Mať či nemať trénera, váha Djokovič. So Zimonjičom mi bolo dobre, priznáva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Mať či nemať trénera, váha Djokovič. So Zimonjičom mi bolo dobre, priznáva
Djokovič s ocenením Laureus.
Djokovič s ocenením Laureus.Profimedia
Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič (36) zvažuje, že po 20 rokoch v profesionálnom tenise bude bez trénera. Srb to priznal po tom, ako si prevzal ocenenie pre najlepšieho športovca roka na udeľovaní cien Laureus.

Držiteľ 24 grandslamových titulov ukončil v marci po vypadnutí v 3. kole turnaja v Indian Wells päťročnú spoluprácu s chorvátskym trénerom Goranom Ivaniševičom.

Na začiatku apríla mal pri sebe na Masters v Monte Carle bývalú deblovú svetovú jednotku Nenada Zimonjiča. Teraz Srb zvažuje, či sa v neskorej fáze tenisovej kariéry bude pripravovať už bez kouča.

"Zvažujem, či mám, alebo nemám mať trénera," povedal Djokovič v pondelok. "So Zimonjičom mi bolo naozaj dobre... Rozprávame sa o možnom pokračovaní. Uvidíme, rozhodnutie urobím v najbližšom období."

"Nie je to tak, že by som si myslel, že vôbec nepotrebujem trénera. Myslím si, že vždy má význam mať kvalitný realizačný tím. Som však vo fáze kariéry, keď si môžem dovoliť uvažovať možno aj o tom, že nemať trénera je tiež možnosť," zamyslel sa.

Djokovič sa zároveň cez víkend odhlásil z antukovej tisícky - Madrid Open. "Sústredím sa na to, aby som bol pripravený najmä na Roland Garros, Wimbledon, olympijské hry a US Open. To je pre mňa najdôležitejší blok roka."

"Mám v úmysle hrať v Ríme (ďalšie antukové podujatie Masters, pozn. red.). Tento rok bol pre mňa trochu iný, najmä začiatok. Stále hľadám svoju najlepšiu úroveň tenisu. Dúfam, že môže prísť na Roland Garros," uzavrel.