Nadalov návrat? Strýko Toni prezradil, kedy sa tak môže stať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nadalov návrat? Strýko Toni prezradil, kedy sa tak môže stať

Vráti sa Rafael Nadal začiatkom budúceho roka?
Vráti sa Rafael Nadal začiatkom budúceho roka?Profimedia
Rafael Nadal (37) odohral pre zranenie bedrového kĺbu svoj posledný súťažný zápas v januári na Australian Open. Držiteľ 22 grandslamových trofejí a rekordér French Open by mohol v januári 2024 v Melbourne Parku začať svoju pravdepodobne poslednú sezónu kariéry. "Je na tom dobre, zotavuje sa," uviedol strýko španielskej ikony a jeho bývalý tréner Toni.

Nadal si na januárovom Australian Open privodil zranenie bedrového kĺbu a ako obhajca titulu vypadol z úvodného grandslamu roka v druhom kole, ktoré dohrával v bolestiach.

Zdravotný problém najprv liečil konzervatívne, avšak na májovej tlačovej konferencii oznámil, že sa nezúčastní na ďalších troch tohtoročných majors a vrátiť by sa mohol na konci sezóny.

O niekoľko týždňov neskôr však prišla správa, že musí podstúpiť artroskopickú operáciu. Doba rekonvalescencie sa odhaduje na päť mesiacov a na kurty sa pravdepodobne vráti až na budúci rok, čo by mohla byť jeho posledná sezóna v kariére. V júli začal pracovať na svojej fyzickej kondícii, no tenisový tréning zatiaľ ešte absolvovať nemohol.

Termín jeho návratu je momentálne stanovený na januárový Australian Open. "Rafa je na tom dobre, zotavuje sa. Ak všetko pôjde dobre, chce sa vrátiť na Australian Open," nechal sa počuť strýko a bývalý tréner španielskej ikony Toni.

Tridsaťsedemročný Nadal sa do Austrálie vrátil po dlhej zdravotnej prestávke aj vlani a druhýkrát ovládol úvodné podujatie veľkej štvorky. Následne triumfoval aj na French Open a ešte v januári bol s 22 grandslamovými trofejami rekordérom medzi mužmi.

Jeho dlhoročný rival Novak Djokovič však tento rok kraľoval na troch zo štyroch grandslamov a pred rekordérom French Open má náskok dvoch titulov.