Južná Kórea otočila skóre duelu, porazila Portugalsko a mieri do osemfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Južná Kórea otočila skóre duelu, porazila Portugalsko a mieri do osemfinále

Aktualizované
Južná Kórea otočila skóre duelu, porazila Portugalsko a mieri do osemfinále
Južná Kórea otočila skóre duelu, porazila Portugalsko a mieri do osemfináleStatsPerform / Profimedia
Tretie vystúpenie v rámci základnej skupiny H čakalo Južnú Kóreu a Portugalsko. Reprezentačný tím z Ázie upieral svoju snahu len smerom k trom bodom, protivníkovi stačila na prvé miesto aj remíza. Európania prehrali, no oba celky napokon dosiahli svoje ciele a obsadili postupové priečky.

Južná Kórea - Portugalsko

Góly: 27. Young-gwon, 90+1. Hee-chan - 5. Horta

Južná Kórea: Seung-gyu – Moon-hwan, Kyung-Won, Young-gwon (81. Jun-ho), Jin-su - Woo-young, Kang-in (81. Ui-jo), In-beom - Heung-min, Gue-sung (90+3. Yu-min), Jae-sung (66. Hee-chan)

Portugalsko: Costa – Cancelo, Pepe, Antonio Silva, Dalot– Nunes (66. Palhinha), Neves (66. Leão), Mário (82. B. Silva) – Vitinha (82. Carvalho), Ronaldo (65. André Silva), Horta

Plány mužstva Paula Benta naštrbila už v piatej minúte priamočiara kombinácia Portugalčanov. Skúsený Pepe našiel z vlastnej polovice presne miereným pasom na krídle Dalota, ten sa poľahky dostal do pokutového územia. Pred bránkou našiel voľného Hortu, ktorý sa trénerovi odvďačil presným zásahom.

Pätnásta minúta priniesla aktivitu druhého krajného obrancu mužstva z Pyrenejského polostrova. Rýchlymi nohami a technikou sa prezentoval João Cancelo a z ostrého uhla ohrozil bránku súpera. O pár okamihov neskôr sa mohli z vyrovnania po rohovom kope tešiť Juhokórejčania, no to by Jin-su nesmel stáť mimo hry.

Portugalsko nezobralo prvú výstrahu vážne a po ďalšom kope protivníka od rohovej zástavky inkasovalo v 27. minúte z kopačky Young-gwona ranu vyrovnávajúcu na 1:1. Pred záverom úvodného dejstva sa k dobre streleckej pozícii dostal Vitinha, našiel iba súperovho gólmana a z následnej dorážky sa nedokázal presadiť Ronaldo.

Oba kádre nastúpili do druhej polovice v rovnakom zložení. Následná dvadsaťminútovka veľa príležitostí nepriniesla. Fernando Santos sa po vyše hodine hry rozhodol pre trojité stredanie – z hracej plochy zišli Ronaldo, Neves, Nunes a ich miesta zaujali Silva, Leão, Palhinha. Obmenu urobil aj tím z Ázie a na hraciu plochu vstúpil hráč Wolverhamptonu Hee-chan.

Podobný priebeh mala aj nasledujúca pasáž, ktorá sa skončila dvojnásobnou zmenou na strane Juhokórejčanov a doplnená bola dvojitým striedaním Portugalska. Absencia vyložených príležitostí bola znakom aj zvyšnej časti merania síl, až kým neprišla 91. minúta a rýchly protiútok Heung-mina a presné zakončenie Hee-chana. Spolupráca hráčov z Premier League priniesla Južnej Kórei vytúžený zásah, a ten sa napokon stal víťazným a postupovým.

Južná Kórea - Portugalsko v číslach
Južná Kórea - Portugalsko v číslachStatsPerform