Je späť! Nadal odštartuje novú sezónu začiatkom roka v Brisbane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je späť! Nadal odštartuje novú sezónu začiatkom roka v Brisbane

Rafael Nadal sa pripravuje na svoj návrat.
Rafael Nadal sa pripravuje na svoj návrat.AFP
Rafael Nadal (37) oznámil na sociálnych sieťach dátum svojho návratu na kurty. Majiteľ 22 grandslamových trofejí, ktorý odohral svoj posledný súťažný zápas na januárovom Australian Open a potom zápasil so zranením bedrového kĺbu, sa vráti v januári na podujatí ATP 250 v austrálskom Brisbane.

Nadal má za sebou veľmi bohatú históriu zdravotných problémov. Naposledy sa predstavil hneď na začiatku sezóny 2023, keď si v druhom kole Australian Open zranil bedrový kĺb. Zápas síce dohral, ale odvtedy neodohral súťažný zápas. Rodák z Manacoru sa spočiatku snažil zranenie riešiť konzervatívne, nevyhol sa však operácii. Ešte v lete nebolo vôbec isté, či sa bude môcť vrátiť.

"Ahojte všetci. Po ročnej súťažnej prestávke je čas vrátiť sa. Bude to v Brisbane v prvý januárový týždeň. Uvidíme sa tam," uviedol antukový kráľ vo videu na svojich sociálnych sieťach.

Už skôr avizoval, že sa definitívne mieni rozlúčiť s kariérou na svojich milovaných tenisových kurtoch. Sezóna 2024 by mohla byť jeho poslednou a olympiádu bude určite považovať za jeden z vrcholov. Tá sa uskutoční na prelome júla a augusta v Paríži, v areáli Roland Garros, ktorý je jeho svätostánkom.

"Nemyslím si, že si zaslúžim skončiť takto. Celú kariéru som tvrdo pracoval, takže môj koniec nepríde na tlačovej konferencii. Budem naďalej 'drieť', aby som ukončil kariéru správnym spôsobom," vysvetľuje v spomínanom videu.

Na podujatí v Brisbane nebude núdza o hviezdne mená. Do austrálskej metropoly pricestujú aj Andy Murray, Naomi Osaková, Victoria Azarenková, Grigor Dimitrov a Holger Rune. Turnaj sa uskutoční od 31. decembra do 7. januára.