Lakers po neodpískanom faule zúria na rozhodcov. Dnes nás podviedli, vraví Davis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lakers po neodpískanom faule zúria na rozhodcov. Dnes nás podviedli, vraví Davis

Muž zápasu sa pravdy nedovolal.
Muž zápasu sa pravdy nedovolal. Profimedia
Hráči Los Angeles Lakers cítia krivdu po tom, čo rozhodcovia zápasu s Bostonom priznali, že pri potenciálnom víťaznom pokuse LeBrona Jamesa (38) nepostrehli jasný faul. Odpískanie by hviezdnemu hráčovi pridalo dva trestné hody navyše, a tým aj šancu na rozhodnutie duelu, ktorý napokon vyhrali Celtics.

Za nerozhodného stavu 105:105 a 4,1 sekundy pred koncom sa James pokúsil prejsť cez obranu Celtics, ale Jayson Tatum ho fauloval, čím veterána Lakers pripravil o dva body a trestné hody v závere. Skúsený basketbalista a jeho tím zostali šokovaní, pretože ich odvolávanie sa na faul bolo ignorované, zatiaľ čo Patrickovi Beverleymu bola udelená technická chyba, keď priniesol na ihrisko fotoaparát od fotografa, aby rozhodcovi ukázal dôkaz o faule.

"Videli ste moju reakciu. Je to náročné. Nechápem to. Niektoré zápasy sme už prehrali pre neodpískané zákroky. Nevidím, že by sa to stávalo inému tímu," uviedol samotný LeBron James. Celtics napokon v TD Garden spečatili víťazstvo v predĺžení.

"Akokoľvek sa snažíte nezvaľovať to na rozhodcov, je to čoraz ťažšie. Najlepší hráč v NBA sa nemôže dovolať pravdy. Je to zaražajúce," vyjadril sa tréner Lakers Darvin Ham.

Jamesov spoluhráč Anthony Davis povedal, že neodpískanie bolo neprijateľné: "Garantujem vám, že rozhodcovi sa nič nestane. Dnes nás podviedli. Je to očividný faul. Rozhodcovia boli dnes večer zlí." Šéf arbitrov Eric Lewis neskôr priznal, že ku kontaktu naozaj došlo.