Mamčics pokračuje v Nových Zámkoch. Majster Slovenska si znova zahrá v Austrálii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mamčics pokračuje v Nových Zámkoch. Majster Slovenska si znova zahrá v Austrálii

Mamčics si Nové Zámky obľúbil a pokračuje v tomto klube.
Mamčics si Nové Zámky obľúbil a pokračuje v tomto klube.Štefan Mácsadi
Vedenie HC Mikron Nové Zámky sa dohodlo na predĺžení zmluvy s lotyšským obrancom Robertsom Mamčicsom (28).

Rodák z mesta Liepaja si tak oblečie zeleno-biely dres aj v nadchádzajúcom ročníku. V tom aktuálnom doposiaľ nastúpil do 33 zápasov, v ktorých si na svoje konto pripísal sedem asistencií a päť plusových bodov. Hneď v prvom stretnutí sezóny pribrzdilo bývalého hráča Dinama Riga, Zlína či Linköpingu nepríjemné zranenie. Postupne sa ale dostal do hernej pohody a patrí k najvyťažovanejším bekom Nových Zámkov.

"V úvode to bolo ťažké, ale prekonal som to. Ľudia sú tu milí a správajú sa ku mne veľmi pekne, aj vtedy mi pomohli. Je to jeden z dôvodov, prečo nebolo ťažké predĺžiť zmluvu. Celkovo sa mi tu páči a som rád, že nemusím riešiť budúcnosť a môžem sa plne sústrediť na moje výkony a na splnenie stanovených tímových cieľov," povedal Roberts Mamčics pre klubový web.

Sparta lanári fínskeho útočníka

Švédske médiá informovali, že Sparta Praha má záujem o fínskeho útočníka Juhaniho Tyrväinena, ktorý od roku 2019 oblieka dres klubu Luleå HF, ale aktuálny ročník mu nevychádza ideálne, získal len šestnásť bodov. Tridsaťdvaročný hokejista má v zbierke titul majstra sveta, ktorý vyhral na Slovensku.

Mladý švédsky brankár Calle Clang bude od novej sezóny pôsobiť na farme Anaheimu, kde sa presunie z doterajšieho pôsobiska v materskom Rögle, ktoré teda hľadá náhradu. Tou by sa mohol stať Petr Kváča, v posledných troch sezónach jednotka HC Bílí Tygři Liberec.

Skúsený kanadský útočník Chris DiDomenico sa od novej sezóny znova stane hráčom švajčiarskeho klubu HC Fribourg-Gottéron, kde už pôsobil medzi rokmi 2020 a 2022. Momentálne je druhým najproduktívnejším hráčom súťaže v drese SC Bern.

Posilniť sa chce aj ďalší účastník NLA a síce HC Lugano, ktorý javí záujem o trio Sami Niku, Arttu Ruotsalainen a Cole Cormier. Ďalšie správy hovoria o tom, že francúzsky krídelník Alexandre Texier sa po roku v ZSC Lions vráti späť do Columbusu Blue Jackets. Mladý hokejista zamieril pred sezónou zo zámoria späť do Európy, aby bol z nešpecifikovaných dôvodov bližšie k rodine.

Majster Slovenska pokračuje v Austrálii

O niečo viac ako mesiac začne najvyššia hokejová súťaž v Austrálii, ktorá sa hráva tradične od druhej polovice apríla do septembra a mnohí hokejisti pôsobiaci hlavne v Európe či nižších amerických ligách využijú čas medzi svojmi sezónami, aby okúsili takéto dobrodružstvo. Opäť bude v AIHL nastupovať skúsený obranca Ty Wishart.

Ten už v predošlom ročníku odohral za Melbourne Mustangs devätnásť zápasov a získal 38 bodov. Stal sa najlepším obrancom sezóny. Teraz sa do tohto klubu vracia, znovu má byť lídrom a navyše dostal aj funkciu riaditeľa hokejových operácií. 34-ročný bek bol do NHL draftovaný už v prvom kole zo 16. miesta, hrával za Lightning či Islanders. V roku 2017 sa tešil zo slovenského titulu s Banskou Bystricou.

Jeho spoluhráčom bude napríklad Scott Timmins. Kanaďan trikrát vyhral OHL, dva razy Memorial Cup, za Tampu Bay nastúpil v NHL a pôsobil aj v európskych súťažiach DEL či nadnárodnej IceHL.