Klein otáčal duel, má skalp hráča z TOP 30, Molčan neuspel. Návraty Nadala i Raducanuovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Klein otáčal duel, má skalp hráča z TOP 30, Molčan neuspel. Návraty Nadala i Raducanuovej
Aktualizované
Klein odštartoval rok 2024 bravúrne.
Klein odštartoval rok 2024 bravúrne.TASR
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 2. januára 2024?

15:20 - Na prvý zápas v dvojhre nastúpila od 18. apríla 2023 Britka Emma Raducanuová. Víťazka US Open 2021 si ako držiteľka divokej karty poradila v prvom kole v Aucklande s Rumunkou Gabrielou Ruseovou za dve a pol hodiny 6:3, 4:6 a 7:5.

15:05 - V F-skupine United Cupu Chorváti zdolali Holanďanov 2:1 a z tohto výsledku mali najväčšiu radosť Nóri, pretože im zabezpečil triumf v skupine. Chorváti ešte majú šancu postúpiť ako najlepší tím z druhého miesta v skupinách, ktoré sa hrajú v Sydney. Z Perthu sa do ďalších bojov z druhej priečky dostali ďalej Číňania.

14:45 - Tereza Miháliková si nezahrá o štvrťfinále štvorhry v austrálskom Brisbane. S čínskou partnerkou Sü I-fan podľahli v dvoch setoch 2:6, 4:6 a za 70 minút ruskému páru Alexandrovová/Kalinská.

12:00 - Rafael Nadal sa po ročnej prestávke spôsobenej zranením a následnou operáciou bedrového kĺbu vrátil na kurty s veľkým očakávaním a dosiahol víťazný comeback. V Brisbane začal skúsený Španiel víťazstvom nad Dominicom Thiemom. V súboji grandslamových šampiónov neponúkol Rakúšanovi ani jeden brejkbal a zvíťazil 7:5, 6:1. Čítajte viac.

11:30 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová sa na kurty v Brisbane nedostane ani v utorok, svoj duel prvého kola proti Ruske Veronike Kudermetovovej odohrá v stredu.

11:00 - Druhý bod pre Srbsko získali v mixe Olga Danilovičová s Hamadom Medjedovičom, ktorí zdolali pár Miriam Kolodziejová, Petr Nouza 4:6, 7:6 (2), 10:8, favoriti definitívne spečatili postup do štvrťfinále. V B-skupine zvíťazilo Čile nad Gréckom 2:1. Postúpiť môžu ešte obe družstvá a tiež Kanada, ktorú čaká záverečný duel v skupine v stredu proti Grécku.

09:00 - Českí tenisti prišli o teoretickú šancu dostať sa do štvrťfinále United Cupu. Po prehre 0:3 s Čínou hrajú so Srbskom 1:1 a aj keby uspeli v záverečnom mixe, nemôžu sa stať jedným z dvoch najlepších tímov na druhom mieste v skupine.

Wimbledonská šampiónka Markéta Vondroušová síce v Perthe zdolala Olgu Danilovičovú 6:1, 3:6, 6:3 a na druhý pokus si pripísala prvé víťazstvo v novej sezóne, ale Jiří Lehečka proti svetovej jednotke Novakovi Djokovičovi neprekvapil, hoci favorita dostal do tretieho setu.

08:30 - Lukáš Klein otočil priebeh duelu v 1. kole na turnaji ATP v Brisbane, keď prehral úvodný set s Argentínčanom Sebastiánom Báezom 4:6, aby vzápätí vyhral 6:3 a 6:4, čím postúpil do druhého kola. Báez bol v Austrálii šiesty nasadený muž pavúka, pričom v aktuálnom rebríčku mu patrí 28. pozícia. Slovenského tenistu čaká v ďalšej fáze turnaja lepší z dvojice Arnaldi - Fucsovics.

01:45 - Alex Molčan odštartoval sezónu na challengeri v austrálskej Canberre. V pozícii nasadenej osmičky však v úvodnom kole nestačil na kazašského kvalifikanta Denisa Jevsejeva a podľahol mu 5:7, 4:6 za 84 minút. Slovenská singlová jednotka sa na budúci týždeň predstaví v kvalifikácii na prvý grandslamový turnaj roka Australian Open, pripomína Slovenský tenisový zväz.

01:05 - Viktória Hrunčáková postúpila do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 250 v novozélandskom Aucklande. Spolu s Kazaškou Annou Danilinovou zvíťazili v pozícii druhého nasadeného páru nad americko-austrálskou dvojicou Elysia Boltonová, Alexandra Bozovicová a zdolali ju 6:3, 6:1 za necelú hodinu. V súboji o postup do semifinále sa stretnú s čínskym tandemom Xiyu Wang, Yue Yuan.