V Madride aj súboj trápiacich sa tenistiek. Schmiedlová sa pokúsi prvý raz zdolať Keninovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V Madride aj súboj trápiacich sa tenistiek. Schmiedlová sa pokúsi prvý raz zdolať Keninovú
Schmiedlová sa pokúsi natiahnuť Keninovej sériu prehier na deväť duelov.
Schmiedlová sa pokúsi natiahnuť Keninovej sériu prehier na deväť duelov.Profimedia
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) nezažíva najlepšie obdobie. Napraviť to môže na antukovej tisícke v španielskom Madride, kde sa v prvom kole stretne s Američankou Sofiou Keninovou (25), ktorá sa takisto nemôže pochváliť ideálnou formou. Víťazku duelu dvoch nenasadených hráčok čaká v 2. kole osmička pavúka Tunisanka Ons Džabúrová (29).

Schmiedlová skončila na 10 z posledných 11 turnajov v prvom alebo druhom kole. V TOP 100 zostáva predovšetkým vďaka septembrovému finále na turnaji v Parme (WTA 125), augustovému semifinále v Barranquille (125), marcovému semifinále v Austine (250), júlovému štvrťfinále v Budapešti (250) a augustovému v Prahe (250).

Za zmienku stojí aj fakt, že rodáčka z Košíc vlani na antukových dvorcoch ukázala veľkú silu. Zaznamenala tri triumfy v dvoch setoch (jeden proti Veronike Kudermetovovej) na ceste do osemfinále Roland Garros, čo je jej najlepší grandslamový výsledok.

Minulý týždeň vo francúzskom Rouene na antuke v hale uhrala len sedem gemov, napriek tomu šla do druhého kola. V tom prvom jej totiž duel skrečovala domáca Diane Parryová (3:6, 3:1 a skreč), následne jej vystavila stopku favoritka Caroline Garciová (1:6, 0:6).

Posledné štyri zápasy Slovenky na okruhu WTA. V apríli zvíťazila aj v jednom súboji PBJK.
Posledné štyri zápasy Slovenky na okruhu WTA. V apríli zvíťazila aj v jednom súboji PBJK.Flashscore

Sofia Keninová má na konte osem prehier po sebe, deviata by jej na morálke rozhodne nepridala. Na úvod ročníka v Hobarte porazila Greet Minnenovú, čím dosiahla svoje jediné víťazstvo v 2024. Naposledy sklamala na zelenej antuke v Charlestone, kde podľahla Taylor Townsendovej dvakrát 3:6.

Bývalej finalistke Roland Garros hrozí, že takto dehonestuje všetku dobrú prácu z vydareného roku 2023. Kým v 2022 sa vytiahla spoza TOP 400 po postupe do tretieho kola Wimbledonu, vďaka septembrovému finále v San Diegu (WTA 500) a semifinále v Guadalajare (500) v 2023 sa opäť dostala do prvej tridsiatky rebríčka.

Keninovej patrí v rebríčku WTA 60. pozícia, Schmiedlová je na 68. mieste.
Keninovej patrí v rebríčku WTA 60. pozícia, Schmiedlová je na 68. mieste.Flashscore

Vo vzájomných súbojoch vedie Keninová 2:0. Oba zápasy vyhrala v dvoch setoch, v ich poslednom stretnutí v Hobarte v roku 2019 stratila len tri gemy. Američanka má v hlavnej súťaži Madrid Open bilanciu 0-2, zatiaľ čo Schmiedlová je na tom s bilanciou 1-5 z pohľadu výhier o chlp lepšie.

Keninová - Schmiedlová (utorok, najskôr od 17:00)