Káder dvadsaťjednotky pred zápasom s Rakúskom doplnili Demitra, Ovšonka a Kachút

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Káder dvadsaťjednotky pred zápasom s Rakúskom doplnili Demitra, Ovšonka a Kachút
Káder SR sa pred prípravným duelom mení.
Káder SR sa pred prípravným duelom mení.Profimedia
Traja hráči pribudli do kádra slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov pred utorkovým prípravným zápasom proti Rakúsku (17:30 v Senci). Zdravotný stav Adriána Kaprálika (21), Johana Morela (21) a Tobiáša Diviša (19) je otázny, preto sa tréneri rozhodli donominovať trojicu Lucas Demitra (20), Dávid Ovšonka (19) a Damián Kachút (19).

Ovšonka reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta do 20 rokov, ktoré sa konali na prelome mája a júna v Argentíne. Stopér si po návrate stihol krátko oddýchnuť.

"Bol som na dovolenke, po nej som už začal s individuálnou prípravou. Zamieril som na hosťovanie do Pohronia, v ktorom som absolvoval niekoľko tréningov a aj prvý polčas sobotného zápasu proti DAC Dunajská Streda (0:1). Na zraz prichádzam dobre pripravený. Teším sa na tréningy s týmto tímom a aj na zápas proti Rakúsku," povedal pre futbalsfz.sk.

Kachút bol v pôvodnej nominácii trénera Jaroslava Kentoša na aktuálny asociačný termín, ale choroba mu v úvodný deň vystavila stopku a hráč musel káder opustiť. Teraz sa k tímu opäť pripojil.

"Už som úplne zdravý, pripravený na tréningy a aj zápas," vyjadril sa po návrate Kachút, ktorý je v reprezentačnom tíme do 21 rokov prvýkrát. Hráč FK DAC 1904 Dunajská Streda stihol v sobotu vybehnúť na ihrisko proti Pohroniu, do deja zasiahol v 56. minúte. S reprezentačným spoluhráčom Ovšonkom sa na hracej ploche nestretli, hráč Pohronia odohral úvodných 45 minút.

"Mal som dobrú individuálnu prípravu. Následne sme v klube mali prvé tréningy a testy, ktoré som zvládol celkom dobre. Žiaľ, potom prišla spomínaná choroba. Z nej som sa našťastie dostal a pred návratom do repre som stihol dva tréningy a aj zápas s Pohroním," priblížil Kachút.

Lucas Demitra bol súčasťou reprezentačnej dvadsaťjednotky počas marcového kempu v Turecku, kde mladí Slováci vyhrali Antalya Cup. Dvadsaťročný útočník odštartoval prípravu na nadchádzajúcu sezónu s AS Trenčín, kde sa vrátil z hosťovania v FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.

"V sobotu po tréningu ma kontaktoval asistent trénera Tibor Goljan, že som donominovaný do reprezentácie. Som šťastný, že môžem byť opäť s chalanmi, tešil som sa na nich," povedal Demitra pre web SFZ.