Hviezdny Brichta sa chce v RFA priblížiť k titulovej šanci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hviezdny Brichta sa chce v RFA priblížiť k titulovej šanci

Hlavná tvár organizácie nastúpi v Brne proti súperovi z Brazílie.
Hlavná tvár organizácie nastúpi v Brne proti súperovi z Brazílie.RFA
Český bojovník Leo Brichta minulý rok upútal pozornosť prestupom do organizácie RFA. Rodák z Prahy sa okamžite stal najväčšou hviezdou nového projektu a túži po zisku šampiónskeho opasku. 29. októbra bude chcieť svoje ambície potvrdiť v zápase s Brazílčanom Jacksonom Loureirom.

Turnaj v Brne s cieľom natiahnuť víťaznú sériu v RFA

Brichta má aktuálne v profesionálnom MMA skóre 10-3 a v RFA sa predstavil už dvakrát. Prvý zápas absolvoval na úvodnom podujatí Warm Up v Bratislave, kde bol jeho súperom skúsený Tamirlan Dadaev, ktorého ukončil na submisiu v prvom kole na techniku arm-triangle-choke.

Následne sa predstavil na turnaji RFA 3 v Ostrave, kde porazil v zápase pod pravidlami Real Fight domáceho zápasníka Víťezslava Rajnocha. V MMA ťahá sériu šiestich víťazných súbojov, pričom všetkých šiestich súperov dokázal poraziť pred limitom. Vo svojej profesionálnej kariére ani v jednom z doterajších trinástich duelov nešiel na body.

Proti súperovi z Brazílie už raz zvíťazil

V roku 2019 sa Leo stretol taktiež so súperom z Brazílie - Alistonom Cordeirom. V zápase, ktorý bol plný tvrdých úderov v postoji, napokon triumfoval na body. Jeho druhý brazílsky súper Loureiro sa môže pochváliť bilanciou 12-3 a skúsenosťami so zápasmi v Európe. V srbskej organizácii SBC dokonca získal titul v kategórii do 70 kg.

Striedanie športových disciplín mu momentálne sedí

Mladý zápasník, ktorý trénuje v PriMMAt Gym Praha pod vedením Mareka Lončáka a Pavla Bechdolta, momentálne strieda postojové disciplíny a MMA a je v aktívnom zápasovom tempe. Predstavil sa aj pod pravidlami K1 na podujatí Noc bojovníkov Dobříš 5, kde porazil Chorváta Tea Mikeliča.

Brichta si súperov nevyberá a chce zápasiť proti najlepším aj v postoji, čoho dôkazom je práve Mikelič. Ten bojoval už aj v Glory a K1 a bol na 8. mieste svetového rebríčka ľahkej váhy.