Dvojnásobný víťaz zlata má smelé plány. Murray: Chcel by som si zahrať na ďalšej olympiáde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojnásobný víťaz zlata má smelé plány. Murray: Chcel by som si zahrať na ďalšej olympiáde

Andy Murray by si rád opäť zahral pod piatimi kruhmi.
Andy Murray by si rád opäť zahral pod piatimi kruhmi.Reuters
Britský tenista Andy Murray (36) dúfa, že sa na budúci rok predstaví na svojej piatej a poslednej olympiáde. Dvojnásobný zlatý medailista by si chcel v Paríži vynahradiť sklamanie z posledného štartu v Tokiu, kde ho zastavilo zranenie. Škót to povedal na turnaji ATP v Ču-chaji, na ktorom ako siedmy nasadený hráč postúpil do druhého kola.

Murray oslávil svoj prvý olympijský titul v roku 2012 pred domácim publikom v Londýne na wimbledonskej tráve a o štyri roky neskôr v Riu de Janeiro zlato obhájil. Pred dvoma rokmi v Tokiu však odstúpil pred začiatkom turnaja vo dvojhre pre zranenie stehenného svalu a hral len vo štvorhre, v ktorej sa spolu s Joeom Salisburym dostali do štvrťfinále.

"Veľmi rád by som si zahral na ďalších olympijských hrách. Počas svojej kariéry som tam zažil niekoľko vzrušujúcich zážitkov a bol som nadšený z každej, na ktorej som štartoval," povedal v Číne.

"Naposledy som bol ale veľmi sklamaný. Pred turnajom som sa zranil a svojej partnerke som sľúbil, že v prípade problémov dám prednosť štvorhre pred dvojhrou. Nakoniec sme sa priblížili k medaile vo štvorhre," pripomenul a následne doplnil:

"Bol by som rád, keby som mal na budúci rok v Paríži ďalšiu šancu hrať. Bola by to  moja piata a s najväčšou pravdepodobnosťou posledná olympiáda."

Trojnásobný grandslamový šampión a bývalá svetová jednotka bojuje o návrat na vrchol od opakovaných operácií bedrového kĺbu v roku 2019. V súčasnosti sa prepracoval na 41. miesto rebríčka ATP a minulý týždeň pomohol tímu Veľkej Británie dostať sa do finále Davis Cupu.