Japonci si veria na štvrťfinále, Španielsko chcelo vyhrať skupinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Japonci si veria na štvrťfinále, Španielsko chcelo vyhrať skupinu

Japonci si veria na štvrťfinále, Španielsko chcelo vyhrať skupinu
Japonci si veria na štvrťfinále, Španielsko chcelo vyhrať skupinuProfimedia
Dve futbalové veľmoci - Španielsko a Nemecko. Napriek tomu skupinu vyhralo Japonsko. Nemci, dokonca, medzi najlepších šestnásť mužstiev nepostúpili. "La Roja" obsadila druhú priečku.

Japonsko myslí na štvrťfinále

To všetko sa odohralo vo štvrtok večer. Scenár, aký by pripravilo málo filmových režisérov. Zvraty, aké dokáže priniesť iba futbal. Krajina vychádzajúceho slnka prežíva jedno z najkrajších futbalových období, ktoré podčiarkli postupom do osemfinále.

"Veľká vďaka patrí všetkým japonským fanúšikom za ich podporu. V dnešnom zápase sme ju potrebovali viac ako inokedy. Moji hráči ukázali, že si môžu veriť proti ktorémukoľvek súperovi. Víťazstvo nad silným Španielskom chutí skvele, málokto s ním počítal. Nezastavíme sa. Veľmi radi by sme prvýkrát v histórii postúpili do štvrťfinále. Taký je náš najbližší cieľ," hovoril po súboji šťastný tréner Hadžime Morijasu.

Japonsko sa medzi šestnásť najlepších prebojovalo štvrtýkrát v histórii a premiérovo druhý raz v rade. Rozhodli o tom góly Doana a o tri minúty neskôr Tanaku.

"Všetci hovoria o zázraku, ale ja to tak nevidím. Boli sme agresívnejší. Zaslúžili sme si vyhrať. Teraz sa chceme pobiť o štvrťfinále," prezradil autor víťazného zásahu Tanaka. Ďalšie góly bude chcieť streliť do siete Chorvátska.

Španieli chceli vyhrať skupinu, sú radi za osemfinále

"La Roja" kontrolovala v prvom dejstve priebeh. Loptu držala na svojich kopačkách, ale gól Moratu z úvodu stretnutia jej na tri body, ktoré by zaručili víťazstvo skupiny, nestačil. 

"Postúpili sme a to je najdôležitejšie. Proti Japonsku sme si vybrali zlý deň, nehrali sme dobre. Verím, že to bol len výpadok a v osemfinále sa predvedieme v lepšom svetle. Pokiaľ nie, pôjdeme domov a to nikto z nás nechce dopustiť," zdôraznil Álvaro Morata, ktorý má na konte tri presné zásahy. 

Po zmene strán sa obraz hry zmenil a dva rýchle góly odsunuli Španielsko na druhú priečku. Japonci tak dokázali poraziť v skupine oboch najväčších favoritov. S oboma prehrávali o gól.

"Mrzí ma to. Skupinu sme chceli vyhrať. Tento zápas musí byť pre nás varovaním. Je potrebné, aby sme hrali lepšie. Na päť minút sme stratili kontrolu, spanikárili sme. Ak by súper potreboval streliť ešte tretí zásah, dal by ho. Do stretnutia sme sa vrátili iba vďaka tomu, že Japonsku stačilo tesné vedenie," neskrýval sklamanie kormidelník Luis Enrique. Jeho zverencov čaká Maroko.