Klein zvládol kvalifikáciu v Brisbane, víťazne aj Schmiedlová. Hrunčáková končí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Klein zvládol kvalifikáciu v Brisbane, víťazne aj Schmiedlová. Hrunčáková končí
Schmiedlová ide v Brisbane ďalej.
Schmiedlová ide v Brisbane ďalej.Flashscore/Profimedia
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 31. decembra?

17:52 - Priebeh duelu Srbska s Čínou zdramatizovala Čeng Čchin-wen, ktorá zdolala Olgu Danilovičovú 6:4 a 6:2. O víťazovi nakoniec rozhodol až supertajbrek štvorhry, v ktorom triumfoval srbský tandem Djokovič, Danilovičová 10:6.

14:20 - Novak Djokovič má za sebou úspešný štart do sezóny a víťazný debut v United Cupe. Svetová jednotka zdolala v austrálskom Perthe Číňana Čanga Č’-čena 6:3, 6:2 a poslala Srbsko do vedenia 1:0 proti Číne.

12:07 - Rafael Nadal odohral svoj prvý súťažný zápas od minuloročného Australian Open. Na podujatí ATP 250 v austrálskom Brisbane si najprv zahral vo štvorhre s krajanom a kamarátom Marcom Lópezom (41), sám dvakrát stratil podanie a Španieli v prvom kole prehrali s domácim párom Max Purcell (25) a Jordan Thompson (29) 4:6, 4:6. Viac v článku.

10:42 - Kanadským tenistom vyšiel úvod na United Cupe, turnaji miešaných družstiev v Austrálii. V B-skupine v Perthe zdolali Čile 2:1. V C-skupine si Američania poradili s Britmi tiež 2:1.

Finalistka US Open z roku 2021 Leylah Fernandezová zdolala Danielu Seguelovú 6:3, 6:2, Nicolas Jarry vyrovnal stav na 1:1 po triumfe nad Stevenom Diezom 7:5, 6:4. Diez nahradil v tomto zápase Felixa Augera-Aliassimeho, ktorý mal menší problém s kolenom. V rozhodujúcej štvorhre si Fernandezová a Diez poradili so Seguelovou a Tomasom Barriosom Verom 7:5, 4:6, 10:8.

V C-skupine si najskôr Katie Boulterová z Veľkej Británie poradila s favorizovanou Jessicou Pegulovou 5:7, 6:4 a 6:4, no Taylor Fritz zdolal Camerona Norrieho 7:6 a 6:4, čím si vynútil rozhodujúci zápas v zmiešanej štvorhre. V nej už americký pár triumfoval po setoch 1:6, 7:6 a 10:7.

10:20 - Rakúsky tenista Dominic Thiem sa úspešne kvalifikoval do turnaja ATP v Brisbane. Vo finálovom zápase zdolal Taliana Giulia Zeppieriho v troch setoch 3:6, 6:4, 6:4. V prvom kole hlavnej súťaže sa stretne s Rafaelom Nadalom.

9:18 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková prehrala vo finále kvalifikácie na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande. V boji o postup do hlavnej súťaže dvojhry podľahla Švajčiarke Lule Sunovej 6:7 a 6:7. Zverenka trénera Tomáša Hrunčáka a kondičného Kristiána Cupáka sa na turnaji predstaví ešte vo štvorhre, spolu s Kazaškou Annou Danilinovou tvoria druhý nasadený pár.

9:00 - Novak Djokovič nastúpi v rámci United Cupu proti zlepšujúcemu sa čínskemu protivníkovi Čangovi Č’-čenovi. Pôjde o ich premiérový vzájomný súboj.

"Nikdy som sa s ním nestretol. Myslím si, že teraz je pravdepodobne najúspešnejším čínskym mužským hráčom všetkých čias. Je to skvelé, pretože chceme vidieť, ako sa mužský tenis v Číne dvíha. Majú veľmi silný tím," uviedol 'Nole'.

08:12 - Kateřina Siniaková vstúpila do novej sezóny prehrou. Na podujatí WTA 500 v austrálskom Brisbane česká tenistka nestačila na bývalú svetovú trojku a grandslamovú šampiónku Sloane Stephensovú a podľahla jej 5:7, 3:6.

7:45 - Anna Karolína Schmiedlová uspela na podujatí v Brisbane proti Američanke Caroline Dolehideovej v troch setoch po výsledku 3:6, 6:4 a 6:2. V ďalšom kole ju čaká svetová devätnástka Veronika Kudermetovová.

7:00 - Lukáš Klein zvíťazil vo finále kvalifikácie na turnaji ATP v austrálskom Brisbane nad nasadenou jedenástkou Maximom Cressym 4:6, 7:6 a 6:4. Zverenec trénera Karola Kučeru a kondičného Dávida Olasza odvrátil v tajbrejku druhého setu tri mečbaly súpera. V pondelok nastúpi v hlavnej fáze proti 28. hráčovi rebríčka Sebastiánovi Baézovi.