Jeden deň a dva rekordy. Forsterová okamžite prepísala pár hodín platný zápis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden deň a dva rekordy. Forsterová okamžite prepísala pár hodín platný zápis

Forsterová uchmatla rekord svojej krajanky.
Forsterová uchmatla rekord svojej krajanky.TASR
Deň 11. jún 2023 priniesol netradične až dva slovenské rekordy na 100 m prekážok žien. Zrodili sa v priebehu piatich hodín a každý v podaní inej atlétky. Najprv o 13:00 Stanislava Škvarková (27) stiahla z vlastného slovenského historického maxima stotinku na 12,89 sekundy a o necelých päť hodín tento čas zlepšila o ďalšiu stotinku Viktória Forsterová (21). Informoval portál atletika.sk.

Škvarková z banskobystrickej Dukly utvorila na 100 metrov prekážok na mítingu v Trnave slovenský rekord 12,89 sekundy (vietor +0,9 m/s). Zverenka svojho manžela Michala Škvarku posunula vlastné historické maximum z 15. augusta 2020 tiež v Trnave o jedinú stotinku. Jej rekord však nevydržal ani päť hodín. Päť minút pred 18:00 ho totiž na ďalších pretekoch v rámci Veľkej ceny Maďarska v Nyíregyháze prekonala talentovaná Forsterová časom 12,88 (vietor +0,4 m/s) o jedinú stotinku.

"Pravdupovediac, očakávala som kvalitný výkon, keďže v rozcvičke som sa cítila naozaj dobre. Avšak že to bude pod 12,90, to som nepredpokladala. Osobák 12,88 ma prekvapil, ale, samozrejme, veľmi sa z neho teším," priznala atlétka, ktorú v ŠK ŠOG Nitra pripravuje trénerka Katarína Adlerová.

Forsterová preteky s bronzovým štatútom World Athletics Continental Tour (WACT) vyhrala pred Maďarkami Grétou Kerekesovou (12,93) a Anna Tóthovou (13,18). Jej čas je takisto aj rekord SR do 23 rokov. Doteraz mal hodnotu 13,12 a dosiahla ho dva razy – vlani 18. 6. vo fínskom Kuortane a v tomto roku 8. 6. v Budapešti.

"Viktórii trvá rozbeh v sezóne už tradične dlhšie, preto som už len čakala podobný výkon ako dnes v Nyíregyháze. Mám z neho obrovskú radosť. Na jednej z prekážok mala drobnú kolíziu, preto verím, že od nej môžeme čakať ešte lepšie výkony," citovala Adlerovú stránka atletika.sk.

Zmienky