Lipsko so City doma neprehralo, odveta tak sľubuje zaujímavý priebeh

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lipsko so City doma neprehralo, odveta tak sľubuje zaujímavý priebeh

Joško Gvardiol sa postaral o dôležitý vyrovnávajúci gól.
Joško Gvardiol sa postaral o dôležitý vyrovnávajúci gól.Profimedia
V úvodnom osemfinále privítal aktuálne piaty celok Bundesligy na svojom trávniku druhé mužstvo Premier League. V Nemecku sa hral vyrovnaný duel. V prvom dejstve mali navrch hostia, čo zužitkovali na vedúci zásah. Po zmene strán ožili aj domáci a zaslúžene vyrovnali.

RB Lipsko - Manchester City 1:1 (0:1)

Gól: 70. Gvardiol - 27. Mahrez

Úvodná dvadsaťminútovka príliš vzruchu nepriniesla. Oba celky hrali taktickú bitku. S loptou na kopačke boli aktívnejší zverenci Pepa Guardiolu, no brankára domácich ohroziť nedokázali.

Podarilo sa im to až v 27. minúte, keď z ničoho nič prešla Grealishova kolmica stredom pomedzi nohy brániaceho Gvardiola na nabiehajúceho Mahreza a ten zvnútra šestnástky ranou do ľavého dolného rohu brány prekonal Blaswicha.

Cityzens pridali na aktivite a zakrátko Rodri vracal rohový kop na zadnej žrdi spätnou hlavičkou k Haalandovi. Nórovi však chýbal lepší pohyb. Lopta preletela celým pokutovým územím. Krátko po polhodine hry si naviedol zľava loptu na stred Grealish a spoza pokutového územia pálil nad bránu.

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Flashscore

Po zmene strán sa Lipsko osmelilo. V 55. minúte mohol byť stav vyrovnaný. Szoboszlai ponúkol gólovku striedajúcemu Henrichsovi, ktorý zblízka mieril krížnou strelou po zemi vedľa pravej žrde.

Defenzíva modrého Manchestru si nepokryla v 63. minúte Andrého Silvu, z uhla sa ocitol zoči-voči Edersonovi, ale Brazílčan svoje mužstvo podržal dôležitým zákrokom.  Domáce mužstvo sa predsa dočkalo a zaslúžene o sedem minút na to. Súpera dokázali zatlačiť. Po centri zľava z kopačky Halstenberga vyskočil pred bránou najvyššie Gvardiol a hlavou prekonal brankára.

Duel sa rozbehol. Futbalisti z Premier League ožili. Na začiatku 74. minúty predviedli rýchlu akciu, ktorú zakončoval zvnútra Gündoğan, ale Blaswich vytiahol skvelý zákrok. V záverečných minútach neprišiel tlak ani na jednej strane. Do odvety tak idú obaja s rovnakou šancou.