Kyrgios je psychicky vyčerpaný: Mám pred sebou rok tenisu, maximálne dva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kyrgios je psychicky vyčerpaný: Mám pred sebou rok tenisu, maximálne dva

Austrálsky tenista Nick Kyrgios zarmútil viacero fanúšikov.
Austrálsky tenista Nick Kyrgios zarmútil viacero fanúšikov.Reuters
Bývalý finalista Wimbledonu Nick Kyrgios (28) si myslí, že jeho dobre zdokumentované psychické problémy ho pripravili o niekoľko sezón búrlivej kariéry. Austrálčan sa pre zdravotné problémy stále nemôže vrátiť k súťažným zápasom a najnovšie určite šokoval časť svojich fanúšikov vyhlásením, že má pred sebou už len maximálne jeden alebo dva roky profesionálneho tenisu.

Kyrgios sa na poslednú chvíľu odhlásil z tohtoročného Australian Open a od januára bojuje s viacerými zraneniami. Konkrétne s kolenom, chodidlom a zápästím. Od svojho vystúpenia v Tokiu v októbri 2022 odohral len jeden oficiálny zápas.

Cez víkend potvrdil, že sa nezúčastní na nadchádzajúcom ročníku domáceho grandslamu. Potom v podcaste pre svojich fanúšikov, ktorí určite dúfali, že bude na profesionálnej tour ešte dlho po svojich 30. narodeninách, prezradil ďalšiu nepríjemnú správu. "Chcem hrať už len jeden alebo dva roky, ideálne na najvyššej úrovni. Rád by som ukončil kariéru podľa svojich predstáv," povedal v podcaste s názvom On Purpose with Jay Shetty.

Maximálne dva roky

"Nechcem ďalšiu operáciu ani nič podobné. Myslím si, že mám pred sebou ešte jeden alebo dva dobré roky a potom sa to skončí. Myslím, že budem spokojný so svojou kariérou a s tým, čo som dosiahol... Budem musieť povedať tým, ktorí chcú, aby som hral dlhšie, že im to musí stačiť."

V rozsiahlom rozhovore bývalý 13. hráč sveta, ktorý momentálne nie je v rebríčku, hovoril aj o svojej hre, vzťahu s médiami, ako aj o psychických problémoch, ktoré ho v roku 2019 dokonca priviedli k úvahám o samovražde.

"Keby som mal trochu obyčajnejšiu kariéru a nebol tak na očiach verejnosti, asi by som sa takto necítil. Tých pár rokov si však na mne naozaj vybralo svoju daň. Bolo to ťažké. Som unavený. Som veľmi unavený z tenisu."

V doterajšej kariére nazbieral sedem trofejí z turnajov ATP, ale jednoznačným vrcholom je finále Wimbledonu 2022. Kyrgios by naň rád nadviazal, a preto sa odmieta vrátiť na kurty, kým nebude stopercentne fit. "Je to komplikované. Trénujem v posilňovni, rehabilitujem. Posledné operácie neboli malé zákroky, chce to čas," opísal proces, ktorý mu, ako dúfa, pomôže vrátiť sa na kurty.

"Som len človek. Na to, aby som sa opäť vrátil k tenisu na takej vysokej úrovni, sú potrebné mesiace sily, dôslednosti a usilovnosti. Nechcem sa vrátiť a zbierať priemerné výsledky. Bojoval som o grandslamový titul, chcem zabojovať aj o ďalší. Preto môže súčasná prestávka trvať o niečo dlhšie," uzavrel Kyrgios.