Klose sa chce vrátiť k práci trénera. Nevyberám si, vezmem čokoľvek, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klose sa chce vrátiť k práci trénera. Nevyberám si, vezmem čokoľvek, tvrdí

Kde bude Miroslav Klose pôsobiť?
Kde bude Miroslav Klose pôsobiť?Profimedia
Miroslav Klose (45), ktorý čaká na novú prácu od marca 2023, keď skončil v rakúskom Altachu, sa plánuje vrátiť na lavičku. Bývalý nemecký reprezentant, ktorý v súčasnosti pracuje ako televízny expert, nemá žiadne preferencie a povedal, že prijme akúkoľvek ponuku.

Klose ukončil hráčsku kariéru pred necelými ôsmimi rokmi, následne pôsobil ako asistent pri nemeckom národnom tíme. Potom prišiel presun do mládežníckeho tímu Bayernu Mníchov, kde v sezóne 2020/21 figuroval ako asistent Hansa Flicka. 

Šancu ako hlavný tréner na najvyššej úrovni napokon dostal v spomínanom Altachu. Klose doplatil na neuspokojivé výsledky a posledné miesto po základnej časti.

"Nemám konkrétne plány, prijmem čokoľvek. Človek si aj tak nemôže vyberať. Neexistuje dokonalý klub s dokonalým tímom," zdôraznil Klose v podcaste k majstrovstvám Európy.

Jedna z otázok smerovala na to, kto bol pre Kloseho najlepším trénerom. "Nikdy som nemal špičkového trénera, ktorý by bol komplexný a dokázal skĺbiť odborné a osobnostné kvality či taktické schopnosti. Po profesionálnej stránke to bol určite (Louis) van Gaal, ale po osobnej zďaleka nedosahoval takých kvalít. Vôbec sme si nenašli vzťah," odpovedal Klose, ktorý pod van Gaalom v Bayerne strelil 12 gólov v 60 dueloch. 

"Nebol som desiatka. Vždy som však musel hrať ako číslo desať, pretože ma vnímal ako desiatku," zamyslel sa bývalý kanonier s odstupom času.

"Komunikovali sme veľmi málo. Napriek tomu to bolo poučné obdobie, pretože som veľa času strávil na lavičke. Príliš som nenastupoval a ako hráč som sa vtedy veľa naučil, čo je pre mňa ako trénera dnes nesmierne užitočné," vysvetlil Klose, ktorý pod legendárnym Thomasom Schaafom odohral najviac zápasov v Brémach (132 - s bilanciou 63 gólov a 48 asistencií).