prvý deň sa za triumf ponúkal jeden bod, v sobotu sa budú za každé víťazstvo udeľovať dva body a v záverečný deň až tri.