Halepovej návrat na kurty nejde podľa predstáv. Moje telo potrebuje viac času, hovorí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Halepovej návrat na kurty nejde podľa predstáv. Moje telo potrebuje viac času, hovorí
Halepová podľa vlastných slov nie je dostatočne pripravená.
Halepová podľa vlastných slov nie je dostatočne pripravená.Profimedia
Návrat Simony Halepovej (32) po dopingovom treste sa nevyvíja podľa plánu. Rumunská tenistka sa síce v marci v Miami rýchlo vrátila na okruh WTA, ale na ďalšie vystúpenie bývalej svetovej jednotky si fanúšikovia budú musieť počkať. Naposledy sa odhlásila z Madridu, kde sa dvojnásobná šampiónka mala predstaviť vďaka divokej karte.

"Moje telo potrebuje viac času na prípravu a musela som urobiť ťažké rozhodnutie, že v Madride nebudem hrať. Chcem sa vrátiť na okruh, ale skúsenosti mi hovoria, aby som sa neponáhľala. Ďakujem Madrid Open za ponuku divokej karty," oznámila na sociálnych sieťach Halepová, ktorá v španielskej metropole triumfovala v rokoch 2016 a 2017.

Halepová sa posledné mesiace pretĺkala po súdoch, kým jej Športový arbitrážny súd v Lausanne začiatkom marca znížil trest za pozitívny test na roxadustat zo štyroch rokov na deväť mesiacov. CAS prijal argument, že zakázanú látku v jej tele spôsobil kontaminovaný výživový doplnok.

Dvojnásobná grandslamová šampiónka nehrala od US Open 2022, napriek tomu sa dlhodobo udržiavala vo forme a snažila sa byť pripravená na okamžitý návrat do turnajového kolotoča v prípade vytúženého očistenia mena.

To sa jej aj podarilo, keď dostala divokú kartu na prestížny turnaj WTA 1000 v Miami a 19. marca odohrala svoj prvý zápas po vyše roku a pol. Na Floride však neudržala vedenie proti bývalej svetovej dvojke Paule Badosovej, ktorá sa v poslednom čase borí so zdravotnými problémami a odvtedy už na žiadnom turnaji nehrala.

Tridsaťdvaročnej Rumunke sa medzi tenisovými kolegami vyčíta aj to, že po usvedčení z dopingu čaká na divoké karty na prestížnych podujatiach a nezbiera body na menších turnajoch ITF.