Kane sa po zahodenej penalte podľa Hendersona vráti silnejší

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane sa po zahodenej penalte podľa Hendersona vráti silnejší

Jordan Henderson sa zastal svojho kapitána.
Jordan Henderson sa zastal svojho kapitána.Profimedia
Jordan Henderson (32) po záverečnom hvizde médiám zdôraznil, že bez gólov Harryho Kanea (29) by sa Anglicko do štvrťfinále neprebojovalo. Útočník Spurs sa podľa neho vráti silnejší po tom, čo zahodil tesne pred koncom penaltu a stav stretnutia tak nevyrovnal.

Kane sa presadil aj proti Francúzsku. V 54. minúte bez problémov pokutový kop premenil. Šesť minút pred koncom ale pri druhej rovnakej možnosti zlyhal. Bránu Huga Llorisa prekopol.

"Vieme, koľko gólov sme vďaka Harryho penaltám dali. Nepremenil jednu, ale v Katare pridal ďalšie presné zásahy. Som si istý, že z dlhodobého hľadiska sa vráti silnejší. Je to útočník svetovej kvality. Náš kapitán. Bez neho by sme tu ani neboli," uviedol Jordan Henderson.

Angličania chceli nadviazať na posledné dva úspešné šampionáty. V roku 2018 sa dostali do semifinále majstrovstiev sveta. Pred rokom dokonca do finále majstrovstiev Európy. 

"Vnímam to ako premárnenú šancu, pretože si myslím, že sme podávali naozaj dobré výkony. V každom stretnutí sme ukázali maximálnu koncentráciu a hlad po úspechu. Francúzsko je výborný tím. Napriek tomu, mali sme na to, aby sme sme ich zdolali," pokračoval Henderson.

Zverenci Garetha Southgatea museli doháňať jednogólové manko. V 17. minúte sa spoza šestnástky presadil utešenou strelou k pravej žrdi Aurelien Tchouameni

"Po góle zavládlo sklamanie, ale aj tak sme ukázali charakter i mentalitu. V druhom dejstve sme pokračovali ďalej a dočkali sa vyrovnania. Dali sme do toho všetko. Žiaľ, nebol to náš večer," doplnil 32-ročný stredopoliar Liverpoolu FC.

Harry Kane sa 53. gólom v drese Anglicka vyrovnal Wayneovi Rooneyovi na čele historickej tabuľky najlepších strelcov. Pred štyrmi rokmi sa 29-ročný útočník stal so šiestimi presnými zásahmi top kanonierom šampionátu v Rusku. V Katare sa radoval z dvoch gólov.