Maďari vyhrali na pôde giganta a sú na čele skupiny, Angličania definitívne zostúpili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maďari vyhrali na pôde giganta a sú na čele skupiny, Angličania definitívne zostúpili

Maďarsko si z Nemecka vezie všetky tri body.
Maďarsko si z Nemecka vezie všetky tri body.Profimedia
Futbalisti Talianska zvíťazili v piatkovom zápase 3. skupiny A-divízie Ligy národov nad Anglickom 1:0. O prvenstvo v skupine a postup na Final Four zabojujú v pondelok proti Maďarom, ktorí triumfovali 1:0 na pôde Nemecka. Angličania zostúpili do B-divízie.

Maďari vedú tabuľku o dva body pred Talianmi a v pondelok im na postup medzi elitnú štvoricu stačí v Budapešti aj remíza. Na pôde Nemecka začali v piatok odvážne a udávali tempo, čo v 17. minúte využil Ádám Szalai. Loptu za chrbát Marca-Andreho ter Stegena poslal po rohovom kope, ktorý rozohrával Dominik Szoboszlai. Útočník Bazileja efektne usmernil nízky center, lopta prelobovala domáceho brankára a skončila v sieti.

Hostia sa dostali do prestávky k ďalším šanciam, no kontrolu začali preberať Nemci a po prestávke už svojho súpera takmer k ničomu nepustili. Ten však dokázal tesný náskok udržať a trénerovi Hansimu Flickovi uštedril prvú prehru na lavičke nemeckej reprezentácie.

Jediný gól rozhodol aj duel medzi Talianskom a Anglickom. Každý z tímov mal úplne inú motiváciu - domáci hrali o udržanie šancí na celkový triumf a ich súper sa snažil udržať nádej na udržanie v A-divízii. K väčšiemu rozruchu prišlo až v druhom dejstve, keď Nicollo Barella netrafil bránu vo veľkej príležitosti. Bol však v ofsajde.

O vyše desať minút neskôr už nezaváhal Giacomo Raspadori, ktorý si podržal loptu na hranici šestnástky po centri Leonarda Bonucciho a následne rozvlnil sieť hostí prudkou strelou. Do konca duelu ešte pohrozil Harry Kane, ale viac príležitostí mali Taliani – najprv sa ocitol v úniku striedajúci Manolo Gabbiadini a o chvíľu tečovaná lopta opečiatkovala žrď.

5. kolo Ligy národov:

A-divízia

3. skupina:

Nemecko - Maďarsko 0:1 (0:1)

Gól: 17. Szalai

Taliansko - Anglicko 1:0 (0:0)

Gól: 68. Raspadori