Jeseň Fortuna ligy z pohľadu štatistík: Lídrami Slovan, Krstovič i Takáč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Jeseň Fortuna ligy z pohľadu štatistík: Lídrami Slovan, Krstovič i Takáč
Bratislavčania nazbierali 13 víťazstiev.
Bratislavčania nazbierali 13 víťazstiev.Profimedia
Po jesennej časti futbalovej Fortuna ligy figuruje na čele tabuľky bratislavský Slovan. Obhajca titulu má trojbodový náskok pred FC DAC 1904 Dunajská Streda, sedem bodov na "belasých" stráca tretí Spartak Trnava.

Jesennú časť dohrali v nedeľu dohrávaným duelom 17. kola Ružomberok a Zlaté Moravce. Domáci tím a úradujúci vicemajster v ňom remizoval s ViOnom a prezimuje na piatom mieste. Pred Ružomberkom sa nachádza nováčik najvyššej súťaže z Podbrezovej, ktorý nazbieral 29 bodov a je najpríjemnejšie prekvapenie doterajšieho priebehu sezóny.

Iba jedno víťazstvo dosiahli hráči Liptovského Mikuláša a na jar ich čakajú náročné záchranárske práce. Od predposlednej Skalice ich delí sedem bodov.

Jeseň z pohľadu štatistík:

Najlepšou ofenzívou sa prezentoval 39-gólový jesenný majster zo Slovana. Najhoršiu obranu predviedla banskobystrická Dukla s 34 inkasovanými zásahmi.

Individuálne zažiaril Nikola Krstovič, ktorý sa 11-krát presadil a je top kanonierom súťaže. Schopnosti režiséra hry preukázal záložník Zlatých Moraviec Karol Mondek - s piatimi asistenciami je najlepším prihrávačom jesene.

V úspešnosti prihrávok vynikal s hodnotou 90,5% Dominik Kružliak z Dunajskej Stredy. Najviac herného času si na ihrisku odkrútili Marek Kristián Bartoš a Alejandro Mendez Garcia - obaja odohrali po 1620 minút.

Spomedzi gólmanov sa siedmimi čistými kontami blysol trnavský Dominik Takáč. Najmenej gólov inkasoval Tomáš Frühwald z Ružomberka a až 73 zákrokov musel predviesť Matúš Hruška, brankár Dukly.

Jarná časť FL odštartuje v druhom februárovom víkende zápasmi 19. kola, na programe je aj šláger DAC - Slovan. Po skončení základnej časti, ktorá má 22 kôl, sa súťaž rozdelí na dve skupiny - nadstavbovú o titul (1. až 6. miesto), tímy na 7.až 12. mieste budú bojovať v skupine o udržanie sa.

Pozrite si tabuľku Fortuna ligy po jesennej časti.