Japonci zdolali Nemcov vlastnou medicínou. Flick: Je to brutálne rozčarovanie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Japonci zdolali Nemcov vlastnou medicínou. Flick: Je to brutálne rozčarovanie

Obrovský úspech ázijských futbalistov.
Obrovský úspech ázijských futbalistov.TASR
Futbalisti Nemecka prekvapujúco prehrali v stredajšom prvom zápase skupiny E na MS v Katare s Japonskom 1:2. V Al Rajáne favoritovi nevyšla záverečná polhodina, keď ich súper uzemnil hernou modernou i dôraznejším zakončením.

Japonsko, ktoré má vo svojom kádri osem hráčov z Bundesligy, dalo svojmu súperovi ochutnať jeho vlastnú medicínu. Do siete Nemcov sa totiž trafili práve futbalisti pôsobiaci v tamojšej lige - Ritsu Doan z Freiburgu a Takuma Asano z VfL Bochum

V pravom nemeckom turnajovom štýle sa Japonsko odmietlo vzdať aj po jednostrannom prvom polčase, v ktorom mal favorit až 16 pokusov na bránku a viac ako 70 % držania lopty

Nemecko si bude klásť otázku, ako mohlo prehrať zápas, ktorý malo ukončiť už v prvom polčase. Nakoniec draho zaplatilo za svoju ľahkovážnu hru a podpriemernú koncovku.

Svoje emócie po prehre neskrýval kormidelník Nationalelf Hansi Flick: "Je to brutálne rozčarovanie. Úplne zaslúžene sme viedli 1:0 a potom sme zahodili viacero šancí. Japonsko nás totálne deklasovalo v efektivite."

"Individuálne chyby, ktoré k tomu viedli, sa nesmú stávať. Musíme však teraz hráčov nastaviť na ďalšie zápasy, lebo keď klesnú na duchu, čaká nás skorý a nepekný návrat do vlasti."

Negatívne myšlienky sa vynorili aj nemeckému kapitánovi a brankárovi Manuelovi Neuerovi: "Je to obrovské sklamanie, úplne frustrujúce. Ešte ani kátko po zápase som nevedel pochopiť, že sme naozaj prehrali. Že sme si to takto ľahko nechali vziať z rúk."

´Presne opačný pól rozpoloženia pocitov zažívali japonskí hrdinovia na čele s trénerom. "Vedeli sme, že nemôžeme hať len na obranu. Prestavili sme systém a hráči ho hneď pochopili. Oslavujeme tento veľký úspech, ale nie dlho, musíme sa koncentrovať na ďalšie zápasy," priblížil Hadžime Morijasu.