Postup Murrayho, Schmiedlovej. Vypadnutie Hrunčákovej a Garciovej výborné podanie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Postup Murrayho, Schmiedlovej. Vypadnutie Hrunčákovej a Garciovej výborné podanie

Aktualizované
Pri podaní Garciovej sa súperky musia obávať.
Pri podaní Garciovej sa súperky musia obávať.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 21. septembra?

21:00 - Naopak, druhé slovenské želiezko v ohni v rámci štvrtka uspelo. Anna Karolína Schmiedlová ako nasadená jednotka na turnaji v Parme zdolala na antuke Kaju Juvanovú. Slovinku vyradila po dvoch hodinách a 44 minútach v troch setoch 6:1, 6:7, 6:4. V semifinále vyzve Slovenka Poľku Kawowu. 

18:15 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková (25) neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Kantone. V pozícii lucky loserky prehrala s domácou Číňankou Si-jü Wang (22) 4:6, 6:4, 3:6. Jej tohtoročným singlovým maximom na hlavnom profesionálnom okruhu zostáva semifinále z trávnatého podujatia v holandskom Hertogenboschi. Viac v článku.

Zostrih zápasu Wang - Hrunčáková
Flashscore

17:45 - Lukáš Klein sa dlho na kurte vo francúzskom Saint-Tropez nezdržal. Hneď v prvom sete za stavu 1:2 a 15:15 bol súboj s Broadym prerušený a preložený na piatok. 

16:54Mackenzie McDonald úspešne odštartoval svoj debut v čínskom Ču-chaji a načal štvrtú desiatku tohtosezónnych výhier. Nasadený Američan vyradil po dva a pol hodinovom boji 6:4, 6:7, 6:3 talnetovaného domáceho teenagera Junchenga Shanga. O účasť medzi najlepšiou osmičkou sa stretne s Kimmerom Coppejansom. 

Zostrih zápasu Shang - McDonald
Flashscore

15:24 - Magda Linetteová sa v Kantone dostala do svojho prvého štvrťfinále od konca februára a teraz aj do prvého semifinále od januárového Australian Open. Nasadená jednotka odvrátila celkovo štyri setbaly, z toho tri v rade v úvodnom sete a zdolala Rebeccu Masárovú 7:5, 7:6. O svoje šieste finále na okruhu WTA a prvé po roku bude usilovať proti Julii Putincevovej.

14:28 - Julia Putincevová nevyužila v druhom sete dva mečbaly, ale nenechala sa rozhodiť a nasadenú trojku Tatianu Mariaovú dorazila kanárom. Ruská rodáčka reprezentujúca Kazachstan si po setoch 6:4, 6:7, 6:0 zabezpečila prvú semifinálovú účasť na turnajoch WTA od vlaňajšieho júla v čínskom Kantone. O svoje šieste finále a prvé po dvoch rokoch bude usilovať proti Magde Linetteovej alebo Rebecce Masárovej.

13:54 - Andy Murray sa na podujatí ATP v Ču-chaji prebojoval cez prvé kolo, ale proti domácemu 668. hráčovi rebríčka Ye Cong Moovi to mal prekvapujúco ťažké. Musel odvracať päť brejkbalov, súperovi zobral podanie len dvakrát a čínskeho outsidera zdolal po hodine a 42 minútach 7:5, 6:3. O svoje prvé štvrťfinále na vrcholnom turné od februárového finále v Dohe si zahrá s Aslanom Karačevom.

Zostrih zápasu Murray - Ye Cong Moo
Flashscore

13:15 - "V prvom sete ste mohli vidieť, ako rýchlo sa veci môžu zmeniť. Mal ma na lopate a potom som zabral. Dokázal som sa vrátiť do zápasu a som rád, že som vyhral," povedal Marcos Giron po skalpe najvyššie nasadeného Alexandra Bublika na turnaji v čínskom Čcheng-tu.

Pozápasový rozhovor s Gironom
Flashscore

13:00 - Greet Minnenová pokračuje vo svojej životnej forme na turnaji WTA 250 v čínskom Kuang-tung. Belgičanka, ktorá je momentálne na rebríčkovom maxime, zdolala Luciu Bronzettiovú 6:7, 6:4, 6:1 a prvýkrát po viac ako dvoch rokoch a celkovo tretíkrát sa prebojovala do semifinále na hlavnom okruhu. O premiérové finále bude usilovať proti Wang Si-jü alebo Viktorii Hrunčákovej.

12:36 - Úradujúci šampión trávnatého podujatia v Halle a osemfinalista Wimbledonu Alexander Bublik prehral 12 z 15 tohtoročných zápasov na betóne, navyše posledných šesť. Piaty nasadený hráč vypadol v úvodnom kole v čínskom Čcheng-tu po prehre 6:7, 3:6 s Marcosom Gironom, ktorý sa v druhom kole stretne s Arthurom Rinderknechem.

