Lantoši rozhodol nájazdy, Třinec nestačil na Olomouc

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lantoši rozhodol nájazdy, Třinec nestačil na Olomouc

Lantošiho rozhodujúci samostatný nájazd.
Lantošiho rozhodujúci samostatný nájazd.Profimedia
V utorok večer boli v českej extralige na programe tri duely. Predstavilo sa v nich viacero Slovákov. Úspešne z nich vyšiel Róbert Lantoši (27), ktorý svojim nájazdom rozhodol o víťazstve pre Mladú Boleslav.

Mladá Boleslav - Vítkovice 3:2 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 13. Roman (LANTOŠI), 52. Najman, rozh. nájazd LANTOŠI - 38. Bukarts, 55. Krenželok

Dvadsaťsedemročný krídelník premenil v ôsmej sérii svoj pokus, čím rozhodol o víťazstve svojho celku v rámci dohrávky 19. kola. Okrem toho si pri otváracom góle Romana v 13. minúte pripísal bod za asistenciu. Po 33 odohratých zápasoch má Lantoši na konte 19 bodov za 6 gólov a 13 asistencií. Mladá Boleslav bodovala v troch súbojoch po sebe. Dvakrát z toho vyhrala a v tabuľke sa posunula na 9. miesto.  Vítkoviciam patrí druhá priečka. Z ostatných troch stretnutí ťahali po druhý raz za kratší koniec.

Sparta Praha - České Budějovice 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Góly: 3. Řepík, 29. Kousal, 31. Buchtele, 34. Safin, 54. Vitouch

Sparta to na Motor vie. Vyhrala aj v treťom vzájomnom vystúpení v prebiehajúcom ročníku. Domáci rozhodli o troch bodoch v druhej tretine, v ktorej strelili tri góly. 

Třinec - Olomouc 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Góly: 60. Kurovský - 10. Rašner, 18. Navrátil, 60. Nahodil

Naopak, Třinec s viacerými slovenskými hokejistami neuspel proti Olomoucu v treťom dueli v ročníku. Vo vzájomných súbojoch sa darí najmä Jakubovi Navrátilovi, ktorý sa radoval zo štvrtého presného zásahu. Obhajca trofeje prehral druhý zápas z posledných jedenástich.