Hviezdy bez zmluvy riešia budúcnosť. Rozpŕchnu sa do Saudskej Arábie či ostanú v Európe?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hviezdy bez zmluvy riešia budúcnosť. Rozpŕchnu sa do Saudskej Arábie či ostanú v Európe?
Jedným z hráčov, ktorý premýšľa o ďalšej budúcnosti, je İlkay Gündoğan.
Jedným z hráčov, ktorý premýšľa o ďalšej budúcnosti, je İlkay Gündoğan.Profimedia
Prestupové obdobie naberá na čoraz väčších obrátkach a dá sa očakávať, že postupom času budú meniť dresy ďalšie hviezdy svetového kalibru. Hlavne tie, ktorým sa skončila zmluva a hľadajú si nových zamestnávateľov.

İlkay Gündoğan ako kapitán dvíhal nad hlavu tri prestížne trofeje pre Manchester City, ale o budúcnosti sa ešte nerozhodol. Veľký záujem má Barcelona a takisto jeho bývalý klub Borussia Dortmund. Na odchode z Premier League je N'Golo Kanté, ktorého lanári Al-Ittihad a v podstate chýba už iba podpis na zmluve.

Wilfried Zaha po ďalšej vydarenej sezóne v Crystal Palace myslí na prestížnejšiu adresu. Zo Saudskej Arábie mu prišla ponuka na plat 45 miliónov eur, avšak záujem javí i PSG.

Pred križovatkou stojí i brankár David de Gea. Manchester United by si ho rád ponechal, no zároveň hľadá aj nového gólmana, pričom Španiel má tiež na stole ponuku z Arabského polostrova.

Štatistiky Zahu v poslednej sezóne Premier League.
Štatistiky Zahu v poslednej sezóne Premier League.Flashscore

Alex Oxlade-Chamberlain má voľnú cestu po odchode z Liverpoolu, brazílsky krídelník Lucas Moura pre zmenu opúšťa Tottenham. Zaujímavé bude sledovať, kde skončia Diego Costa, Willian, Adama Traoré, Yerry Mina či Manuel Lanzini a najmä Roberto Firmino. Hlásil sa oňho Real Madrid, ale či tam naozaj zamieri, sa nedá predpovedať. Na Santiago Bernábeu sa rozhodol ešte rok potiahnuť Toni Kroos, zatiaľ čo Marco Asensio (PSG) aj Karim Benzema (Al-Ittihad) už majú nových mecenášov.

Na ukončení zmluvy s klubom sa dohodol Eden Hazard. Ten má veľmi nízku hodnotu a nedá sa očakávať, že by ho chceli získať popredné európske mužstvá. Luka Modrič zostáva. Skúsený Sergio Busquets si môže vyberať, dostal ponuky z MLS, Saudskej Arábie a dokonca Kataru. Rovnako je na tom Jordi Alba. Pri oboch sa hovorí o spojení s Messim v Miami.

Barcelonu by zas mal posilniť ako voľný hráč skúsený stopér Iňigo Martínez z Bilbaa, prestup brzdia finančné problémy klubu, klub ho ešte nemohol zaregistrovať.

Benzema strelil v predošlom ročníku La Ligy devätnásť gólov.
Benzema strelil v predošlom ročníku La Ligy devätnásť gólov.Flashscore

Milan Škriniar je jednou nohou v PSG, napriek tomu, že táto zmena ešte oficiálne z Paríža potvrdená nebola. Adrien Rabiot sa stal žiadaný klubmi Premier League, pričom Ángel Di María by mohol takisto hrať v Miami. Jasno o najbližšej sezóne nemajú ani Chris Smalling, Edin Džeko, Andrea Belotti, Stefan de Vrij alebo Luis Muriel.

Raphael Guerreiro vymenil zadarmo Dortmund za Bayern, ktorý získal rovnakým spôsobom i Konrada Laimera z Lipska. Borussia ľavý kraj defenzívy nahradila Remym Bensebainim (Mönchengladbach). Evan N'Dicka sa z Frankfurtu sťahuje do rímskeho AS. Otáznik visí nad Marcusom Thuramom, o ktorého je záujem medzi veľkoklubmi.

Houssem Aouar po dlhých rokoch opúšťa Lyon, nová výzva ho čaká v AS Rím. Sergio Ramos po odchode z PSG s najväčšou pravdepodobnosťou zamieri do Saudskej Arábie. Čo bude s Alexisom Sánchezom, Jonathanom Bambom, Moussom Dembelém, Aaronom Ramseym či Kevinom Gameirom?