Zostrih zápasu Bublik - Giron
Flashscore

11:45 - Diego Schwartzman na podujatí ATP v čínskom Ču-chaji prehral v zápase 1. kola s kvalifikantom Alexom Boltom 3:6, 2:4 a zhoršil svoju tohtoročnú katastrofálnu zápasovú bilanciu na 12 výhier a 25 prehier. Bývalý ôsmy hráč svetového rebríčka, ktorému momentálne patrí 136. priečka, nepostúpil cez úvodné kolo hlavnej súťaže už na piatom turnaji v rade.

10:40 - "Som veľmi rada, že aj keď som v druhom sete doťahovala brejk, podarilo sa mi ho vziať späť, udržať si svoje podanie a opäť ho zobrať súperke a jednoducho to uzavrieť. Z mojej strany to bol veľmi slušný zápas a som veľmi rada, že som vo štvrťfinále," netajila spokojnosť Sakkariová. 

Pozápasový rozhovor so Sakkariovou
Flashscore

10:18 - "Bol to neskutočný zápas. Obdivujem Ons ako hráčku, ale ešte viac ako človeka. Mám ju veľmi rada. Vždy sa usmieva a je to veľká bojovníčka, takže mi jej dnes bolo veľmi ľúto, ale taký je tenis. Víťaz je len jeden," uviedla priamo na kurte Trevisanová.

Pozápasový rozhovor s Trevisanovou
Flashscore

07:55 - Semifinálové miestenky budú chcieť získať Viktória Hrunčáková a Anna Karolína Schmiedlová. Prvá menovaná nastúpi na tvrdom povrchu v čínskom Kantone proti domácej Xiyu Wang (najskôr o 12:30, zápas uzatvára denný program). Slovenskí fanúšikovia si môžu Schmiedlovú vychutnať zase večer (rovnako záverečný duel programu od 18:00). Jednotka podujatia v talianskej Parme, kde sa hrá na antuke, bude čeliť Slovinke Kaji Juvanovej.

07:35 - Aj vo štvrtok bude v hre trojica slovenských zástupcov/zástupkýň. Lukáš Klein zabojuje o štvrťfinále na challengeri vo francúzskom Saint-Tropez, proti nemu bude stáť Brit Liam Brady. Hrá sa na harde, štart súboja najskôr o 13:00.

07:15 - Turnaj WTA 1000 v Guadalajare prišiel v osemfinále o nasadenú jednotku. Tunisanka Ons Džabúrová prehrala s Martinou Trevisanovou po troch hodinách boja 7:6, 5:7, 4:6, hoci v druhom sete mala dvakrát výhodu brejku a za stavu 5:4 podávala na víťazstvo. Talianka, ktorá zaznamenala svoj štvrtý skalp hráčky TOP 10, sa vo štvrťfinále stretne s Američankou Caroline Dolehideovou (h2h 0:1).

Zostrih zápasu Džabúrová - Trevisanová
Flashscore

06:53 - Maria Sakkariová postúpila na turnaji WTA 1000 v mexickej Guadalajare do štvrťfinále po výhre 6:2, 6:2 nad Taliankou Camilou Giorgiovou, proti ktorej v predošlých štyroch vzájomných súbojoch stratila len 14 gemov. V bitke o semifinále sa minuloročná finalistka pokúsi zastaviť kolumbijské prekvapenie Emilianu Arangovú (h2h 0:0).

Zostrih zápasu Giorgiová - Sakkariová
Flashscore

06:48 - Až 180. hráčka sveta Emiliana Arangová zdolala za tri dni na "tisícke" v mexickej Guadalajare tri papierové favoritky. Dvadsaťdvaročná Kolumbijčanka, ktorá mala pred turnajom na konte len štyri víťazstvá na okruhu WTA, si po Anastasii Potapovovej a Sloane Stephensovej poradila aj s Američankou Taylor Townsendovou, ktorú zdolala 7:5, 1:6, 6:4 a postúpila do svojho najväčšieho štvrťfinále kariéry.

06:30 - Caroline Garciová sa stala len štvrtou tenistkou, ktorá v roku 2023 dosiahla hranicu 100 es na turnaji WTA 1000. Pred ňou to dokázali len Jelena Rybakinová (209), Aryna Sabalenková (145) a Petra Kvitová (102).

06:05 - Viktoria Azarenková si postup do štvrťfinále turnaja v Guadalajare zabezpečila jasným víťazstvom 6:2, 6:1 nad krajankou Kudermetevovou. Zároveň sa stala len piatou hráčkou od roku 2009, ktorá 25-krát postúpila do tejto fázy turnaja (WTA 1000) na tvrdom povrchu.