Kyrgios zrejme bez Australian Open, Raducanuová oznámila návrat

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kyrgios zrejme bez Australian Open, Raducanuová oznámila návrat

Britka Emma Raducanuová
Britka Emma RaducanuováAFP
Nick Kyrgios (28) a Emma Raducanuová (21) chýbajú medzi prihlásenými účastníkmi na budúcoročný Australian Open 2024. Turnaj odštartuje 14. januára.

Austrálčan Kyrgios, kedysi 13. hráč sveta, podstúpil v januári operáciu kolena a potom prerušil plány na návrat po tom, ako si roztrhol väz v zápästí. Šéf Australian Open Craig Tiley nedávno povedal, že očakáva, že Kyrgios bude na tohtoročnom úvodnom grandslamovom turnaji v "určitej forme" a mohol by dostať divokú kartu. Táto možnosť sa zatiaľ javí ako veľmi nepravdepodobná.

Na zozname prihlásených chýba aj Raducanuová, ktorá však už oznámila návrat do tenisového kolotoča. Na kurty sa vráti v Aucklande. Niekdajšia šampiónka US Open získala od usporiadateľov januárového turnaja na Novom Zélande divokú kartu. Mladá tenistka zažiarila v roku 2021 na US Open, kde sa z kvalifikácie predrala k titulu, odvtedy ale na tento úspech nedokázala nadviazať.

V tohtoročnej sezóne odohrala na okruhu WTA Tour iba desať zápasov s bilanciou 5:5. Na začiatku mája sa rozhodla vyriešiť opakujúce sa zdravotné problémy chirurgickými zákrokmi a odvtedy nehrala. Čo sa týka jej účasti na prvom Grand Slame budúceho roka, situácia aktuálne vyzerá nereálne.

Na turnaji naopak uvidíme známe mená - Rafaela Nadala, Naomi Osakovú, Caroline Wozniacku či Angelique Kerberovú. Titul medzi ženami obhajuje Aryna Sabalenková, mužom kraľuje Novak Djokovič.