Ján Brejčák sa vracia do Banskej Bystrice, Američan Jermain posilou Popradu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ján Brejčák sa vracia do Banskej Bystrice, Američan Jermain posilou Popradu

Ján Brejčák vyhral s Banskou Bystricou aj majstrovský titul.
Ján Brejčák vyhral s Banskou Bystricou aj majstrovský titul.TASR
Do HC ´05 Banská Bystrica sa vracia skúsený obranca Ján Brejčák (33). Americký hokejista Nick Jermain (26) sa stal novou posilou HK Poprad.

Talentovaný útočník prichádza pod Tatry z tímu Maine Mariners pôsobiaceho v severoamerickej lige ECHL.

"Všetko sa udialo rýchlo. Agent mi oznámil, že prišli ponuky z Európy a ja som sa rozhodol pre Poprad. Myslím si, že to je správne rozhodnutie. Organizácia ktorá je veľmi kvalitná. Do konca základnej časti ostáva ešte dosť zápasov na to, aby sme sa dostali na postupové priečky a potom zabojovali o čo najdlhšiu sezónu. Ja chcem tímu pomôcť a ukázať sa, že som kvalitný hráč," povedal Američan pre webovú stránku Popradu.

.Jermain strávil štyri roky v NCAA v drese Quinnipiac University. V covidovej sezóne odohral zápasy za anglické Coventry. Minulú a túto sezónu absolvoval v ECHL v drese Fort Wayne a Maine.

Vedenie Banskej Bystrice po vzájomnej dohode s Victorom Björkungom ukončuje spoluprácu. Zahraničný obranca požiadal z rodinných dôvodov o návrat do rodného Švédska.

Miesto v defenzíve zaujme staronová posila, slovenský obranca Ján Brejčák, ktorý pod Urpínom už niekoľkokrát pôsobil.

V minulosti odohral 112 stretnutí, v ktorých nazbieral 33 kanadských bodov (10+23). Drží klubový rekord v počte trestných minút v jednej sezóne v základnej časti. Počas sezóny 2019/20 ich nazbieral až 163.

"Dlhodobejšie pracujeme na posilnení zadných radov, preto sme radi, že nám to vyšlo. Veríme, že Brejčák s jeho skúsenosťami v kombinácii s tým, že hral vo vyšších ligách, bude pre nás rozdielovým hráčom," povedal generálny manažér pre športovú časť Ľuboš Pisár.

Slovenský hokejový reprezentant Adam Jánošík podpísal nový kontrakt s českým extraligovým klubom BK Mladá Boleslav.

Spolu s 30-ročným obrancom sa na predĺžení zmluvy do konca budúcej sezóny dohodli aj traja jeho spoluhráči - zadáci Martin Pláněk a David Bernad i útočník Jan Stránský.

"Ady je stabilný článok našej obrannej hry. Znamená pre nás dôraz a istotu v zadných radoch," citoval oficiálny klubový web športového riaditeľa Martina Ševca.

Mladá Boleslav figuruje po 35 odohratých zápasoch základnej časti na 11. mieste 14-člennej tabuľky.