Nadal späť na Australian Open? Môžem to exkluzívne prezradiť, vraví riaditeľ turnaja

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadal späť na Australian Open? Môžem to exkluzívne prezradiť, vraví riaditeľ turnaja

Nadalova pauza sa poriadne natiahla.
Nadalova pauza sa poriadne natiahla.Reuters
Rafael Nadal (37) bude hrať na januárovom Australian Open, povedal v stredu riaditeľ turnaja Craig Tiley. Bývalý najlepší tenista sveta sa vracia k milovanému športu po operácii bedrového kĺbu, ktorú podstúpil začiatkom tohto roka.

Španiel, ktorý získal 22 grandslamových titulov, je mimo hry od januára po tom, ako si pri prehre v druhom kole Australian Open poranil bedrový kĺb. V júni podstúpil operáciu bedrového svalu a očakávalo sa, že bude mimo hry približne päť mesiacov.

"Môžem exkluzívne prezradiť, že Rafa sa vráti. Väčšinu roka bol mimo hry a v rozhovore s ním v posledných dňoch mi potvrdil, že sa vráti, z čoho sme naozaj nadšení. Je to úžasné," vravel Tiley v relácii The Today Show.

Riaditeľ turnaja tiež uviedol, že Austrálčan Nick Kyrgios by sa mohol vrátiť na grandslamovom podujatí v Melbourne Parku po tom, čo v januári podstúpil operáciu kolena a v roku 2023 mal problémy so zápästím a chodidlom: "Vieme, že Nick trénuje a chce sa takisto vrátiť. Očakávame, že ho uvidíme späť."

Nadal sa vyjadril, že po sezóne 2024 očakáva ukončenie kariéry, séria zranení obmedzuje jeho účinkovanie na Tour. Rodák z Malorky klesol v rebríčku na 240. miesto, ale má nárok na získanie chráneného postavenia, keďže bol zranený a minimálne šesť mesiacov sa nezúčastnil na žiadnom tenisovom podujatí.

Počas Nadalovej absencie vyhral Novak Djokovič rekordný 23. aj 24. Grand Slam. Španiel ovládol Australian Open dvakrát, pričom naposledy zvíťazil v roku 2022, keď zdolal Rusa Daniila Medvedeva a stal sa prvým mužom v Open ére, ktorý vo finále obrátil náskok súpera o dva sety.