Liptáci porazili Poprad, Košice uspeli nad Trenčínom, pohronské derby pre Zvolen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liptáci porazili Poprad, Košice uspeli nad Trenčínom, pohronské derby pre Zvolen

Aktualizované
Košice vyhrali hlavne vďaka skvelej päťminútovke v druhej tretine.
Košice vyhrali hlavne vďaka skvelej päťminútovke v druhej tretine.TASR
Hokejisti HC Košice zvíťazili v stredajšom zápase 17. kola Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 4:2. V derby o rieku Hron sa tešili hráči Zvolena, ktorí zdolali Banskú Bystricu.

HC Košice - HK Dukla Trenčín 4:2 (0:0, 4:1, 0:1)

Góly: 27. Jääskeläinen (Chovan, Olsson), 28. Paršin, 30. Deyl (Campbell, Leskinen), 32. Rogoň (Olsson, Chovan) - 31. Thelin (Valach, Flick), 49. Thelin (Martiška)

Všetky góly strelili v rozpätí od 27. do 32. minúty, keď sa postupne presadili Joona Jääskeläinen, Denis Paršin, Radek Deyl a Patrik Rogoň. Oba góly hostí strelil Joakim Thelin. V bránke domácich absolvoval nielen košickú, ale aj extraligovú premiéru Jaroslav Janus.

Hostia nastúpili pre virózu v oklieštenej zostave. V ich bránke nastúpil 18-ročný Matej Vereš, v pozícii náhradníka bol len 16-ročný Lukáš Fürsten. V trenčianskom tíme už nebude pôsobiť útočník Martin Belluš, ktorý sa s vedením klubu dohodol na ukončení spolupráce.

Košičania zdolali Trenčín aj druhýkrát v sezóne a víťaznú sériu natiahli na päť zápasov. Zároveň tým potvrdili formu z nedávneho obdobia, keď zvíťazili v desiatich z uplynulých 12 duelov. Trenčania pokračujú v dlhej sérii zápasov na klziskách súperov.

Na ich konte je naďalej 18 bodov a priebežne sú na predposlednom 11. mieste tabuľky. Pre Košičanov to bol prvý zápas v domácej Steel Aréne.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 4:3 pp (1:0, 2:2, 0:1 - 1:0)

Góly: 17. Michalík, 36. Karsums (Kriška, Pavúk), 38. Handlovský (Ventelä, Saari), 62. Kuru (Karsums, Ventelä) – 27. Bubela (Záborský, Drgoň), 29. Juhola, 59. Bubela (Drgoň, Svitana)

O triumfe domácich rozhodol v 62. minúte fínsky útočník Hannu Kuru. Jouka Juhola zaznamenal v drese hostí premiérový gól vo svojom prvom stretnutí. Tréner "kamzíkov" Peter Mikula po domácom triumfe 3:2 po predĺžení s Trenčínom, zaznamenal prvú prehru.

HC MIKRON Nové Zámky - HK GROTTO Spišská Nová Ves 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 31. T. Mikúš (Klempa, Mišiak), 32. Farley (Lee), 62. Jackson (Farley – 8. Majdan (Giľák), 29. Nellis (Majdan)

Hokejisti HC MIKRON Nové Zámky zvíťazili nad HK GROTTO Spišská Nová Ves. O triumfe domácich rozhodol v 62. minúte americký útočník Robby Jackson. Nové Zámky si pripísali triumf po dvoch prehrách a zostali na čele tabuľky o štyri body pred Slovanom Bratislava, ktorý ma dva zápasy k dobru.

HKM Zvolen - HC ´05 Banská Bystrica 6:3 (3:1, 0:2, 3:0)

Góly: 10. Jedlička (Langkow), 15. Messner (Sideroff), 17. Kašlík (Zuzin), 44. Huntebrinker (Hanna, Langkow), 45. R. Bondra (Langkow), 56. Šiška (Marcinek, Hain) - 10. G. Gabor (Výhonský, Kontos), 34. Výhonský (Urbánek, Troock), 37. Urbánek (R. Gašpar, Ďatelinka)

Hokejisti Zvolena zvíťazili v pohronskom derby nad Banskou Bystricou 6:3 a potvrdili tak na svojom ľade pred takmer štyri tisíc divákmi bilanciu bez jedinej prehry. Hráči spod Urpína prvýkrát v sezóne na ihrisku súpera nebodovali.

Domáci išli do vedenia v jedenástej minúte po strele Jedličku z otočky a pravého kruhu. Na tento zásah odpovedali hostia o 33 sekúnd neskôr, keď sa ujal teč Gabora pred bránkou. Na prestávku išli napokon spokojnejší "bryndziari", pretože v pätnástej minúte z pravého kruhu poslal puk pod hornú žŕdku Messner a v sedemnástej zvýšil presnou strelou k žrdi Kašlík.

Tento hokejista duel nedohral, keďže s vykĺbeným ramenom musel po súboji v druhej tretine odísť z ľadu. To už v bystrickej bránke chytal Belányi a jeho spoluhráči ho potešili. Najprv kontaktným gólom Výhonský, presadil sa z dorážky, a na 3:3 vyrovnal voľný Urbánek z pravého kruhu do odkrytej svätyne Patersona.

V tretej tretine Zvolen využil druhú presilovku po sebe, vedenie 4:3 zariadil opäť strelou z pravého kruhu Huntebrinker a o 27 sekúnd zvýšil na 5:3 spoza kruhu Bondra. Duel ešte oživila bitka Sládka s Kabáčom, keď obaja duel nedohrali. Výsledok potom prikrášlil po peknej individuálnej akcii Šiška. Zvolen je tretí, Banská Bystrica desiata.