Laver Cup ovládol jednoznačne Tím sveta, triumf spečatila štvorhra

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Laver Cup ovládol jednoznačne Tím sveta, triumf spečatila štvorhra

Tím sveta oslavuje triumf na Laver Cupe.
Tím sveta oslavuje triumf na Laver Cupe.Reuters
Tenisti Tímu sveta obhájili prvýkrát v histórii triumf na Laver Cupe. Definitívne o tom rozhodol americký pár Ben Shelton a Frances Tiafoe, ktorý zdolal v nedeľňajšej štvorhre poľsko-ruskú dvojicu Hubert Hurkacz, Andrej Rubľov 7:6 (4) a 7:6 (5). Výber sveta tým dosiahol potrebných 13 bodov a zaistil si celkové víťazstvo nad Tímom Európy 13:2. Zvyšné dvojhry už neodohrali.

Hurkacz, Rubľov – Shelton, Tiafoe 6:7 (4), 6:7 (5)

Triumf mal ešte výnimočnejšiu príchuť pre Kanaďana Félixa Augera-Aliassimeho, ktorý bol člen víťazného tímu aj vlani a tohtoročný úspech dosiahol na domácom kurte. 

"Vyhrať je najlepší pocit a je pekné dokázať to tu vo Vancouveri po predchadzajucom víťazstve v Londýne. Vždy, keď hrám za tím, sa cítim dobre. Je to niečo výnimočné," citovala kanadského tenistu agentúra AP.

Tím sveta delil v sobotu od celkového víťazstva jeden úspešný zápas. Po druhom dni bol celkový stav 10:2 na body a v treťom a záverečnom dni sa udeľovali za triumf tri body. Jediné pre Európu v celom zápase zariadil Nór Casper Ruud, ktorý zdolal v sobotu Američana Tommyho Paula 7:6 (6), 6:2 a znížil na 2:6.

"Neuveriteľný pocit," uviedol kapitán tímu sveta John McEnroe pre AP a pripomenul početné víťazstvá tímu Európy v minulosti.

"Odviedli sme 100 percent, súperi však hrali skvelý tenis v každom zápase. Jasné, sme veľmi sklamaní, neočakávali sme, že prehráme takto vysoko. Hrali naozaj dobrý tenis," zhodnotil Björn Borg, kapitán tímu Európy.