Kríza Chelsea sa prehlbuje, v osemfinále Ligy majstrov nestačila na Dortmund

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kríza Chelsea sa prehlbuje, v osemfinále Ligy majstrov nestačila na Dortmund

Dortmund doma zabral naplno.
Dortmund doma zabral naplno.Profimedia
Futbalisti Borussie Dortmund zvládli úvodný duel osemfinálovej fázy Ligy majstrov proti londýnskej Chelsea najtesnejším rozdielom 1:0.

Borussia Dortmund - Chelsea FC 1:0 (0:0)

Gól: 63. Adeyemi. ŽK: Bellingham, Can, Adeyemi, Özcan, Ryerson, Süle - James, Silva, Ziyech, Mount. Rozhodoval: Gil Manzano (Šp.)

V úvodnej štvrťhodine zaujala akcia Adeyemiho, ktorý našiel kúsok priestoru v šestnástke a vystrelil. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom. V 17. minúte oslavoval Thiago Silva presný zásah priskoro, rozhodca odpískal hranie rukou. O desať minút neskôr pohrozila dvojica Julian Brandt - Sébastien Haller. Spoluhráči si vymenili loptu a druhý menovaný zakončil. 

Na druhej strane hrýzol Joao Félix. Nová akvizícia londýnskeho klubu pálila tesne nad brvno. Predchádzala tomu skvelá prihrávka od Hakima Ziyecha. V prvej desaťminútovke druhého dejstva sa vyznamenal brankár Gregor Kobel, ktorý čarovným zákrokom zabránil skórovať Reeceovi Jamesovi z priameho kopu.

V 63. minúte sa Félix dostal k lopte po centri z rohového kopu a skúsil vystreliť. Jeden z obrancov ale jeho snahu zablokoval a Adeyemi z následného protiútoku otvoril skóre. Hráči Chelsea sa octili v úzkych a snažili sa s výsledkom niečo urobiť, Dortmund však držal nad vodou fantastický Kobel, ktorý 12 minút pred koncom riadneho hracieho času vychytal strelu Koulibalyho. Skóre sa do konca duelu už nezmenilo a Angličania budú musieť v odvete doháňať jednogólové manko.