Osakovej vyšiel návrat na kurty, počasie skomplikovalo program v Brisbane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osakovej vyšiel návrat na kurty, počasie skomplikovalo program v Brisbane

Osaková odštartovala návrat i rok 2024 víťazne.
Osaková odštartovala návrat i rok 2024 víťazne.AFP/Flashscore
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 1. januára 2024?

17:30 - Medzi najlepšiu osmičku sa dostali po tuhom boji aj Austrálčania, ktorí zdolali v C-skupine Američanov 2:1 na zápasy. O rozhodujúci bod sa zaslúžili v štvorhre Storm Hunterová a Matt Ebden, ktorí zvíťazili nad Jessicou Pegulovou s Rajeevom Ramom 6:3, 6:1.

14:05 - Počasie v Brisbane povedalo nie a tak sa veľká časť pondelkového programu presúva na utorok, keď sa na kurty v prvom kole majú dostať aj Slováci Lukáš Klein a Anna Karolína Schmiedlová.

12:30 - Dán Holger Rune postúpil do 2. kola turnaja ATP v Brisbane. V pozícii nasadenej jednotky zdolal v prvom kole domáceho Austrálčana Maxa Purcella 4:6, 6:4, 6:2. Druhý nasadený Grigor Dimitrov z Bulharska vyradil Brita Andyho Murrayho v troch setoch 4:6, 7:5, 6:2.

09:45 - Tenisti Poľska sa prebojovali do štvrťfinále United Cupu v Austrálii. V základnej A-skupine turnaja miešaných družstiev si v Perthe pripísali na konto druhé víťazstvo, keď si poradili so Španielskom 2:1 a v tabuľke si zaistili prvú priečku. O dva body sa postarala Iga Swiateková, uspela v singli i v debli.

07:30 - Nóri sa udržali v hre o postup z F-skupiny, keď po predchádzajúcej prehre s Holandskom dokázali zdolať Chorvátsko 2:1. K zisku oboch bodov prispel Casper Ruud. Postup do vyraďovačky si zabezpečí šesť víťazov skupín a dva najlepšie tímy z druhých priečok.

07:00 - Počasie v Brisbane komplikuje program prvého kola turnajov mužov i žien. Spôsobila to búrka, ktorá sa prehnala regiónom. Organizátori však žiaden z duelov zatiaľ neodvolali, z pondelkového programu sa budú snažiť odohrať čo najviac.

04:00 - Naomi Osaková sa po návrate na súťažné kurty prvý raz od augusta 2022 uviedla víťazne. Japonská tenistka zdolala za 110 minút Nemku Tamaru Korpatschovú 6:3 a 7:6 (9). Držiteľka divokej karty sa v bitke o osemfinále predstaví proti Karolíne Plíškovej.