Kansas a Philadelphia podľa očakávaní postúpili do konferenčných finále NFL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kansas a Philadelphia podľa očakávaní postúpili do konferenčných finále NFL

Philadelphia nadviazala na základnú časť.
Philadelphia nadviazala na základnú časť. Profimedia
Prvými dvomi účastníkmi konferenčných finále play-off NFL sa stali najlepšie tímy základnej časti Kansas City Chiefs a Philadelphia Eagles.

Kansas City Chiefs - Jacksonville Jagurs 27:20

V konferencii AFC potvrdil Kansas pozíciu favorita. Jacksonville môže hodnotiť sezónu veľmi pozitívne. Posledné dva roky bol najhorším tímom ligy, teraz okrem postupu do play-off jeden zápas aj vyhral, ale na silnú ofenzívu Chiefs už nestačil.

V prvom polčase nastal pre Kansas veľký problém, keď hviezdny quarterback Patrick Mahomes utrpel zranenie nohy, napriek tomu pokračoval v dueli. Hoci bolo vidieť, že jeho pohyb je limitovaný, na niekoľko hier ho zastúpil Henne, ktorý dokonca hodil jednu touchdownovú prihrávku na Kelceho.

Polčas skončil 17:10 pre Chiefs. Šanca pre Jaguars ešte žila, no domáci tím si vždy držal náskok a keď Valdes-Scantling v štvrtej štvrtine upravil na rozdiel desiatich bodov, bolo prakticky rozhodnuté. Kicker Patterson už iba znížil.

Philadelphia Eagles - New York Giants 38:7

Pred stretnutím sa špekulovalo o tom, v akej forme bude líder NFC z Philadelphie. Ten po fantastickej základnej časti začal v jej závere trochu strácať, navyše mal v prvom kole play-off voľno a nebol v zápasovom tempe. Napriek pochybnostiam Eagles potvrdili svoju kvalitu a cez Giants prešli bez väčších problémov.

Veľkou vzpruhou bol návrat quarterbacka Jaylena Hurtsa, ktorý skóroval aj jeden touchdown. Pripísal si dve prihrávky na TD a 148 pasových yardov. Na druhej strane "vyhorel" Daniel Jones. Hodil jedno interception a až päťkrát bol sackovaný.

Philadelphia je mimochodom posledným tímom, ktorý ako víťaz základnej časti dokráčal až k zisku trofeje Vincea Lombardiho. Podarilo sa jej to v roku 2017.

V nedeľu večer sa odohrajú zvyšné dva duely druhého kola play-off, z ktorých vzídu závereční dvaja účastníci konferečných finále. V AFC si Kansas City Chiefs počkajú na lepšieho z dvojice Buffalo Bills - Cincinnati Bengals. Eagles vyzvú San Francisco 49ers alebo Dallas Cowboys. Súboje sú na pláne budúcu nedeľu.